Επιστημονική Μελέτη: δευτερογενής πνευμονία που σχετίζεται με αναπνευστήρα (ΜΕΘ) σκότωσε τους περισσότερους ασθενείς με Covid-19! Oι μισοί ασθενείς με COVID-19 ανέπτυξαν δευτερεύουσα βακτηριακή πνευμονία που σχετίζεται με τον αναπνευστήρα! Εκατομμύρια νεκροί επειδή δεν χορηγήθηκαν θεραπείες αζιθρομυκίνη, ιβερμεκτίνη κ.α
”Το 50% των θανάτων από Covid πιστεύεται ότι οφείλονται σε δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη. Η άρνηση θεραπείας με αζιθρομυκίνη θα ήταν πράγματι μια θανατηφόρα άρνηση φροντίδας. Εκατομμύρια νεκροί που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, σκοτώθηκαν λόγω κράτους” καταγγέλει στις 5/5/23 ο Michel Jean Dominique
ανθρωπολόγος, ειδήμονας στη δημόσια υγεία επικαλούμενος τον Καθηγητή Shmuel C. Shapira MD MPH (Ιατρός, επιστήμονας, Επικεφαλής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών για 8 χρόνια, Συνταγματάρχης (απόστρατος) ειδικός σε Τρομοκρατία, Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων) που παραθέτει μελέτη που αποδεικνύει ότι ”η δευτερογενής πνευμονία σκότωσε τους περισσότερους ασθενείς με Cov-19”. ”Τι πραγματικά σκότωσε τους ασθενείς με COVID-19: Δεν ήταν καταιγίδα κυτοκινών, προτείνει η μελέτη”.
Τι πραγματικά σκότωσε τους ασθενείς με COVID-19: Δεν ήταν καταιγίδα κυτοκινών, προτείνει μια μελέτη
από το Πανεπιστήμιο Northwestern
50% des décès Covid seraient dus à une infection bactérienne secondaire. Le refus de soigner à l'azithromycine aura bien été un déni de soins mortel. Des millions de morts évitables, tués par la raison d'état. https://t.co/jpE58SV53g
— Michel Jean-Dominique (@MichelJeanDomi1) May 5, 2023
Η δευτερογενής βακτηριακή λοίμωξη του πνεύμονα (πνευμονία) ήταν εξαιρετικά συχνή σε ασθενείς με COVID-19, επηρεάζοντας σχεδόν τους μισούς ασθενείς που χρειάζονταν υποστήριξη από μηχανικό αερισμό. Εφαρμόζοντας τη μηχανική μάθηση σε δεδομένα ιατρικών αρχείων, οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern διαπίστωσαν ότι η δευτερογενής βακτηριακή πνευμονία που δεν υποχωρεί ήταν βασικός παράγοντας θανάτου σε ασθενείς με COVID-19. Μπορεί ακόμη και να υπερβαίνει τα ποσοστά θνησιμότητας από την ίδια την ιογενή λοίμωξη.
Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης στοιχεία ότι το COVID-19 δεν προκαλεί «καταιγίδα κυτοκινών», που τόσο συχνά πιστεύεται ότι προκαλεί θάνατο.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Clinical Investigation.
«Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης, της αναζήτησης και της επιθετικής θεραπείας της δευτεροπαθούς βακτηριακής πνευμονίας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με σοβαρή πνευμονία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με COVID-19», δήλωσε ο κύριος συγγραφέας Δρ. Benjamin Singer, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern Feinberg. Ιατρική Σχολή και Πνευμονολόγος Βορειοδυτικής Ιατρικής και ιατρός εντατικής θεραπείας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισοί ασθενείς με COVID-19 αναπτύσσουν δευτερεύουσα βακτηριακή πνευμονία που σχετίζεται με τον αναπνευστήρα.
«Όσοι θεραπεύτηκαν από τη δευτερογενή πνευμονία τους ήταν πιθανό να ζήσουν, ενώ εκείνοι των οποίων η πνευμονία δεν υποχωρούσε είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν», είπε ο Σίνγκερ. «Τα δεδομένα μας υποδηλώνουν ότι η θνησιμότητα που σχετίζεται με τον ίδιο τον ιό είναι σχετικά χαμηλή, αλλά άλλα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής στη ΜΕΘ, όπως η δευτερογενής βακτηριακή πνευμονία, το αντισταθμίζουν».
Τα ευρήματα της μελέτης αναιρούν επίσης τη θεωρία της καταιγίδας κυτοκινών, είπε ο Singer, επίσης καθηγητής Πνευμονικής Ιατρικής Lawrence Hicks στο Feinberg.
«Ο όρος «καταιγίδα κυτοκινών» σημαίνει μια συντριπτική φλεγμονή που οδηγεί σε ανεπάρκεια οργάνων στους πνεύμονές σας, στα νεφρά, στον εγκέφαλό σας και σε άλλα όργανα», είπε ο Σίνγκερ. “Εάν ίσχυε αυτό, εάν η καταιγίδα κυτοκινών ήταν η βάση της μεγάλης διάρκειας παραμονής που βλέπουμε σε ασθενείς με COVID-19, θα περιμέναμε να δούμε συχνές μεταβάσεις σε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από πολυοργανική ανεπάρκεια. Δεν είναι αυτό που είδαμε.”
Η μελέτη ανέλυσε 585 ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Northwestern Memorial με σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια, 190 από τους οποίους είχαν COVID-19. Οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα προσέγγιση μηχανικής μάθησης που ονομάζεται CarpeDiem, η οποία ομαδοποιεί παρόμοιες ημέρες ασθενών στη ΜΕΘ σε κλινικές καταστάσεις με βάση δεδομένα ηλεκτρονικών αρχείων υγείας. Αυτή η νέα προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην έννοια των καθημερινών γύρων από την ομάδα της ΜΕΘ, τους επέτρεψε να ρωτήσουν πώς επιπλοκές όπως η βακτηριακή πνευμονία επηρέασαν την πορεία της νόσου.
Αυτοί οι ασθενείς ή τα υποκατάστατά τους συναίνεσαν να εγγραφούν στη μελέτη Successful Clinical Response to Pneumonia Therapy (SCRIPT), μια δοκιμή παρατήρησης για τον εντοπισμό νέων βιοδεικτών και θεραπειών για ασθενείς με σοβαρή πνευμονία. Στο πλαίσιο του SCRIPT, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ιατρών της ΜΕΘ χρησιμοποίησε ανάλυση τελευταίας τεχνολογίας δειγμάτων πνεύμονα που συλλέχθηκαν ως μέρος της κλινικής φροντίδας για τη διάγνωση και την κρίση των αποτελεσμάτων των επεισοδίων δευτερογενούς πνευμονίας.
«Η εφαρμογή της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης σε κλινικά δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη καλύτερων τρόπων θεραπείας ασθενειών όπως το COVID-19 και για να βοηθηθούν οι γιατροί της ΜΕΘ που διαχειρίζονται αυτούς τους ασθενείς», δήλωσε η συν-πρώτη συγγραφέας της μελέτης Δρ. Κάθριν Γκάο, εκπαιδευτής στο πνευμονικής ιατρικής και εντατικής θεραπείας στο Feinberg και γιατρός της Northwestern Medicine.
«Η σημασία της βακτηριακής επιμόλυνσης του πνεύμονα ως παράγοντα θανάτου σε ασθενείς με COVID-19 έχει υποτιμηθεί επειδή τα περισσότερα κέντρα δεν την έχουν αναζητήσει ή εξετάζουν μόνο τα αποτελέσματα όσον αφορά την παρουσία ή την απουσία βακτηριακής επιμόλυνσης, όχι εάν η θεραπεία είναι επιτυχημένη ή όχι», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ Ρίτσαρντ Γούντερινκ, ο οποίος ηγείται του Κέντρου Βιολογίας των Συστημάτων Θεραπείας Πνευμονίας στο Northwestern του Successful Clinical Response in Pneumonia Therapy Systems.
Το επόμενο βήμα στην έρευνα θα είναι η χρήση μοριακών δεδομένων από τα δείγματα της μελέτης και η ενσωμάτωσή τους με προσεγγίσεις μηχανικής μάθησης για να κατανοηθεί γιατί ορισμένοι ασθενείς συνεχίζουν να θεραπεύονται από πνευμονία και άλλοι όχι. Οι ερευνητές θέλουν επίσης να επεκτείνουν την τεχνική σε μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων και να χρησιμοποιήσουν το μοντέλο για να κάνουν προβλέψεις που μπορούν να επανέλθουν στο κρεβάτι για να βελτιώσουν τη φροντίδα των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!! ΜΑΣΟΝΟΙ!! ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!
το εχω ξαναπει
Μ.Ε.Θ. = Μονάδα Επώδυνου Θανάτου !
(επι τούτου)