Διαφημίσεις

Την πόρτα της οικονομικής διαχείρισης της χώρας και κατά την τετραετία 2000-2004 και όχι μόνο της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. (2004-2009) θα χτυπήσει η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, την οποία θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων αναμένεται να εξετάσει και τις συναλλαγές τής τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την Goldman Sachs όσον αφορά το χρέος της χώρας. Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνάντησή του με τους πολιτικούς συντάκτες στο μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τον έναν χρόνο από τη νίκη του στις εκλογές. «Στην εξεταστική (σ.σ την προσδιόρισε πριν από το 2011) θα αξιολογηθούν και παλιές υποθέσεις» είπε ο πρωθυπουργός και σε ερώτηση της «Ε» αν αυτό σημαίνει ότι θα πάει η έρευνα στην περίοδο του 2000 και στην Goldman Sachs απάντησε: «Ναι, και στην υπόθεση της Goldman Sachs».
Αργότερα συνεργάτες του, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν το θέμα, έλεγαν ότι η εξεταστική, όταν συσταθεί, θα ερευνήσει εκείνη την περίοδο υπό προϋποθέσεις και εφόσον υπάρχουν στοιχεία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η εξεταστική θα ασχοληθεί και με τον ρόλο που έπαιξαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης στην ελληνική οικονομική κρίση. Σε άλλη ερώτηση αν η έρευνα θα φτάσει μέχρι το 1981, όπως ζητάει η Ν.Δ., είπε: «Δεν θα γράψουμε ιστορικό βιβλίο…»
Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Αναλυτικά:
* ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα υπάρχει ένας «ισχυρός τραπεζικός πυλώνας υπό δημόσιο έλεγχο». Σε ερώτηση αν η βάση αυτού του πυλώνα θα είναι η Εθνική ή η Αγροτική Τράπεζα δεν πήρε θέση. «Δεν είμαι δογματικός, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να περάσω το μήνυμα ότι θα υπάρχει δημόσιος πυλώνας και η τρόικα δεν έχει λόγο σε αυτό» είπε.
* ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθωσης του χρέους, λέγοντας ότι «η πορεία μας είναι καλή». Απαντώντας για τον σύμβουλό του κ. Σκιόπα, που έχει ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης, τόνισε: «Ο καθένας έχει τις δικές του θέσεις, εμείς είμαστε αντίθετοι». Εκτίμησε πάντως ότι η χώρα θα βγει στις αγορές «εν ευθέτω χρόνω».
* ΣΑΜΑΡΑΣ – Ν.Δ.: Για τον κατά Σαμαρά μηδενισμό του ελλείμματος μέχρι το 2011, είπε με σκωπτική διάθεση: «Ας μας δώσει τη φόρμουλά του, για να μηδενίσουμε και εμείς το έλλειμμα τόσο γρήγορα…» Επίσης, σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. ότι θα ζητήσει εξεταστική για το Μνημόνιο, είπε: «Γιατί θα το κάνει, θέλει να απολογηθεί;»
* ΠΕΡΑΙΩΣΗ: Υποσχέθηκε ότι είναι η τελευταία χρονιά που εφαρμόζεται και στο μέλλον, με το νέο φορολογικό σύστημα, δεν θα υπάρχει περαίωση. «Μέχρι τώρα το κράτος θεωρούσε τον φορολογούμενο απατεώνα, δεν τον εμπιστευόταν και του κράταγε ανοιχτά τα βιβλία σε ομηρία για δέκα χρόνια. Με το νέο σύστημα, αν δεν ελεγχθεί σ’ ένα χρόνο, τότε θα θεωρείται ότι είναι εντάξει. Δεν θα υπάρχουν ανέλεγκτες υποθέσεις» είπε. Επίσης υπογράμμισε ότι καταργείται ο κώδικας βιβλίων και στοιχείων.
* ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ: Υποστήριξε ότι έχει αποδειχτεί πως υπάρχει τεράστια ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής στην επιστολή του φάσκει και αντιφάσκει.
* ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Επέμεινε ότι στο παλιό αεροδρόμιο θα γίνει «το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στην Ευρώπη» και τόνισε ότι το Κατάρ ποτέ δεν ζήτησε να φτιάξει εκεί καζίνο. Υποστήριξε ότι οι Αραβες επενδυτές έχουν αποδεχτεί ήδη τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέση η κυβέρνηση για το είδος της επένδυσης και την ανάπλαση της περιοχής. Σε αυτούς προβλέπονται χρήσεις για τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Αναγνώρισε ότι ο ίδιος παλιότερα έλεγε ότι στο Ελληνικό θα γίνει μόνο πάρκο, τόνισε όμως ότι του άλλαξε γνώμη ο Ισπανός αρχιτέκτονας Αθεμπίγιο, όταν του είπε ότι αν δεν προβλεφθούν στον χώρο ορισμένες δράσεις ζωής, τότε το πράσινο θα γίνει γκέτο.
* ΕΚΛΟΓΕΣ: Απέφυγε να πει πόσες περιφέρειες περιμένει να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι από τις εκλογές θα βγουν πολιτικά μηνύματα, αλλά αυτές δεν γίνονται για το Μνημόνιο, ο κόσμος θα ψηφίσει αυτούς που θέλει να εφαρμόσουν τον «Καλλικράτη».*
! Η κυβέρνηση θέλει καθαρές σχέσεις με τον Τύπο, είπε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο μέγαρο Μαξίμου και υπογράμμισε ότι προτίθεται το συντομότερο να ανοίξει ένα διάλογο για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο. Ερωτηθείς για την κρατική διαφήμιση και τα κριτήρια που εφαρμόζονται απάντησε «θα το δούμε το θέμα», χωρίς όμως να αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει.

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *