ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

1994/2020/2023: Καμία κλιματική αλλαγή! Η ανικανότητά τους βύθισε ξανά την Καρδίτσα

· Κατοχικά Νέα

1994/2020/2023: Καμία κλιματική αλλαγή! Η ανικανότητά τους βύθισε ξανά την Καρδίτσα

ΠΑΣΟΚ/Μητσοτάκης και σήμερα!!! Μάλιστα πολίτες το 2020 είχαν προπηλακιστεί από τους άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού!!!
Μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί σφοδρά από τη νέα κακοκαιρία, είναι η Καρδίτσα. Μόνο που η περιοχή έχει ζήσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις, το 1994 με ΠΑΣΟΚ και το 2020, όταν είχε ξεσπάσει η κακοκαιρία «Ιανός».

Γυρίζοντας το χρόνο 29 έτη πίσω, στον Οκτώβριο του 1994, θυμηθείτε τι συνέβη στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όταν το χωριό πνίγηκε κυριολεκτικά στις λάσπες.

Ήταν 22 Οκτωβρίου, όταν τα ορμητικά νερά του Ενιππέα, μετά από ένα 48ωρο έντονων βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με τα νερά του Σοφαδίτη, του Ιταλικού, του Καράμπαλη, του Μέγα, του Καλέντζη, του Πάμισσου και του Φαρσαλίτη άρχισαν να φτάνουν αργά αλλά σταθερά στο καταληκτικό σημείο του κάμπου, στην Μεταμόρφωση (παλιά ονομασία Κουρτίκι). Νωρίτερα είχαν σημειωθεί ζημιές στο φράγμα του Σμοκόβου που τότε βρισκόταν υπό κατασκευή, ενώ είχε πλημμυρίσει και η πόλη της Καρδίτσας και των Σοφάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τότε μηχανικός των έργων στο φράγμα του Σμοκόβου Άλκης Αγραφιώτης είχε δηλώσει στη “Θεσσαλία τηλεόραση” και το “Ν.Α.”: Αν είχε κατασκευαστεί το φράγμαθα συγκρατούσε τον μεγάλο όγκο των νερών από το οροπέδιο της Ξυνιάδας και οι ζημιές στον κάμπο της Καρδίτσας, θα είχαν κατά πολύ αποφευχθεί..”

Το 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την περιοχή, εξαγγέλλοντας γρήγορες αποζημιώσεις και έργα αποκατάστασης: «Δυστυχώς αυτά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα με την κλιματική αλλαγή θα αρχίσουν να γίνονται πιο συχνά», είχε πει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε επίσης πραγματοποιήσει σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της Καρδίτσας και είχε πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τις καταστροφές.

«Μας προέκυψε αυτή η φυσική καταστροφή. Θα την αντιμετωπίσουμε. Να έχετε εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής και στο κράτος το οποίο πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη. Αλλά, να εμπιστευτείτε και εσείς και να κλείσω με αυτό και με τις δικές σας δυνατότητες», είχε δηλώσει τότε μεταξύ άλλων.

3 χρόνια μετά και υπάρχει αγωνία πως θα βρεθούν νεκροί άνθρωποι μέσα στα σπίτια, τα οποία έχει σκεπάσει το νερό!!!

Μάλιστα, πριν τρία χρόνια, κατά την αυτοψία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αγανακτισμένοι πολίτες οι οποίοι επλήγησαν σοβαρά από την θεομηνία “Ιανός” προσπάθησαν να φτάσουν το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν στον Πρωθυπουργό και προπηλακίστηκαν από την προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού καθώς έβγαζαν βίντεο την ώρα της διαμαρτυρίας.

Αυτούς τους πολιτικούς, θα τους αλλάξουν με κάτι άλλο, το οποίο οι μπουχτισμένοι πολίτες ενδεχομένως αποκαλέσουν σωτηρία, αλλά δεν θα είναι…

Δείτε το αληθινό πρόσωπο των πολιτικών κα όχι αυτό που πλασάρουν μεγάλα ΜΜΕ:

el.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Νέο 112 για εκκένωση δύο περιοχών, επιχειρούν 18 εναέρια

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Νέκρα δίδυμα βρέφη λόγω πρόωρου τοκετού – Στο νοσοκομείο η μητέρα

Tech

Κρήτη: Δύο ηλεκτρονικές απάτες 650.000 ευρώ σε έξι ημέρες – Το κόλπο με τις 55 μικρές μεταφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά