10:05 - 14/05/2023

Τουρκικά ΜΜΕ βλέπουν «Ίχνος του Σόρος» στην παραπληροφόρηση κατά την προεκλογική περίοδο

Διαφημίσεις

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί για τα αποτελέσματα στις πλατφόρμες επαλήθευσης των δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και εντοπίζεται σε αυτές η σύνδεσή τους με τις οργανώσεις του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος. Αυτό είναι μια ένδειξη της παρέμβασης του τελευταίου στις εκλογικές διαδικασίες της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται:

Η πρόσφατη τάση διάδοσης παραπληροφόρησης στις “πλατφόρμες επαλήθευσης” έχει φέρει στο μυαλό ορισμένα ερωτήματα.

Σε ιστότοπους όπως το «Teyit.Org» και το «Doguluk Share», οι σύνδεσμοι μεταξύ των ιδρυτών των πλατφορμών και των οργανώσεων FETO, PKK και ριζοσπαστικών αριστερών οργανώσεων έχουν τραβήξει την προσοχή.

Από την άλλη, πέρα ​​από αυτό, ο μυστικός πόλεμος που κάνουν κάποια ονόματα εβραϊκής καταγωγής πέρα ​​από τον ωκεανό, δηλαδή στις ΗΠΑ, είναι πάντα έντονος.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοσημείωτη είναι και η χρηματοδότηση των πλατφορμών «Teyit.Org» και «Accuracy Share» από οργανισμούς με έδρα τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το πιο εντυπωσιακό όνομα εδώ είναι ο Εβραίος κερδοσκόπος των ΗΠΑ, Τζορτζ Σόρος.

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη δραστηριότητα του Σόρος στην εξέγερση του Γκεζί Παρκ που σχεδιάστηκε τον Μάιο του 2013 στην Τουρκία, όπου ασκεί δραστηριότητες σε επίπεδο παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών…

Έρευνα από την Εισαγγελία της Άγκυρας

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για λογαριασμούς που εκτέθηκαν σε παραπληροφόρηση ενεργώντας μαζί μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες όπως το «Teyit.Org» και το «Shadow of Truth».

Είναι γνωστό ότι η Meta με έδρα τις ΗΠΑ, η εταιρεία-ομπρέλα των Facebook , Instagram και WhatsApp , συνεργάζεται με την Teyit Org και την Equity Share, όπως σημειώνεται.

Επίσης, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα:

Η Meta απαιτεί οι πλατφόρμες επαλήθευσης που θα συνεργαστούν μαζί της να είναι διαπιστευμένες στο International Verification Network (IFCN) εντός του Poynter Media Institute.

Η Poynter συνδέεται με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτείται από το George Soros (Open Society Foundations) και το National Endowment for Democracy (NED), το οποίο είναι γνωστό ότι λαμβάνει χρηματοδότηση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το «Truth Share» ιδρύθηκε για να λειτουργεί στην Τουρκία σύμφωνα με τον στόχο των ΗΠΑ να «εξάγουν τη λεγόμενη δημοκρατία, τον φιλελευθερισμό και τις ελευθερίες».

Σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις

Η Teyit.Org ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2015 από τον Mehmet Atakan Foça και τον Gülin Çavuş.

Είναι γνωστό ότι ο Mehmet Atakan Foça συμμετείχε σε δραστηριότητες στην Πανεπιστημιούπολη Cebeci του Πανεπιστημίου της Άγκυρας το 2014 με ομάδες τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK.

Αναφέρθηκε επίσης σε ανοιχτές πηγές ότι έκανε αναρτήσεις για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του χρόνων.

Το 2017-2019, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του Belge.org . Υποβλήθηκαν αιτήσεις σε οργανισμούς όπως το Πρόγραμμα Μεγάλων Επιχορηγήσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ, το Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (EED) και το Γερμανικό Ίδρυμα Heinrich Böll (HSB).

Ήταν μεταξύ των ατόμων που θα υποστηριχθεί από την Πρεσβεία των ΗΠΑ το 2020 ως μέρος των έργων του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (USAID) και του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ (GMF).

Χορός χρημάτων

Είναι γνωστό ότι ο Gülin Çavuş, ο άλλος ιδρυτής του Teyit Org , συμμετείχε σε δραστηριότητες που υποστηρίζονταν από το TKP το 2010 και το 2013 και εργάστηκε ως ρεπόρτερ για το Sol Haber, το εκδοτικό όργανο του TKP.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Sergeant, ο οποίος έχει δεσμούς με ριζοσπαστικές αριστερές οργανώσεις, συμμετείχε στην εκδήλωση TechCamp που διοργάνωσε το Γραφείο Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2022.

Η Teyit Org έλαβε συνολικά έσοδα 12.751.885 TL, 243.400 USD το 2021 και 48 χιλιάδες USD ανά μήνα την περίοδο 2022-2023 από τη META.

Είναι γνωστό ότι η Tiktok έχει κερδίσει 6.957.464 TL από το 2021.

Από τις 26.07.2021, 2.115.915 TL κεφάλαια έχουν μεταφερθεί στην Teyit org από οργανισμούς που εδρεύουν στο εξωτερικό εκτός των META και Tiktok.

Εκτός από τις εταιρείες, η NED βρίσκεται στην πρώτη θέση με μερίδιο 3,9%, δεύτερος δωρητής είναι το Διεθνές Κέντρο Δημοσιογράφων που εδρεύει στις ΗΠΑ με μερίδιο 1,7% και η Αντιπροσωπεία της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία (EEAS) τρίτο με μερίδιο 1,33%.

aHaber

The Hellenic Information Team



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*