ΑΤΙΑ ή κατασκοπευτικά μπαλόνια; Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα
Διαφημίσεις

Συγκλονιστικά γεγονότα έλαβαν τόπο το Σαββατοκύριακο για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία κατέρριψαν ενισχυση ανοσοποιητικου τρία άγνωστα αντικείμενα μετά το επεισόδιο με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι της περασμένης εβδομάδας. Πάνω από τη λίμνη Χιούρον, ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε και ένα ακόμα αντικείμενο μεγάλου ύψους το απόγευμα της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ένα άλλο άγνωστο αντικείμενο (UFO) καταρρίφθηκε το Σάββατο πάνω από τον Βόρειο Καναδά, σηματοδοτώντας την τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που καταρρίφθηκε αντικείμενο στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη

Την Παρασκευή, ένα αμερικανικό F-22 κατέρριψε ένα άγνωστο αντικείμενο στον εναέριο χώρο της Αλάσκας. Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Σχετίζονται με το κατασκοπευτικό αερόστατο της Κίνας τα τελευταία αντικείμενα ;

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα άγνωστα αντικείμενα έχουν οποιαδήποτε σχέση με το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας. «Τα αντικείμενα μεγάλου ύψους μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διάφορες εταιρείες, χώρες και ερευνητικούς οργανισμούς για «σκοπούς που δεν είναι κακόβουλοι, συμπεριλαμβανομένης της νόμιμης έρευνας», δήλωσε Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο CNN.

Διευκρίνισε ότι «το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας ήταν φυσικά διαφορετικό, γιατί γνωρίζαμε ακριβώς τι ήταν», είπε. «Αυτά τα πιο πρόσφατα αντικείμενα δεν συνιστούν κινητική στρατιωτική απειλή, αλλά η πορεία τους κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες του υπουργείου Άμυνας και το ύψος όπου πετούσαν θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την πολιτική
αεροπορία, και συνεπώς προκάλεσαν ανησυχίες», εξήγησε αναφερόμενος στα τελευταία περιστατικά μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού.

Είναι όντως μπαλόνια όλα αυτά;

«Υπήρξε επιφυλακτικότητα στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τις περιγραφές των πιλότων των αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά, λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες εθεάθησαν τα αντικείμενα.», δήλωσε ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος.

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν κάνει αναφορά ότι πρόκειται για μπαλόνια.

«Ενημερώθηκα για το αντικείμενο από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. Το αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από τον Καναδά ήταν πιθανότατα άλλο ένα μπαλόνι, όπως και το αντικείμενο μεγάλου ύψους που καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα την Παρασκευή.», δήλωσε στο ABC News ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

Έκανε επίσης λόγο για «μπαλόνι» ο επικεφαλής του επιτελείου άμυνας του Καναδά, στρατηγός Γουέιν Έιρ, όταν περιέγραψε τις οδηγίες που δόθηκαν στην ομάδα που εργάστηκε για την κατάρριψη του αντικειμένου. Διευκρίνισε την Κυριακή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, πως τα τελευταία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν δεν έμοιαζαν με το κινεζικό μπαλόνι, αλλά αναμένουν πιο ασφαλείς πληροφορίες μόλις ανακτηθούν τα συντρίμμια.

Γιατί εντοπίζονται τώρα αυτά τα αντικείμενα;

Δήλωσαν στο CNN , έξι άτομα γνώστες του θέματος ότι διαμορφώθηκε μόλις τον περασμένο χρόνο η μέθοδος εντοπισμού τέτοιων αντικειμένων από τις αμερικανικές αρχές. Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια μέθοδο με την οποία παρακολουθούν τα αερόστατα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο σε όλο τον κόσμο, δήλωσαν οι πηγές.

Ουσιαστικά, το CNN εξηγεί πως είναι πιθανό ότι δεν είναι τόσο τα αντικείμενα που είναι καινούργια, όσο η ικανότητα των ΗΠΑ πλέον να τα εντοπίζουν. Οι αμερικανικές αρχές ενίσχυσαν την επιτήρηση στον εναέριο χώρο σε παρόμοια ύψη με αυτά όπου ήταν και το κινεζικό μπαλόνι, κάτι που εξηγεί την αύξηση των αντικειμένων που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Πόσο μεγάλο είναι το κινεζικό κατασκοπευτικό πρόγραμμα;

Δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά πιθανότατα να είναι αρκετά μεγάλο. Από την είδηση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το κινεζικό μπαλόνι, νέες λεπτομέρειες έχουν προκύψει σχετικά με αυτό που τώρα γίνεται αντιληπτό ότι είναι μια παγκόσμια επιχείρηση επιτήρησης από τον κινεζικό στρατό.

Αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι πιστεύουν πως τα κατασκοπευτικά μπαλόνια που ανακάλυψαν οι ΗΠΑ αποτελούν μέρος ενός μεγάλου στόλου που διεξάγει επιχειρήσεις παρακολούθησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέτοια μπαλόνια έχουν εντοπιστεί από τις ΗΠΑ σε 40 χώρες, σε πέντε ηπείρους.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις έχουν οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση στο Καπιτώλιο. Με μια σειρά αντιδράσεων αντιμετώπισαν την είδηση της κατάρριψης περαιτέρω αντικειμένων οι πολιτικοί και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου. Υπάρχει πλέον ανησυχία γύρω από το πόσο πραγματικά ασφαλής είναι ο εναέριος χώρος των ΗΠΑ, κι έτσι οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών γύρω από την αποτελεσματικότητα και την ανταπόκριση των Αμερικανικών απέναντι σε τέτοιες δυνητικές απειλές.

Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Κογκρέσο πρέπει να διερευνήσει γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος μέχρι να αντιληφθούν οι ΗΠΑ τη χρήση των κατασκοπευτικών αερόστατων από την κινεζική κυβέρνησης



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

Μια σκέψη στο “ΑΤΙΑ ή κατασκοπευτικά μπαλόνια; Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek