09:30 - 08/11/2023

Ινδονησία: Απανωτοί ισχυροί σεισμοί 6,7 και 7,1 Ρίχτερ

Διαφημίσεις

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ και «καπάκι» σεισμός 7,1 Ρίχτερ καταγράφτηκε σήμερα στην Θάλασσα Μπάντα της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή κάπου 339 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τούαλ της Ινδονησίας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται πως ήταν 10 χιλιόμετρα, κατά την ίδια πηγή.

Στην συνέχεια ακολούθησε σεισμός 7,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο στο ίδιο σημείο και εστιακό βάθος επίσης 10 χιλιόμετρα.

Μετά από λίγο υπήρξε στο ίδιο σημείο και σεισμός 5,1 Ρίχτερ.

Κατά το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC), δεν θεωρείται πως υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη Σαουμλάκι, στα νησιά Τανιμπάρ, και λιγότερο στο νησί Αμπόν.

«Ήταν αρκετά δυνατός», αλλά «ο κόσμος εδώ δεν πανικοβλήθηκε. Έχουμε συνηθίσει τους σεισμούς», είπε ο Λαμπέρ Τατάνγκ, κάτοικος της Σαουμλάκι, στα νησιά Τανιμπάρ. «Όταν μάθαμε πως δεν εκδόθηκε συναγερμός για τσουνάμι, η ζωή επέστρεψε στο φυσιολογικό», πρόσθεσε ο άνδρας, 41 ετών.

Στην Ινδονησία καταγράφεται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα εξαιτίας της θέσης της πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες.

Τον Νοέμβριο του 2022, σεισμός 5,6 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 602 ανθρώπους στη νήσο της Ιάβας.

Ο πιο φονικός σεισμός στην ιστορία της Ινδονησίας έγινε στα ανοικτά της Σουμάτρας την 26η Δεκεμβρίου 2004, όταν έχασαν τη ζωή τους πάνω από 230.000 άνθρωποι, όχι μόνο στην ίδια τη χώρα, αλλά και στη Σρι Λάνκα, στην Ινδία, ως ακόμη και στην Ταϊλάνδη, όπου χτύπησε το πελώριο τσουνάμι που προκάλεσε, ύψους ως και 30 μέτρων όταν χτύπησε την ακτογραμμή της Μπάντα Ατσέχ, στη βόρεια Σουμάτρα. Ο σεισμός εκείνος είχε ισχύ 9,1 βαθμών.
newsit.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*