Διαφημίσεις

Ο ανώτερος ραβίνος της Νέας Υόρκης Τζος Φράνκλιν, του Εβραϊκού Κέντρου των Χάμπτονς, εξέπληξε την εκκλησία του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εκφωνώντας ένα κήρυγμα γραμμένο εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI.)

Ο ραβίνος χρησιμοποίησε το ChatGPT chatbot , ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης με ελεύθερη πρόσβαση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.
Αφού διάβασε το κομμάτι που γράφτηκε με AI, ο Ραβίνος Φράνκλιν ζήτησε από την εκκλησία του να μαντέψει ποιος είχε γράψει το κήρυγμα. Σε απάντηση, η εκκλησία μάντεψε εσφαλμένα ότι ο Ραβίνος Τζόναθαν Σακς είχε γράψει το κομμάτι.

Μπορεί ένα AI να κάνει τη δουλειά ενός ραβίνου;
Στη συνέχεια, ο ραβίνος εξέφρασε φόβο για την πρόοδο της AI. Εξέφρασε φόβο να μάθει από πού προέρχεται το περιεχόμενο, φόβο ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει θέσεις εργασίας και φόβο για μελλοντικές εξελίξεις.

Ενώ ο Ραβίνος Φράνκλιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα έπαιρνε τη δουλειά του σύντομα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αναλάβει εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας . Σύμφωνα με τη Zippia, οι μισές από όλες τις εταιρείες χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή κάποια μορφή τεχνητής νοημοσύνης και 375 εκατομμύρια θέσεις εργασίας αναμένεται να καταστούν απαρχαιωμένες την επόμενη δεκαετία.

Θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη ικανή να εξουδετερώσει την ανθρωπότητα;

Τεχνητή νοημοσύνη και Nefesh: Μια Ταλμουδική συζήτηση

Ο ραβίνος ήταν σίγουρος ότι, παρά το άριστα γραπτό κήρυγμα, το AI δεν θα αναλάμβανε τη δουλειά του επειδή η τεχνολογία στερείται «nefesh» (εβραϊκά σημαίνει ψυχή). Ενώ η τεχνολογία μπορεί να είναι σε θέση να μιμηθεί συναισθήματα και να γράψει σε βάθος για τις ανθρώπινες σχέσεις, δεν μπορεί να αισθάνεται και δεν έχει ψυχή, υποστήριξε ο ραβίνος.

Η δήλωση του Φράνκλιν σχετικά με την έλλειψη «nefesh» από την τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις ταλμουδικές συζητήσεις.

Ο Ραβίνος Gershon Winkler έχει υποστηρίξει ότι αν τα golem, τα πήλινα ανθρωποειδή πλάσματα που δημιουργήθηκαν από Εβραίους για να προστατεύουν τους Εβραίους, μπορούν να θεωρηθούν Εβραίοι, τότε ένα ρομπότ μπορεί μια μέρα να ονομαστεί Εβραίος.
Εάν ένα ρομπότ θεωρείται Εβραίος, είναι επειδή το ρομπότ θα είχε μια εβραϊκή ψυχή.

Ίσως, μια μέρα, η τεχνητή νοημοσύνη να συμμετάσχει σε προσευχές και ακόμη και να οδηγήσει ορισμένους ως αποδεκτοί Εβραίοι.

jpost.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Ένα κήρυγμα που γράφτηκε από την AI – είναι οι επόμενοι ρομποτικοί ραβίνοι;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek