ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Σχέδια έκτακτης ανάγκης ενόψει των απεργιών στη Βρετανία – Πώς θα βοηθήσει ο Στρατός

· Κατοχικά Νέα

Θα ήταν άδικο για να συνδικάτα στη Βρετανία να διαταράξουν τις ζωές των πολιτών μέσα στις γιορτές με απεργίες στον δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα ο Ναντίμ Ζαχάουι, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος.

Ο Ζαχάουι επιβεβαίωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για να περιορίσει τις συνέπειες τυχόν απεργιών την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν τη χρήση του βρετανικού στρατού, και δεν αποκλείεται στελέχη του να κληθούν να οδηγήσουν ασθενοφόρα ή να ενισχύσουν την προστασία των συνόρων, σημείωσε ο κ. Ζαχάουι.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, χιλιάδες εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους αναμένεται να απεργήσουν αυτόν τον μήνα, καθώς παραμένουν ανεπίλυτα αιτήματά τους ως προς τον μισθό και τις συνθήκες εργασίας. Ορισμένα συνδικάτα ζητούν οι απολαβές των μελών τους να προσαρμοστούν ώστε να συμβαδίζουν με το κόστος ζωής που έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των αυξανόμενων τιμών στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων. Μερικές από τις απεργίες που έχουν προαναγγελθεί και αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των Βρετανών είναι από ενώσεις εργαζομένων στο εθνικό σύστημα υγείας, στους σιδηρόδρομους και την ταχυδρομική υπηρεσία Royal Mail.

Ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου τι κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις απεργίες, ο Ζαχάουι μίλησε για σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση 2.000 στρατιωτών και δημοσίων υπαλλήλων για την υποστήριξη διαφόρων υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένης της Συνοριακής Δύναμης που προστατεύει με ελέγχους τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

H τέλεια «οικονομική καταιγίδα»

Κατεστραμμένο κτίριο – συμβολική φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέος απολογισμός στην Κομισουβάχα – 43 νεκροί και ένας επιζών βρέθηκε ζωντανός

Βιομηχανική εγκατάσταση – συμβολική εικόνα διυλιστηρίουΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Πάνω από 200 drones στην περιοχή Ριαζάν – Φωτιά κοντά σε μεγάλο διυλιστήριο και φόβοι για τα καύσιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *