Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:19 - 04/03/2022

Ζητήματα πολιτικού μακραμέ με κόκκινο νήμα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Ελλάδα, η πιο ηλιόλουστη χώρα» είναι το σύνθημα -και το άλλοθι- με το οποίο μονεδοποιούμε εξαντλητικά, χρόνια τώρα, τον καλοκαιρινό ήλιο και τη θάλασσά μας. Ως φαίνεται, αυτό δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ένας βολικός -θερινός- μύθος, που εξυπηρετεί το τουριστικό branding, το πολιτικό αφήγημα της χώρας και τις ψευδαισθήσεις των ιθαγενών. Η Άνοιξη δυσκολεύεται να μπει, ενώ φέτος δεν είδαμε ούτε τις περίφημες «Αλκυονίδες ημέρες». Τουναντίον, βομβαρδιζόμαστε συνέχεια από ανακοινώσεις υποστασιοποιημένων καιρικών φαινόμενων με τις ανάλογες προειδοποιήσεις επικινδυνότητας.

Τη διάλυση του παραπάνω βολικού εθνικού μύθου (με τις συμβολικές του προεκτάσεις) όπου υποτίθεται ότι ο Ήλιος πάντα μας χαμογελά, επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός μας στη χθεσινή συνέντευξή του (3-3-2022) στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επί λέξει:

«Είχα σήμερα μία συζήτηση με τον αιγύπτιο Πρόεδρο, θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης Ελλάδος-Αιγύπτου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να παίρνουμε πολύ φθηνή ηλεκτρική ενέργεια από την Αίγυπτο, που θα παράγεται από τον ήλιο. Η Αίγυπτος μπορεί να παράγει, για ευνόητους λόγους, ακόμα πιο φθηνά αυτή την ενέργεια από ό,τι εμείς.»

Το πρώτο ερώτημα είναι τι σημαίνει «πολύ φθηνή», και το δεύτερο ερώτημα είναι τι σημαίνει «για ευνόητους λόγους». Έχουν τόσο βάρος αυτές οι λέξεις που δεν τις αμολάς χωρίς γερό αλεξίπτωτο. Σε κάθε περίπτωση, το να λες ότι είναι εξασφάλιση -και μάλιστα σπουδαία- το να πάρεις ενέργεια που παράγεται από επιφανειακές εγκαταστάσεις χώρας που γεωπολιτικά χωροθετείται στη Μέση Ανατολή, μάλλον την ασφάλεια κάποιων άλλων επιχειρείς να εδραιώσεις και όχι τη δική σου. Και λες ότι θα το κάνεις αυτό τη στιγμή που καλείς πολίτες κι επενδυτές να επενδύσουν στον ακριβότερο ελληνικό ήλιο. Τότε για ποιον δουλεύεις;

Η μόνη λογική απάντηση είναι ότι δουλεύεις για αυτούς που πουλάνε φωτοβολταϊκά, αφού ενεργείς σαν εμπορικός αντιπρόσωπος Νότιας Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί δεν το λέτε ευθέως στους Έλληνες; Να πάνε να φτιάξουν τα φωτοβολταϊκά τους στη φτηνή γη και στο φτηνό και μπόλικο ήλιο της Αιγύπτου, μιας και έχετε εξασφαλίσει και …φτηνή μεταφορά. Να αναμένουμε να ακούσουμε κάτι αντίστοιχο για τα αιολικά, ότι -για παράδειγμα- θα ψωνίσουμε αιολική ενέργεια από τη Μαύρη Θάλασσα που είναι πιο φτηνή από εκείνη του Βορείου Αιγαίου;

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε το energogenius Κυβερνητικό Συμβούλιο τι να κάνουμε με το παραδοσιακό έθιμο της Άνοιξης, τον «Μάρτη». Να τον φορέσουμε στο χέρι ή να τον περάσουμε στα παλούκια; Κι αν έχετε και καμιά πρόβλεψη για το Μάη θα ωφελούσε, ώστε να αποφασίσομεν εάν θα βάλουμε φέτος φωτοβολταϊκά στη στέγη ή εάν θα ήτο καλύτερον και φθηνότερον να μετακομίσομεν εις την Αφρικήν…

«Μα πώς να πεις στον Ήλιο ψέμματα
το Φως να ξεγελάσεις δεν μπορείς.
Αλήθειες λεν τα ψέμματα για της φυλής τ’ αναθέματα
λόγια με αστρικά φορέματα εσύ δε δίστασες να πεις.»

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Υ.Γ.: Για το πόση ηλιακή ενέργεια περισσεύει από την Αίγυπτο για να δώσει και στην Ελλάδα, και μάλιστα φτηνή, ας μιλήσουν οι αριθμοί:

Πηγή: lavyrinthos.wordpress.com

Για την αντιγραφή,
Τέντζερης



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. εναλλακτικά..
    έτσι και αλλιώς Μιλιά δεν θα βγάλουμε, αυτοκίνητα δεν θα μπορούμε να οδηγήσουμε λόγω βενζίνης, ένα απέραντο Χωριό η Ελλάς, τώρα τελευταία νοιώθουμε και λίγο Μόνοι σαυτό τον Πλανήτη..

    fanpage.gr/life/taxidia/milia-to-chorio-tis-kritis-poy-oi-katoikoi-zoyn-choris-reyma-vrisketai-sta-50-pio-omorfa-meri-tis-eyropis/

    ας γίνουμε πρωτο-πόροι της ευρώπης.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*