12:53 - 16/06/2023

Κίνα: «Σπάνε» τα ρεκόρ θερμοκρασιών σε αρκετές πόλεις – Συναγερμός για το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Διαφημίσεις

Η επίμονη ζέστη έχει ήδη θέσει τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας σε υψηλό συναγερμό, ενώ κάποιες πόλεις στη νότια Κίνα έχουν ήδη εκδώσει προειδοποίηση προς τις εταιρείες και τον κόσμο για περιορισμό της χρήσης.

Αρκετές πόλεις στη βόρεια Κίνα κατέγραψαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για Ιούνιο μήνα αυτήν την εβδομάδα, με τη ζέστη αυτή να προκαλεί πιέσεις στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα και να οδηγεί τις Αρχές να προβαίνουν σε ασκήσεις ετοιμότητας για το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης.

Από τον Μάρτιο, η Κίνα αντιμετωπίζει θερμοκρασίες υψηλότερες από το φυσιολογικό. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ακραίες συνθήκες σε όλη τη χώρα, που θα μπορούσαν ακόμη και να επισκιάσουν το περσινό κύμα ζέστης που διήρκεσε πάνω από δύο μήνες.

Πρώτη πρωτεύουσα επαρχίας που κατέγραψε 40 βαθμούς

Χθες, Πέμπτη, η Σιτζιατσουάνγκ στην επαρχία Χεμπέι έγινε η πρώτη πρωτεύουσα επαρχίας που κατέγραψε 40 βαθμούς Κελσίου φέτος, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι Τζανζιακόου και Τσένγκντε, πόλεις στην ίδια επαρχία, επίσης κατέγραψαν ρεκόρ θερμοκρασίας για Ιούνιο μήνα, σύμφωνα με το CCTV.

Ως τις 10 πμ (05:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα, Παρασκευή, η Κεντρική Μετεωρολογική Αρχή είχε εκδώσει προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές. Στην πρωτεύουσα Πεκίνο αναμένονται θερμοκρασίες 37 έως 39 βαθμών Κελσίου ως το Σάββατο, ενώ το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο της Τιαντζίν ανέβασε στο κόκκινο το επίπεδο προειδοποίησης, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλός συναγερμός στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος

Η επίμονη ζέστη έχει ήδη θέσει τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας σε υψηλό συναγερμό, ενώ κάποιες πόλεις στη νότια Κίνα έχουν ήδη εκδώσει προειδοποίηση προς τις εταιρείες και τον κόσμο για περιορισμό της χρήσης.

Η Εθνική Αρχή Ενέργειας της Κίνας διεξήγαγε την Πέμπτη άσκηση για αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στο κρατικό δίκτυο της Ανατολικής Κίνας, κάνοντας προσομοίωση αύξησης της χρήσης και διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να προετοιμαστούν μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης και διαχείρισης ρεύματος.

Το περιφερειακό δίκτυο Ανατολικής Κίνας, το οποίο εξυπηρετεί σημαντικές οικονομικά πόλεις, όπως η Σανγκάη και η Χανγκτσόου, αναμένει κορύφωση του φορτίου αιχμής, δηλαδή της μέγιστης ζήτησης, σε πάνω από 397 γιγαβάτ (GW) αυτό το καλοκαίρι. Αυτό είναι μεγαλύτερο από την συνολική ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2021 της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανανεώσιμης Ενέργειας.

Επίσης, χθες, οι κρατικές εταιρείες ενέργειας και υδροδότησης της Σανγκάης εξέδωσαν μέτρα για την αντιμετώπιση της ζήτησης σε ρεύμα και νερό την θερινή περίοδο, τα οποία αποσκοπούν να αποτρέψουν ενδεχόμενες ελλείψεις, όπως αυτές που έπληξαν πέρυσι τη χώρα.

Τον περασμένο μήνα εξάλλου, η Σανγκάη κατέγραψε την πιο ζεστή της μέρα για μήνα Μάιο εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

in.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ηρακλής 06/16/2023 @ 4:48 ΜΜ

    εδω μια φορά έχουμε Φθινόπωρο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*