ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία

· Κατοχικά Νέα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (05:48) στο νησί Χαλμαχέρα στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 93 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τομπέλο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 119 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για θύματα ή ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, με την υπηρεσία μετριασμού καταστροφών της Ινδονησίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξαν ζημιές.

Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, περιοχή με εξαιρετικά έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Τον Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί άλλη μία δόνηση 6,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι πως στις (19/11) έγινε έκρηξη του ηφαιστείου Ντουκόνο στο νησί στέλνοντας καπνό και στάχτες σε ύψος 2.600 μέτρων.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμωνΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια έλλειψη diesel μπορεί να κρατήσει μέχρι το 2027 – Αδειάζουν τα αποθέματα και αυξάνεται η πίεση στις μεταφορές

Συμβολική εικόνα ΗΠΑ και Ιράν σε γεωπολιτική αντιπαράθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ–Ιράν: Τρίωρη συνάντηση αξιωματούχων μετά τις απειλές Τραμπ – Η πρώτη σοβαρή ένδειξη διπλωματικής στροφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *