Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερα από 55 εκατομμύρια άτομα που πάσχουν από άνοια παγκοσμίως και σχεδόν 10 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις άνοιας διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Η νοητική έκπτωση έχει γίνει τόσο διαδεδομένο ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία- έχει γίνει φυσιολογική σε όλο το πολιτικό φάσμα. Ορισμένοι από τους σημερινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους παρουσιάζουν σοβαρή γνωστική έκπτωση, και ακόμη και ο de facto πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παραπαίει τακτικά σε αναισθησία, παίρνοντας συνθήματα από τους χειριστές του και μουρμουρίζοντας ασυνάρτητα κατά καιρούς.
Η γνωστική παρακμή είναι ένα σοβαρό ζήτημα υγείας παγκοσμίως, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν τρόποι να αντιστραφεί η βλάβη, να αποτραπεί ο θάνατος των νευρώνων και να αναγεννηθούν οι νευρωνικές οδοί. Το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού είναι μια σημαντική φαρμακευτική τροφή που μπορεί να προωθήσει τη βιοσύνθεση του παράγοντα ανάπτυξης των νεύρων και να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την άνοια.
Το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού προάγει τη βιοσύνθεση του παράγοντα ανάπτυξης των νεύρων
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Mycology διαπιστώνει ότι το μανιτάρι με χαίτη λιονταριού (Hericium erinaceus) συνθέτει δύο πολύ σημαντικές ενώσεις για την ανάπτυξη των νεύρων – τις ερικενόνες και τις ερινάκινες. Οι ενώσεις αυτές προέρχονται από το καρποφόρο σώμα και το μυκήλιο του μανιταριού. Και οι δύο ενώσεις προάγουν τη βιοσύνθεση του παράγοντα νευρικής ανάπτυξης (NGF) και επομένως έχουν αξία στην πρόληψη και τη θεραπεία της άνοιας.
Οι επιστήμονες έχουν απομονώσει δύο παράγωγα της ερινακίνης και δύο διτερπενοειδή ερινακίνης (Cyatha-3 και 12-διένιο με ισομερές) που προάγουν τον NGF. Οι επιστήμονες κατέδειξαν επίσης δραστηριότητα διέγερσης του NGF από τρεις άλλες ενώσεις της χαίτης του λιονταριού – τις ερικενόνες C, D και E. Μία από τις ενώσεις, η 3-υδροξυερικενόνη F, έδειξε προστατευτική δράση έναντι του εξαρτώμενου από το στρες του ενδοπλασματικού δικτύου θανάτου των κυττάρων Neuro2a.
Δύο άλλα είδη του μανιταριού περιείχαν διάφορες ενώσεις που προάγουν τον παράγοντα ανάπτυξης των νεύρων. Το Sarcodon scabrosus (A-F) και το Sarcodon cyrneus (A-I, P, Q, J, R, K) είναι πολλά υποσχόμενα για την πρόληψη και τη θεραπεία της γνωστικής παρακμής.
Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο οι ηρικενόνες όσο και οι ερινακίνες είναι ενώσεις χαμηλού μοριακού βάρους που διασχίζουν με ευκολία τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Το μανιτάρι της χαίτης του λιονταριού σχεδιάστηκε σε μοριακό επίπεδο για να επηρεάζει θετικά τον εγκέφαλο και να θεραπεύει το νευρικό σύστημα, προωθώντας την αναγέννηση των περιφερικών νεύρων και προάγοντας τις μαθησιακές ικανότητες μέχρι την τρίτη ηλικία.
Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σκληραίνουν τις αρτηρίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο άνοιας
Αν και υπάρχουν τρόποι για να αντιστραφεί η γνωστική παρακμή μέσω φαρμακευτικών τροφίμων, η πρόληψη της άνοιας θα πρέπει πάντα να προσεγγίζεται μέσα από μια ολιστική προοπτική. Κατά τη θεραπεία της άνοιας, είναι εξίσου σημαντικό να εξαλειφθούν οι χημικές ουσίες που προάγουν τη γνωστική παρακμή. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι γνωστό ότι σκληραίνουν τις αρτηρίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο απόφραξης στον εγκέφαλο. Η παρεμπόδιση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο μπορεί να εμποδίσει την παροχή αίματος στα νευρικά κύτταρα, με αποτέλεσμα τη μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Journal διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών και του κινδύνου άνοιας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ελεύθερα σάκχαρα στα ποτά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο άνοιας κατά 39%. Η μελέτη περιελάμβανε μια διατροφική ανάλυση από 186.622 συμμετέχοντες από τη συνομοταξία UK Biobank. Η ανάλυση κάλυψε 206 είδη τροφίμων και 32 είδη ποτών που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια 10,6 ετών. Η ανάλυση διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της φρουκτόζης, της γλυκόζης και της σακχαρόζης (επιτραπέζια ζάχαρη) και του κινδύνου άνοιας. Τα ελεύθερα σάκχαρα στη σόδα, τα φρουτοποτά και τα ποτά με βάση το γάλα σχετίζονταν έντονα με τον κίνδυνο άνοιας, ενώ τα σάκχαρα στο τσάι και τον καφέ παρουσίαζαν ελάχιστο κίνδυνο.
Τα τσάγια από βότανα – συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά: πράσινο τσάι, χαμομήλι, λεβάντα και βάλσαμο λεμονιού – είναι όλα θαυμάσιες εναλλακτικές λύσεις για τα ποτά με ζάχαρη. Αυτά τα ροφήματα, όταν γλυκαίνονται με φυτικό εκχύλισμα στέβιας, παρέχουν επίσης στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και θεαφλαβίνες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και συνεπώς προστατεύουν τον εγκέφαλο.
Η άνοια δεν χρειάζεται να μαστίζει τον πληθυσμό και να αποβλακώνει τους ανθρώπους που διοικούν την κυβέρνηση και τους θεσμούς μας. Η προηγμένη μάθηση μπορεί να συνεχιστεί και σε μεγάλη ηλικία. Τα τσάγια βοτάνων μπορούν να αντικαταστήσουν τα ζαχαρούχα ροφήματα στη διατροφή, προστατεύοντας έτσι τον εγκέφαλο. Φαρμακευτικές τροφές όπως το μανιτάρι της χαίτης του λιονταριού μπορούν να θεραπεύσουν τους κατεστραμμένους νευρώνες, ενώ παράλληλα προάγουν την ανάπτυξη νέων νευρώνων.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ο βορακας ( φυσικο πετρομα ) ενυσχιει τα εγκεφαλικα κυταρα και τις συναψεις τους , ευνοει οσους εχουν νευρολογικα και αννοια
κυκλοφοραει σε 99% καθαροτητα αλεσμενο , μισο κουταλακι καθε δυο μερες ειναι ιδανικο
εγω το χρησιμοποιω για να πλενω τα δοντια που συνθλιβει την πετρα στα δοντια και δινει λευκανση αμεσως, 1 κιλο βορακα = 100 χρονια “οδοντοπαστα”
Στα φαρμακεια βρισκουμε τον βορακα?Και πως ακριβως τον ζηταμε?