16:08 - 06/12/2023

Κερδοσκοπία: Τα ίδια ελληνικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στη Γερμανία – Εμείς όμως σίγουρα έχουμε φθηνό κουτόχορτο…

Διαφημίσεις

Χαλβάς της ίδιας εταιρείας και στην ίδια ποσότητα στην Ελλάδα πωλείται 6 ευρώ και 54 λεπτά, ενώ στη Γερμανία μόλις 4,60 ευρώ. Γιαούρτι στην ίδια ακριβώς συσκευασία στην Ελλάδα κοστίζει 4,38 ευρώ με προσφορά ενώ στη Γερμανία μόλις 3,99 ευρώ. Φασόλια της ίδιας εταιρείας και και στην ίδια ποσότητα στη χώρα μας πωλούνται προς 2,53 ευρώ, όταν στη Γερμανία δεν ξεπερνούν τα 2,49 ευρώ. Ρύζι γλασέ των 500 γραμμαρίων, στην Ελλάδα πωλείται προς 2,06 ευρώ ενώ στη Γερμανία μόλις 1,80 ευρώ.

Τις σημαντικές αυτές διαφορές στις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ανέδειξε έρευνα του Open. Η σύγκριση δε γίνεται ακόμη περισσότερο εξοργιστική, αν αναλογιστεί κανείς το κόστος εξαγωγής των προϊόντων αυτών, αλλά και το ότι ο μέσος μισθός στη Γερμανία κινείται στα 1.800-2.200 ευρώ, πολύ πάνω δηλαδή από τον αντίστοιχο στη χώρα μας.

«Κάποιες εταιρίες δίνουν αγώνα και βοηθούν πολύ το εξαγωγικό κομμάτι, προσφέρουν κάποιες καλές τιμές αγοράς, αλλά σίγουρα τόσο μεγάλες διαφορές δε δικαιολογούνται» ανέφερε ο κ. Σωτήρης Πούλος, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ με ελληνικά προϊόντα στη Φρανκφούρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Φθηνότερα τα ελληνικά προϊόντα στο Λονδίνο!

«Η ευχέρεια των πολυεθνικών να πωλούν ακριβότερα στην Ελλάδα οφείλεται στην έλλειψη ουσιαστικού ελεύθερου ανταγωνισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας μας, ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων ελέγχει την προσφορά. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη από τη χαμηλή αποτελεσματικότητα των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων» εξήγησε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μιχάλης Γκλεζάκος.

«Είναι κερδοσκοπία» ήταν πιο ξεκάθαρος ο καθηγητής μάρκετινγκ Γιώργος Πανηγυράκης. «Αυτό που λέμε στα σούπερ μάρκετ εδώ, τα τρία στην τιμή των δύο και μετά να κοιτάξω το ένα και να δω ότι αν πάρω τρία είναι ίδια τιμή και δεν είναι προσφορά, αυτό δε γίνεται. Του έχει κλείσει το μαγαζί» πρόσθεσε αναφερόμενος στην έλλειψη ελέγχων στην αγορά.

anazitiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Του οτι η Γερμανια εχει 19% φπα ενω η Ελλαδα 24% δεν το ανεφερουν πουθενα.
    Ακομα στην Γερμανια υπαρχει το συστημα των μικρων πολεων και των μεγαλων οσο μεγαλυτερη η πολη τοσο μεγαλυτερα τα νοικια και οι μισθοι.
    Μεσος ορος ειναι τα 1400 καθαρα κι οχι τα 1800 υπολογιζει την δυτικη Γερμανια και μια μεγαλουπουλη. Ανατολικη ειναι αλλη φαση ακομα πιο λιγα.
    Ακομα αυτο με την ακριβεια ισχυει απο τοτε που βγηκε το ευρω δεν ειναι κατι καινουριο.
    Αλλα αφου δεν ψαχνει κανεις ποτε…

  2. ΑΑΔΕ
    Βασικοί Συντελεστές ΦΠΑ

    Για να δείτε ποιο συντελεστή θα εφαρμόσετε στις συναλλαγές σας, σας παραθέτουμε τους συντελεστές Φ.Π.Α. που ισχύουν και οι οποίοι δύνανται να μεταβάλλονται με νόμο με βάση τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας. Συγκεκριμένα ισχύουν οι ακόλουθοι συντελεστές:

    α) Ο κανονικός συντελεστής ο οποίος ορίζεται σε 24% επί της φορολογητέας αξίας (ισχύει από 1/6/2016).

    β) Ο μειωμένος συντελεστής που είναι 13% επί της φορολογητέας αξίας.
    Ενδεικτικά αναφέρονται:
    Συνέχεια κάτω

  3. βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως ψωμί, γάλα, κρέας, ψάρια, ελαιόλαδο, τυριά, ζυμαρικά, άλευρα, δημητριακά, λαχανικά, καφές, τσάι, αλάτι, ξύδι, διάφορα παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα, ζώντα ζώα, είδη για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, αγροτικά εφόδια, παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, πάνες για βρέφη, κράνη δικυκλιστών κ.λπ.,
    υπηρεσίες όπως διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών κ.

  4. Όποτε δεν ισχύει αυτό με το ΦΠΑ φίλε γιατί στην Ελλάδα είναι στο 13% στα προϊόντα που αναφέρετε το ρεπορτάζ συν 2000+2000 πέρα δώθε πετρέλαια μισθός οδηγού κτλπ.Οσο αφορά μισθοί και παροχές Γερμανία άστο καλύτερα γιατί εάν δεν σου φτάνει ο μισθός υπάρχει βοήθεια για να ζεις αξιοπρεπές και τα 1400€ γίνονται 2000-2500€ μην αναλύσουμε τώρα τι μπορείς να πάρεις για να μην πείνας.Να είσαι καλά

  5. ζω στην Γερμανια κι επειδη η ζωη μου πρεπει να εχει δοκιμασιες πρεπει να δω την ασχημη πλευρα των πραγματων.
    Το ευκολο δεν υπαρχει σαν επιλογη οπως ειπα αυτο με την ακριβεια ξεκινησε απο την αρχη του ευρω. Η Γερμανια οχι μονο δεν ηθελε καποτε να μου δωσει την εξτρα βοηθεια που λες αλλα αν δεν δουλευα καπου τσαμπα δοκιμαστικα και καλα που ηθελαν θα μου κοβαν και το 30% της ανεργιας εν καιρο του αορατου κι ολας που οι δουλειες ηταν μετρημενες.
    Να ψαχνεστε σε αυτο τον κοσμο το ευκολο ειναι ψεμα.

  6. O KOSMOS AKOMA KOIMATAI KAI TOUS ANEXETE!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*