19:27 - 31/01/2024

Μίσησε υπεύθυνα

Διαφημίσεις

Το ξέσκισμα από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”, γίνεται με μαεστρικό τρόπο.

Χτες, το Mega παρουσίασε “ρεπορτάζ” με φωτογραφία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου να παίζει φρουτάκια.

Ένοχος! Δίκη στα ΜΜΕ και δημόσια διαπόμπευση. Τι κι αν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δηλώνει πως, αν και εφόσον του απαγγελθούν κατηγορίες, θα καταπέσουν;

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο σάπιος είναι ένας άνθρωπος που ταΐζει ανθρώπους, από μια φωτογραφία που τον δείχνει να παίζει φρουτάκια;

Μα καλά, τα κανάλια και όλα τα ΜΜΕ των ολιγαρχών δεν είναι που διαφημίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον τζόγο;

Όλη μέρα και όλη νύχτα, “Παίξε υπεύθυνα”. Να και η ατομική ευθύνη.

Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να υπήρχαν τόσες διαφημίσεις και τόσες χορηγίες από εταιρείες στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Ο εθισμός στο τζόγο διαφημίζεται. Και τα κέντρα απεξάρτησης από τον τζόγο περιμένουν τους εθισμένους στον τζόγο.

Σύντομα και η Ελλάδα θα αποκτήσει επίσημο χορηγό μια στοιχηματική εταιρεία. Δεν θα λέγεται Ελλάδα πια, θα λέγεται “Stoixibet Ελλάδα”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ο συνολικός κύκλος εργασιών των τυχερών παιχνιδιών για το 2023 στην Ελλάδα, ξεπέρασε τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, ο τζόγος φέρνει φτώχεια και πείνα, οπότε οι στοιχηματικές εταιρείες ταΐζουν όσους ξεπαραδιάστηκαν και τους προσφέρουν “γεύματα αγάπης”, μαζί με την κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, όπως βλέπουμε και στις κάτωθι φωτογραφίες:

 

Ο τεράστιος τζόγος, όπως μάθαιναν τουλάχιστον κάποτε οι πρωτοετείς φοιτητές των πανεπιστημιακών οικονομικών σχολών, είναι ένδειξη τριτοκοσμικής χώρας.

Ναι, αλλά με τι χρήματα έπαιζε φρουτάκια ο Πολυχρονόπουλος; Με δικά του ή με χρήματα που του είχαν δοθεί από πολίτες για την κοινωνική κουζίνα;

Δεν ξέρω αλλά να κάνω μια ερώτηση:

Οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν σε ΜΜΕ που οι ιδιοκτήτες τους είναι λαθρέμποροι καυσίμων ή έμποροι ναρκωτικών -για να πω δυο εντελώς υποθετικά σενάρια- με τι χρήματα πληρώνονται κάθε μήνα; Με χρήματα από λαθρεμπόριο και ναρκεμπόριο;

Ναι, με τέτοια χρήματα πληρώνονται. Αλλά είναι νόμιμοι και αυτοί και τα αφεντικά τους.

Οπότε, ξεσκίστε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Γιατί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν είναι ένας τέλειος, αδέκαστος και ακέραιος άνθρωπος, όπως είναι οι δημοσιογράφοι, τα αφεντικά τους και όλοι εμείς.

Εν τω μεταξύ, οι κύριες ειδήσεις στα ΜΜΕ των ολιγαρχών είναι το αν έπαιζε φρουτάκια ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αν είχε κοπεί απόδειξη για το νυφικό μιας τηλεπερσόνας που παντρεύτηκε και φόνοι. Πολλοί φόνοι. Αν δεν έχεις διαβάσει τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για να διαπιστώσεις πως οι φόνοι τα τελευταία χρόνια είναι λιγότεροι από τους φόνους που γίνονταν δέκα χρόνια πριν, έχεις την εντύπωση πως θα βγεις στο δρόμο και θα δεις ανθρώπους να σκοτώνονται και να ξεκοιλιάζουν ο ένας τον άλλον.

Φυσικά, όλα αυτά φουσκώνονται έντεχνα από τα ΜΜΕ, για να περνά απαρατήρητη η εξεταστική στη Βουλή για τα Τέμπη, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι μίζες για τα εξοπλιστικά, η ακρίβεια, η διαλυμένη δημόσια Υγεία, η διαλυμένη Δημόσια Παιδεία, η απουσία του κράτους δικαίου, οι καταδίκες της Ελλάδας από ευρωπαϊκά δικαστήρια, η Μαφία που αλωνίζει, και οτιδήποτε άλλο θυμίζει στους πολίτες πως πολιτικοί και ολιγάρχες κάνουν πάρτι στη μάσα, τους έχουν ξεσκίσει τη ζωή και έχουν ευθύνες.

Βέβαια, γνωρίζουν πως απευθύνονται σε ηλίθιους. Και φροντίζουμε καθημερινά να τους υπενθυμίζουμε πόσο ηλίθιοι είμαστε.

Επίσης, το σύστημα ξέρει πόσο μισεί ο ένας Έλληνας τον άλλο Έλληνα.

Είναι ανεξήγητη αυτή η χαιρεκακία που νιώθουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, όταν αποκαλύπτεται μια ρωγμή ή ένα ελάττωμα -αληθινά ή ψεύτικα, δεν έχει σημασία- σε έναν άλλον άνθρωπο.

Λατρεύουν οι άνθρωποι να βλέπουν ανθρώπους να πέφτουν.

Προφανώς, σκέφτονται “δεν είμαι μόνο εγώ σκατάς, είναι κι αυτός σκατάς”. Γιατί, οι άλλοι είναι καλύτεροι;

Μίσησε υπεύθυνα.

Αλλά ο καθρέφτης κάπου θα σε πετύχει. Και θα σε κοιτάξει υπεύθυνα.

(Τις σκέψεις μου για τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη -που είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις πια μεταξύ τους- και για το ότι τα κράτη είναι υποχρεωμένα να ταΐζουν όλους τους κατοίκους τους και να μην είναι το καθημερινό φαγητό του κάθε πολίτη θέμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλληλεγγύης και “καλοσύνης”, τις έχω γράψει στο κείμενο “Ο Άλλος Άνθρωπος”.)

pitsirikos.net



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. αγνωστος 01/31/2024 @ 7:39 ΜΜ

    ανθρωποι που βοηθουν ανξιοπαθούντες οπως ο πατερ Αντωνιος, ο πολυχρονοπουλος κλπ τραβιουνται στη δικαιοσυνη και ανακρινονται, αλλά τα κομματα που χρωστανε, οι λίστες απατεωνων που κρυβονται μπαινουν σε συρταρια, οι μεγαλοκαρχαριες του μαυρου χρηματος, τα μμε που αναλυουν ποιος βιασε σκοτωσε σε καποιο χωριο λες και ειναι θεματα κοινου ενδιαφεροντος γιατι δεν ενδιαφερουν την ΑΑΔΕ και τους αδιαφθορους; τουλαχιστον οι πρωτοι εκαναν και ενα καλο οι υπολοιποι τι καλο εκαναν;;;;;

  2. ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 01/31/2024 @ 11:30 ΜΜ

    ΟΙ ΜΚΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ?????
    ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?????

  3. πολιτης 02/01/2024 @ 4:48 ΠΜ

    “Ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω” !” ΟΥ κρινεις ινα μη κριθεις” ” το μυγακι στο ματι του αλλου το βλεπεις το δοκαρι που εχεις στο δικο σου δεν το βλεπεις !?”

  4. όσο υπάρχουν μαλάκες σαν εσάς, θα θησαυρίζουν οι έξυπνοι και οι επιτήδειοι γιατί έξυπνοι είναι κι όχι πονηροί! Είστε αξιοθρήνητοι, δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάει ή να κλαίει με τα χάλια και τη κατάντια σας και εσάς που σχολιάζετε και αυτού που γράφει δημόσια τέτοιες μαλακίες με το θράσος να θέλει να “κατευθύνει την κοινή γνώμη”. Είστε άξιοι κάθε μοίρας το θέμα είναι τι φταίμε κάτι άλλοι λίγοι που δεν ξέρουμε που να κρυφτούμε για να γλιτώσουμε από τη φανατικά φασιστική βλακεία σας!! ΒΟΔΙΑ

  5. και ακόμα δεν έχει έρθει το χειρότερο 02/01/2024 @ 8:35 ΜΜ

    Εγώ, περιμένω και άλλη πατάτα να σκάσει σύντομα και κάτι μου λέει ότι πλησιάζει η ώρα και αν αυτό συμβεί, θα είστε με υπογλώσσια οι μισοί και οι άλλοι στην εντατική αλλά, ποιος σας φταίει που συνέχεια ψάχνετε για “αγίους” και “αρχηγούς”; το άδειο σας κεφάλι… δε λέω κάτι άλλο, δε χρειάζεται.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*