Διαφημίσεις

«Ποιο είναι το όφελος, αδελφοί μου, αν κάποιος λέει ότι έχει πίστη, δεν την αποδεικνύει όμως με έργα.

Μήπως μπορεί μόνη της η πίστη να τον σώσει.

Ας πάρουμε την περίπτωση που κάποιος αδελφός ή κάποια αδελφή δεν έχουν ρούχα να ντυθούν και στερούνται και το καθημερινό τους φαγητό. Αν κάποιος από σας τους πει: «Ο Θεός μαζί Σας! Εύχομαι να βρείτε ρούχα και να χορτάσετε φαγητό», ποιο το όφελος, αν δεν τους δώσει τα απαραίτητα που χρειάζονται για το σώμα.

Έτσι και η πίστη, αν δεν εκδηλώνεται με έργα είναι νεκρή. Αλλά θα πει κάποιος: «Εσύ έχεις πίστη κι εγώ έχω έργα». Του απαντώ: «Δείξε μου την πίστη σου από τα έργα σου. Εγώ μπορώ να σου αποδείξω την πίστη μου από τα έργα μου».

Εσύ πιστεύεις ότι ένας είναι ο Θεός. Καλά κάνεις. Και τα δαιμόνια το πιστεύουν αυτό και τρέμουν… Όπως, λοιπόν, το σώμα είναι νεκρό χωρίς την ψυχή, έτσι και η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή.» 

(Ιάκ. 2,14-26).



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
Μια σκέψη στο “Η πίστη, αν δεν εκδηλώνεται με έργα είναι νεκρή”
  1. Η Πίστη νομίζω δεν μπορεί να δοθεί Δογματικά, αλλά κατακταται περισσότερο. Δεν ξέρω αν τα έργα είναι πάντοτε απόδειξη Πίστεως. Και η Σιωπή ακόμη θα μπορούσε να είναι. Το Σίγουρο είναι ότι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ζήτησε μόνο λίγη Πίστη ως “κοκο σινάπεως έχοντες Πίστη θα σωθούν”. Φαντάζομαι πόσο Τεράστια θα μπορούσε να είναι η Πίστη Αφιέρωσης Στο Θεό! Το Αγαπάτε Αλλήλους.. Ενοειται πως πρέπει να εξυπακούεται σε Ένα Πιστό. Ισχύει σε όλους μας πάντα; αυτές οι Σκέψεις. Γειά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek