17:50 - 29/12/2023

Οι ηθοποιοί που δεν έχουν υποβληθεί σε εμφολιασμο εξακολουθούν να απολύονται και να μπαίνουν σε μαύρη λίστα από τη βιομηχανία του θεάματος

Διαφημίσεις

Οι ηθοποιοί που απολύθηκαν λόγω της άρνησής τους να κάνουν ένεση με το εμβόλιο για τον κοροναϊό Wuhan (COVID-19) μίλησαν ενάντια στη μαύρη λίστα της βιομηχανίας του θεάματος.

Το Great Game India αφηγήθηκε τις ιστορίες αρκετών τέτοιων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων ο κασκαντέρ και ηθοποιός Dorian Kingi. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη στην ταινία “Double Dragon” του 1994, όπου ο πατέρας του Χένρι εμφανίστηκε ως ανταγωνιστής. Ο νεότερος Kingi ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του χρόνια αργότερα, εμφανιζόμενος στο “Stranger Things” και στο “The Book of Boba Fett”.

Ωστόσο, οι ευκαιρίες εργασίας γι’ αυτόν μειώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της θρησκευτικής του απαλλαγής από το εμβόλιο COVID-19. Ο ίδιος παραπονέθηκε πως κάποιοι συνάδελφοί του είχαν πεθάνει από την ένεση, αν δεν είχαν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Ο νεότερος Κίνγκι κατήγγειλε επίσης τη Screen Actors Guild-Αμερικανική Ομοσπονδία Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (SAG-AFTRA) επειδή δεν επεκτείνει την προστασία στους ηθοποιούς που λαμβάνουν ιδιωτικές ιατρικές αποφάσεις.

“Με τη συνολική στάση του σωματείου για την ένταξη, τη διαφορετικότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων, είναι απλώς αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέση λύση όσον αφορά αυτό το ζήτημα”, δήλωσε. Ο νεότερος Κίνγκι εξέφρασε επίσης το παράπονο ότι ο ίδιος και άλλοι συνέχισαν να χάνουν τις δουλειές τους λόγω μιας ανεπίσημης “μαύρης λίστας” ανεμβολίαστων ηθοποιών. (Σχετικό: Το καθεστώς Μπάιντεν πλήρωσε σεναριογράφους, κωμικούς για να κοροϊδεύουν τους ανεμβολίαστους).

Οι εμβολιασμένοι δεν είναι ακριβώς τυχεροί.

Η ηθοποιός Bekka Prewitt υπέστη τραυματισμούς από το εμβόλιο 12 ώρες μετά την ένεση τον Μάιο του 2021 – με τις βλάβες στο σώμα της να είναι ακόμα παρούσες δύο χρόνια μετά. “Για μήνες, είχα εναλλασσόμενους πόνους σε όλο μου το σώμα”, αφηγήθηκε. Ενώ η δυσφορία τελικά υποχώρησε, η Prewitt θα υπέφερε από τις μόνιμες επιπτώσεις του θανατηφόρου εμβολίου COVID-19.

Εκτός από τους ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους, κατά τη διάρκεια ενός πυελικού υπερηχογραφήματος εντοπίστηκε στο σώμα της μια πολύπλευρη κύστη μεγαλύτερη από μπάλα του γκολφ. Η Prewitt διαγνώστηκε επίσης με θυρεοειδίτιδα Hashimoto, μια αυτοάνοση πάθηση, η οποία οδήγησε τον ρευματολόγο της να της δώσει ιατρική απαλλαγή. Ωστόσο, αυτό συνέβη μόνο αφού ο πρώτος γιατρός με τον οποίο συμβουλεύτηκε απέρριψε την ιδέα ότι το εμβόλιο ήταν η αιτία.

Τα στούντιο την απέρριψαν παρά την απαλλαγή αυτή, με αποτέλεσμα να την τερματίσουν σε τηλεοπτική εκπομπή τον Οκτώβριο του 2022. Έκτοτε, η Prewitt ασχολήθηκε με την καταγραφή κίνησης και τη φωνητική υποκριτική για βιντεοπαιχνίδια. Έχει επίσης χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την κατάστασή της.

“Είναι πλέον πολύ καλά τεκμηριωμένο ότι ο εμβολιασμός και τα ενισχυτικά COVID-19 δεν αποτρέπουν την εξάπλωση του COVID-19. Μπορείτε να κολλήσετε ή να δώσετε COVID ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού σας, οπότε δεν είναι ούτε λογικό ούτε επιστημονικό”, δήλωσε η ίδια. “Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, επειδή υπάρχει πλέον αυτό το σύστημα πεποιθήσεων που έχει κατηχηθεί στην κουλτούρα μας, το οποίο ισχυρίζεται ότι αν δεν είσαι εμβολιασμένος, είσαι θανατηφόρος για τον εαυτό σου και τους άλλους”.

100 μέλη της SAG-AFTRA μήνυσαν το σωματείο επειδή παρέλειψε να υπερασπιστεί την ιατρική τους ελευθερία
Εξαιτίας αυτού, 100 μέλη της SAG-AFTRA -μεταξύ των οποίων οι Kingi και Prewitt- μήνυσαν το σωματείο τον Δεκέμβριο με τη βοήθεια της ομάδας Protecting the Educational Rights of Kids (PERK). Οι ενάγοντες κατηγόρησαν το σωματείο, του οποίου ηγείται η Fran Drescher, γνωστή από τη σειρά “The Nanny”, για αμέλεια, παραβίαση της σύμβασης και παράβαση του καθήκοντος εμπιστευτικής δίκαιης εκπροσώπησης.

Ο ηθοποιός Tatum Shank, άλλος ενάγων της αγωγής, απολύθηκε από τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε τον Οκτώβριο του 2021 επειδή αρνήθηκε τον εμβολιασμό COVID-19. Παρά την απόλυση αυτή, εξακολουθεί να υφίσταται διακρίσεις λόγω του ιστορικού του εμβολίου του.

“Μόλις τις προάλλες έλαβα σημειώματα για οντισιόν που ζητούσαν την εμβολιαστική μου κατάσταση, οπότε αυτό συνεχίζεται ακόμη εκεί έξω. Και αν αρχίσουν να προσπαθούν να προωθήσουν μια άλλη πανδημία, απλά θα τα επαναφέρουν όλα αυτά”, δήλωσε ο Σανκ. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η αγωγή είναι τόσο σημαντική, διότι αν κερδίσουμε και δείξουμε στον κόσμο τι έκαναν, μπορεί να το αποτρέψουμε από το να ξανασυμβεί”.

Σε απάντηση σε αίτημα για σχολιασμό, η SAG-AFTRA παρατήρησε εν τω μεταξύ ότι οι ισχυρισμοί των εναγόντων “είναι αβάσιμοι”. Τόνισε επίσης ότι θα επιδιώξει την απόρριψη της αγωγής, σημειώνοντας ότι η SAG-AFTRA “έχει ήδη υπερασπιστεί και πετύχει την απόρριψη άλλων κατηγοριών που έχουν ασκηθεί εναντίον της ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων”.

Δείτε αυτό το βίντεο για την ηθοποιό Katarina Pavelek, η οποία επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της μέσω υποβοηθούμενης αυτοκτονίας αφού υπέστη τραυματισμό από το εμβόλιο COVID-19.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*