Διαφημίσεις

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με τα υπομνήματα που έστειλαν οι πρώην Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός. Και οι δύο κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και επιλεκτικής στοχοποίησης προσώπων, ενώ αρνούνται τις αιτιάσεις σε βάρος τους. Η σύνταξη του πορίσματος θα χρειαστεί άλλες είκοσι ημέρες, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Τσιρώνης.

Για πολιτικές σκοπιμότητες κάνουν λόγο οι κ.κ. Κοντός και Μπασιάκος

Υπομνήματα κατέθεσαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, οι δύο πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος.
Και οι δύο κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και επιλεκτικής στοχοποίησης προσώπων, ενώ αρνούνται τις αιτιάσεις σε βάρος τους.
Ο κ. Κοντός στο 26σελιδο υπόμνημά του κάνει λόγο «για ανοίκεια επίθεση εις βάρος του, η οποία στερείται οιασδήποτε νόμιμης βάσης» και τονίζει ότι για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας μεθοδευμένα επιχειρείται επί καιρό η εμπλοκή του και η σπίλωσή του.
«Πολλές φορές έχω αναφερθεί», τονίζει ο κ. Κοντός στο υπόμνημα του, «στις σκοπιμότητες, τις μεθοδεύσεις, το παρασκήνιο και τους λόγους οι οποίοι υποκρύπτονται πίσω από την, εν πολλοίς υποκριτική και προκλητικά επιλεκτική, στοχοποίηση συγκεκριμένων και μόνο προσώπων και την ανεπέρειστη και αποδεικτικά αλυσιτελή προσπάθεια επιρρίψεως σε αυτούς ευθυνών, οι οποίες μάλιστα ενέχουν και ποινική απαξία».
«Αρνούμαι στο σύνολο τους ως παντελώς αβάσιμες, όλες τις εις βάρος μου αιτιάσεις», σημειώνει ο κ. Κοντός και τονίζει ότι κανένα υπηρεσιακό έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του, καμία γνωμοδότηση δεν αποδέχθηκε σχετική με ερευνώμενο θέμα και ουδέποτε παρότρυνε ή έπεισε ή καθ οιανδήποτε τρόπο προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια έχουσα σχέση με την υπό κρίση υπόθεση.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπασιάκος σε 3σέλιδο υπόμνημα του, υποστηρίζει ότι «παραποιούνται ή αποκρύπτονται συνειδητά κρίσιμα στοιχεία και πορίσματα, με καιροσκοπικές στοχεύσεις και προειλημμένες αποφάσεις» και υποστηρίζει ότι στην εξέταση της υπόθεσης πρυτανεύουν μικροκομματικά κριτήρια αξιολόγησης, με στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.
Ο κ. Μπασιάκος υπογραμμίζει ότι όλες οι ενέργειές του έγιναν με απόλυτη νομιμότητα, εντός του κύκλου των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του αλλά και εντός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, ενώ αναφερόμενος στις ανταλλαγές σημειώνει: «Σε κάθε περίπτωση μια νόμιμη υπουργική απόφαση ανάθεσης αρμοδιότητας της νόμιμης διαδικασίας ανταλλαγής ακινήτων ίσης αξίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεν συνδέεται με το όποιο τυχόν αποτέλεσμα προέκυψε εκτός του πλαισίου της, από ενέργειες τρίτων π.χ με πράξεις ή κατά τη σύνταξη συμβολαίων ή αργότερα ακόμη και λόγω λαθών ή παραλείψεων. Και μάλιστα εν αγνοία του Υπουργού».
«Δεν προκάλεσα σε οποιονδήποτε, τη λήψη καμιάς παράνομης απόφασης ούτε βέβαια προκάλεσα και μάλιστα με γνώση μου οποιαδήποτε ζημία στο δημόσιο, που πάντως δεν έχει διαπιστωθεί. Η σωστή δε εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων για ανταλλαγή ακινήτων ίσης αξίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, δεν άφηνε κανένα περιθώριο πρόκλησης ζημιάς στο δημόσιο, αφού απαιτούσε ισοσκέλιση αξίας βάσει εκτιμήσεων του ΣΟΕ», καταλήγει ο κ. Μπασιάκος.

«Ο καθένας όταν είναι σε δυσχερή θέση μπορεί να επικαλείται ό,τι θέλει αλλά πρέπει και να το αποδεικνύει», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΝΕΤ 105,8 – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *