Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:56 - 28/06/2023

Πώς να Υπερβούμε τις Αφηγήσεις του Νου μας | Video

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πιο συχνά από ότι θα μπορούσαμε να πιστέψουμε, η αιτία της δυστυχίας μας  βασίζεται στην ταύτισή μας με το νου και τις ιστορίες που δημιουργεί.

Ο νους δημιουργεί συνεχώς σκέψεις και ερμηνείες για τον εαυτό μας, για τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας. Δημιουργεί μια αφήγηση που ορίζει την εικόνα του εαυτού μας, διαμορφώνει τις αντιλήψεις μας και επηρεάζει τα συναισθήματά μας.

Αυτή η διανοητική αφήγηση εξαρτάται από τις προηγούμενες εμπειρίες μας, τις πεποιθήσεις μας, τις κοινωνικές συνθήκες οι οποίες ενισχύουν μέσα μας  την αίσθηση του περιορισμού, του διαχωρισμού και της δυσαρέσκειας.

Από αυτογνωσιακή και πνευματική άποψη, η ουσία του ποιοι είμαστε, εκτείνεται πολύ πιο πέρα ​​από τη σφαίρα των σκέψεων και της νοητικής μας αφήγησης.

Είμαστε όντα πνευματικά, που ζουν την ανθρώπινη εμπειρία η οποία πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι αλληλένδετη με τον τεράστιο ιστό της ύπαρξης που μας περιβάλλει.

Ωστόσο, όταν μπλέκουμε στον ιστό των αφηγήσεων του νου, χάνουμε την επαφή με την αληθινή φύση μας και παγιδευόμαστε σε έναν κύκλο αναζήτησης της ευτυχίας, της ολοκλήρωσης και της πληρότητας αλλά ΕΞΩ από τον εαυτό μας.

Η εξάλειψη της νοητικής αφήγησης, περιλαμβάνει πρώτα από όλα την παραδοχή ότι οι σκέψεις μας δεν είναι η απόλυτη ΑΛΗΘΕΙΑ.

Στην συνέχεια καλλιεργούμε την αυτεπίγνωση και την σιωπή του νου, παρακολουθώντας  το περιεχόμενο της νοητική μας δραστηριότητας χωρίς να παρασυρόμαστε από αυτή.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε χώρο για ουσιαστικότερη και βαθύτερη αίσθηση της παρουσίας και της εσωτερικής ακινησίας, όπου μπορεί να γίνει αισθητή η Aληθινή Ουσία μας και κυρίως να Bιωθεί.

Η τεχνολογία σήμερα, σας παρέχει την δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε την φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στην διάθεσή σας οποτεδήποτε το αποφασίσετε είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως.

hypnotherapy4u.gr

📲 Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 693 6138090

Facebook



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με maria peppa
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. ανθρωπάκος 06/28/2023 @ 10:26 ΜΜ

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Για να καταλάβω καλύτερα όμως, ο νους μας στα καλά καθούμενα εκεί που είμαστε τρισευτυχισμένοι, δεν έχει άλλη δουλειά και αρχίζει και πλάθει φανταστικές ιστορίες δυστυχίας; Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται γεγονότα μέσω αισθητηριακών ερεθισμάτων (όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση, αφή). Ο νους τα επεξεργάζεται και βγάζει συμπεράσματα με την κοινή λογική. Το αν κάποιος βρίσκει π.χ. συνέχεια ζημιές και γρατζουνιές στο αυτοκίνητο του είναι κάτι που το δημιουργεί ο νους του;

  2. Ο νους ειναι το καλυτερο εργαλειο για πραγματικη αυτογνωσια,αρκει να καταλαβουμε οτι μεσω της φαινομενικης πλανης(trickster) μας λεει την αληθεια για τον εαυτο μας..Καλο το neti neti αλλα μεχρι ενος σημειου,μετα χρειαζεται tantric ωστε να αποκτησουμε πραγματικη και μονιμη συνειδητοτητα.Ο Θεος(Ανθρωπος) βγαινει απ τη μητρα και ερχεται εδω ωστε να φερει το ασυνειδητο του εαυτου του στο φως(στο Εγω) και οχι απλα να γυρναει στην ηρεμια της μητρας παλι ασυνειδητος ως προς την ολοκληρομενη εικονα Του.

  3. Οχί ακριβώς, αλλά σου λέει η τύπα εδώ ότι, όταν τα πραγματα,οι καταστάσεις και οι ανθρωποι γύρω μας ασχημένουν εμείς δεν πρέπει να επιτρέπουμε στο νου μας να κάνει υποθετικά σενάρια αβάσιμα, αλλά με βάση την αλήθεια. Τοτε τα σενάρια περνούν μέσα από την λογική!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*