01:06 - 07/07/2023

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια – Ξεφεύγει η φωτιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Διαφημίσεις

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει και παίρνει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στο Αλιβέρι.

Η πυρκαγιά αρχικά έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε πλαγιά, πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μηλάκι.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής πήρε γρήγορα διαστάσεις. Αυτή την ώρα κινείται σε δύσβατο σημείο, μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά άρχισε να πλησιάζει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί, ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα».

Όπως είπε, «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ», τόνισε ο κ. Νίκος Μπαράκος.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ στη συνέχεια οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Καθώς έχει βραδιάσει, επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις.

star.gr/



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Καθ' οδόν 07/07/2023 @ 2:24 ΠΜ

    Έχει αποσπάσει πυροσβέστες το νεοταξίτικο ξεφτέρι και τους πήγε για προσωπικό στο ΕΚΑΒ αντί να προσλάβει νέους τραυματιοφορείς. Αλλού είναι λαρτζ όμως – 62 υπουργούς θα ταϊζουμε με το υστέρημά μας.
    Καταστρέφουν συστηματικά τα δάση, την ίδια την πηγή ζωής του ανθρώπου και παράλληλα δολοφονούν τον άνθρωπο.
    Από το 2007 καίνε συστηματικά την Εύβοια και δεν χόρτασαν καταστροφή. Κουράγιο εύχομαι σε όλους σας εκεί Νικόλα. Και τρίξτε τα δόντια στις αρχές να αναλάβουν ευθύνες.

  2. Καθ΄οδόν 07/07/2023 @ 3:10 ΠΜ

    Φυλάξτε αυτό στο αρχείο σας γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τον δόλο πίσω από το έγκλημα. Είναι σε δύο μέρη.

    Α’ μέρος

  3. Καθ΄οδόν 07/07/2023 @ 3:11 ΠΜ

    Β’ μέρος

  4. Τα δέντρα τρέφονται με νερό, ήλιο και διοξείδιο του άνθρακα. Χωρίς διοξείδιο του άνθρακα δε θα υπήρχαν δάση και συνεπώς ούτε οξυγόνο και ζωή. Αν θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα του διοξειδίου του άνθρακα στη Γη, πρέπει απλά να φυτέψουμε περισσότερα δέντρα. Είναι τόσο απλό. Αυξάνεις τα δάση κι ο πλανήτης φτιάχνει αμέσως. Αντί για όνειρα στον Άρη, εδώ είναι πιο απλά τα πράγματα. Αν μπορείς να αποικίσεις τον Άρη τότε σίγουρα θα είναι πιο εύκολο να γεμίσουμε τον κόσμο με δέντρα! Τροφή για σκέψη.

  5. Ναι ναι θα τους κλάσουμε τα αρχιδια..ρε πάτε καλά έχετε δει να αλλάζει καμία κατάσταση τι μαλακίες λέτε όλοι εδώ μέσα;επικοινωνείτε με το κεφάλι σας;για πες εκτός από το γράφουμε την κάθε μαλακία μας όλοι εδώ μέσα τι έχουμε κάνει πραγματικότητα ώστε να αλλάξουμε την κατάσταση της χώρας;ΤΙΠΟΤΑ.αφηστε τη φιλοσοφία για τους φιλοσοφους..κάνουμε τις ίδιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ.. προσωπικά μαζικά κοινωνικά πολιτικά εθνικά.. υπάρχει πρόβλημα με το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα πλέον..αυτό πρέπει να δουλέψουμε.

  6. ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ ΧΡΥΣΟΚΟΥΤΑΛΟΦΑΓΑΣ 07/07/2023 @ 8:39 ΠΜ

    Παιζει κάποιος που δεν εχει δει το 3ωρο ντοκιμαντέρ (Α και Β μέρος) με άπειρες συνεντεύξεις κατοίκων της Εύβοιας για το πως η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατ εντολή της Πολιτικής Ηγεσίας έκαψε την Ευβοια επί σκοπόν πέρσι;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*