Διαφημίσεις

Πρωτοφανές Φαινόμενον: Κάθοδος 1 μέτρον η στάθμη της θάλασσας στην Κύπρο μετά καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Τι συμβαίνει;

Με προσωπική περισκόπιση από τον Κάππαρη μέχρι το Ακρωτήριον Γραικού [Κάβο Γκραίκο] και στην Αγία Νάπα παρατήρησα ότι η στάθμη της θάλασσας κατέβηκε 1 μέτρον.

Σε περιοχές που συχνάζουμε κάποιοι φίλοι και έχουμε δώσει ονόματα σε ιδιότυπους βράχους παρατηρήσαμε ότι η στάθμη της θάλασσας κατέβηκε το έναν μέτρον. Στην περιοχή Παραλιμνίου επειδή η θάλασσα είναι «λάδι» ήτοι ήρεμη το φαινόμενον είναι εμφανέστατον. Στην Αγία Νάπα λόγω ότι ευρίσκεται νότια και φυσούν τακτικοί άνεμοι με θαλασσοταραχή με εκτεταμένα κύματα να καλύπτουν τους βραχότοπους το φαινόμενον είναι εμφανές αλλά όχι τόσον στο άπειρον μάτι, αλλά σε κάποια σημεία είναι περισσότερον εμφανές.

Το φαινόμενον παρατηρήθηκε 4 ημέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς όπου είχε αναφερθεί και μικρή πλημμυρίδα/τσουνάμι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Κατά την προσωπική μου αντίληψη χωρίς να είμαι επαγγελματίας εμπειρογνώμονας οι εξηγήσεις είναι οι εξής:

[α] Εξάτμιση μεγάλης ποσότητας θαλασσινού νερού, αλλά είναι πολύ ακραίον διότι ούτε τους καυτώτερους καλοκαιρινούς μήνες δεν παρατηρήθηκε τέτοιον φαινόμενον άμπωτης και η σχετική άμπτωτη και παλίρροια τους μήνες αυτούς είναι παρατηρημένη από εμένα διότι κολυμπώ τακτικά στα συγκεκριμένα σημεία και γνωρίζω την διαφορά που είναι φυσιολογική και όμοια κάθε έτος.

[β] Υποθετικά το θαλασσινόν νερόν να κινήθηκε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση της Μεσογείου, ασπούμε προς την Ισπανία και να παρουσιάζεται το φαινόμενον αυτόν. Αλλά επειδή το νερόν δεν έχει μεγάλη φόρα πλημμυρίδας όπως γνωρίζουμε σε ωκεανούς με κύματα δεκάδων μετρών θα συναντούσε αντίσταση και η θάλασσα θα επανερχόνταν σε ίδια στάθμη υφαδίου σε όλη την Μεσόγειον γρήγορα, άλλωστε το φαινόμενον παρουσιάστηκε έντονα και εμφανέστατα 4 ημέρες μετά και συνεχίζεται έκτοτε.

[γ] Παραμένει η περίπτωση το θαλασσινόν νερόν να χάθηκε, δεδομένου ότι δεν ανακοινώθηκε τσουνάμι μεγάλης ισχύος πούποτε στην Μεσόγειον και ότι μετά από 4 ημέρες που παρουσιάστηκε υφίσταται ακόμη. Εχθές είχαμε ακόμη έναν σεισμόν 6,4 στην Κλίμακα Ρίχτερ και ακόμη το φαινόμενον συνεχίζεται, ενώ η υποψία μου μία ημέρα πριν ότι πιθανότατα το φαινόμενον από μόνον του να προανακοινώνει καινούργιον σεισμόν επαληθεύτηκε. Πού χάθηκε το νερόν; Η περίπτωση να άνοιξε κάποια ρωγμή ή και περισσότερες μετά τους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ είναι πιθανή, αφού δεν υπάρχει άλλη εξήγηση διά το φαινόμενον αυτόν.

Ούτε σε ταινείες επιστημονικής φαντασίας δεν επεξεργάστηκε το φαινόμενον η Γη να ανοίγει και να καταπίνει την θάλασσα. Εντούτοις, αναφέρεται τρεις φορές άμεσα και έμμεσα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

[α] Όταν ο αρχαίος δράκος καταδιώκει την γυναίκα [Εκκλησία] στην έρημον και αφού της εκσφενδωνίζει τεράστια ποσότητα ύδατος διά να την πνίξει, η Γη ανοίγει το στόμα της και βοηθάει την γυναίκα καταπίνωντας το ύδωρ.

[β] Η αναφορά ότι οι νήσοι θα χαθούν. Αυτόν το φαινόμενον με επιστημονικούς όρους εξηγείται είτε με άνοδον της στάθμης της Γης ώστε να σκεπαστούν οι νήσοι είτε με κάθοδον κα εξαφάνιστη της θάλασσας ώστε να περιπατάμε από την μία νήσον εις την άλλη ως στεριά έστω με κάποιες ενδιάμεσες παραμένοντες λίμνες.

[γ] Κατά την χιλιετή βασιλεία Του Θεού με τους Αγίους Του αναφέρεται ότι θάλασσα δεν θα υπάρχει, θα εξαφανιστεί, θα υφίσταται μόνον στεριά.

Εδώ θα προσθέσω και έναν [δ] σε ευρήματα παλαιοντολογίας στην Αγία Νάπα μεταξύ αυτών νανοελέφαντες και νανοϊπποπόταμους έγινε αναφορά ότι τα ζώα αυτά προήλθαν από την Μικρά Ασία με τα πόδια και με κολύμπι μικρής αποστάσεως από νησάκι [ή μεγαλοσκόπελον] σε νησάκι μέχρι την Κύπρο και ότι τότε η στάθμη της θάλασσας ήταν υπερβολικά χαμηλή.

Μήπως εάν συνδυάσουμε την προφυτεία/προφητεία, φαντασία, την θεωρία και την μυθολογία λαμβάνουμε την απάντηση;

Δηλαδή μήπως το θαλασσινόν ύδωρ καταβροχθήθηκε κάτω από την υποθαλάσσια στεριά μέσα σε στέρνες μέσω ρωγμών και αυτόν έγινε και παλαιότερα λόγω της διατάραξης των τεκτονικών πλακών και αυτόν έγινε παλαιότερα όταν η στάθμη ήταν εκατοντάδες μέτρα κατώτερη; Και κατόπιν επανήλθε το ύδωρ εις την επιφάνεια μετά από σύνσφιξη του και αναδύθηκε ώστε να έχουμε την νυν Μεσόγειον Θάλασσα;

Πάντως κυβικά ύδατος σε απόσταση Μεσογείου δεν χάνονται τόσον απλά. Ένας φίλος μηχανολόγος μου είπε ότι εάν υπήρχε ρωγμή ασπούμε στην θάλασσα πλησίον των σεισμόπληκτων περιοχών Τουρκίας και Συρίας θα σηκώνετο τσουνάμι από την περιοχή της Ισπανίας και εντεύθεν τεραστίων διαστάσεων. Του απάντησα ότι εάν η ρωγμή είναι μικρή είναι ελεγχόμενη και το ύδωρ εξεφανίζεται με ήπια κίνηση, άλλωστε παρουσιάστηκε εμφανέστατα 4 ημέρες μετά και συμφώνησε.

Έχουν αναφερθεί και κάποιες λάμψεις στους ουρανούς κατά την διάρκεια των σεισμών που για κάποιους είναι έναν σπάνιον φαινόμενον των σεισμών ενώ άλλοι το απορρίπτουν.

Θα αναφέρω και κάτι από την μακρυνή Ιστορία, η περιοχή Βόσπορος [βοός πορεία] ήταν το σημείον όπου περνούσαν τα βουβάλια στην μεταναστευτική τους πορεία από την Καππαδοκία προς την Βουλγαρία [βους γη, εξού και διάφορα αρχαία κτερίσματα με ιδιαίτερη έμφαση στα βουβάλια όπως και στην Καππαδοκία]. Εάν υποθέσουμε και ειπωθέσουμε ότι ισχύει, ποία είναι η στάθμη του ύδατος εφημερών στο στενότερον σημείον του Βοσπόρου; Και πόσα μέτρα κάτω πρέπει να είναι η στάθμη για να μπορούν να εισπορεύονται οι βούες ή βουβάλια;

Μία γρήγορη ματιά στο βάθος του Βοσπόρου που συνδέει την Προποντίδα με τον Εύξεινον Πόντον το βάθος του νερού είναι από 13 έως 110 μέτρα. Εάν την εποχή που μετανάστευαν τα βουβάλια ήταν 13 μέτρα ξεβαθώτερον τότε μπορούμε να διακρίνουμε πόσον νερόν έλειπε, ενώ τώρα στην Κύπρον λείπει 1 μέτρον…. Εάν το φαινόμενον ισχύει και στον Βόσπορον τότε η χαμηλότερη στάθμη είναι 12 μέτρα.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Συμπληγάδες της Αργοναυτικής Εκστρατείας συνάδουν τέλεια με τα Στενά του Βοσπόρου εκεί όπου συνανούνται διασυνοριακά με ενδιάμεσον διαχωρισμόν το ύδωρ του Βοσπόρου.

Μήπως σε κάποιον σεισμόν η Ευρώπη συγκρούετο με την Ασία ή και υπήρχε μεγαλύτερη απόσταση πλάτους και αυτή μειώθηκε μετά από σεισμούς και μετακίνηση τεκτονικών πλακών; Στους πρόσφατους σεισμούς αναφέρθηκε ότι η Τουρκία μετακινήθηκε 3 μέτρα προς την θάλασσα που σημαίνει θα έπρεπε να ανεβεί η στάθμη του νερού και όχι να κατέβει 1 μέτρον, συνεπώς ενισχύεται η θεωρία το νερόν να διέρρευσε σε νεροχύτη υποθαλάσσιας στεριάς.

Μήπως όντως οι Συμπληγάδες είναι κυριολεκτικόν φαινόμενον και ανά τακτικά χρονικά διαστήμα έκλεινε και άνοιγε ο τότε Βόσπορος; Τροφή για σκέψη επιστημονική άκρας σπανιότητας….

Για τους αριθμολογόφιλους σημειώνω ότι έγιναν δύο σεισμοί με σημαντικούς αριθμούς ήτοι 7,7 = 77 και 14 και 6,4 = 64 και 10 ή 1, αλλά τονίζω τους 77 και 64….

Ενώ καθημερινώς μας βομβαρδίζουν καθημερινώς για αύξηση της στάθμης της θάλασσας και την τήξη των παγετώνων ήρθε η εντυπωσιακή αύξηση των παγετώνων περύσι και μήπως και εντυπωσιακή υποχώρηση, πτώση, κάθοδος της στάθμης και ίσαλου της θάλασσας;…. Τροφή ότι δεν πρέπει να τους εμπιστεύεστε ως αμνά είναι πολιτικοί με διάφορες φορεσιές ειδικοτήτων εξαπάτησης, κατεύθυνσης και υποεπήρρειας μεθ’ υποβολής….

Παναγιώτης Δίας



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
2 σχόλια στο “Πρωτοφανές Φαινόμενον: Κάθοδος 1 μέτρον η στάθμη της θάλασσας στην Κύπρο μετά καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Τι συμβαίνει;”
  1. Καμια ανυσηχια,γιατι το φαινομενο εμφανίζετε σε ολη την Μεσογειο.Ιταλια,Μαλτα,Ελλαδα,Ισραηλ,Αιγυπτο,Κυπρο κτλ.Ειναι η εποχη που επικρατουν υψηλες ατμοσφαιρικες πιεσεις.Σε λιγες μερες που θα πεσουν οι πιεσεις θα πρεπει να ανεβει η σταθμη.Αν οχι τοτε θα υπαρχει προβλημα.Το παρακολουθουμε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek