08:53 - 20/12/2021

Θάνατος 26χρονου από μυοκαρδίτιδα στη Νέα Ζηλανδία συνδέεται με το εμβόλιο της Pfizer

Διαφημίσεις

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα πως διαπίστωσαν ότι ο θάνατος 26χρονου εξαιτίας μυοκαρδίτιδας, σπάνιας φλεγμονής του μυοκαρδίου, συνδέεται με τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19.

Ο θάνατος του νεαρού, που είχε λάβει μόνο την πρώτη δόση, είναι ο δεύτερος που συνδέεται με τη γνωστή, αν και σπάνια παρενέργεια του εμβολίου στη χώρα της Ωκεανίας. Τον Αύγουστο, οι νεοζηλανδικές αρχές ανακοίνωναν πως μια γυναίκα πέθανε αφού έλαβε και τις δύο δόσεις.

«Με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, το συμβούλιο συμπέρανε ότι η μυοκαρδίτιδα πιθανόν οφειλόταν στον εμβολιασμό του ανθρώπου αυτού», ανέφερε το ανεξάρτητο συμβούλιο παρακολούθησης της ασφάλειας των εμβολίων σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο νεαρός, που πέθανε μέσα σε δύο εβδομάδες αφού έλαβε την πρώτη δόση, δεν ζήτησε ιατρικές συμβουλές ούτε θεραπεία για τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε.

Η μυοκαρδίτιδα μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα του μυ της καρδιάς να τροφοδοτεί με αίμα τα όργανα και μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακές αρρυθμίες. Ωστόσο, δεν είναι σπάνιο άνθρωποι με μυοκαρδίτιδα να μην αντιληφθούν το παραμικρό.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Pfizer για σχόλια σχετικά με την ανακοίνωση.

Κατά το συμβούλιο, άλλοι δύο θάνατοι, ανάμεσά τους αυτός παιδιού στην εφηβεία –13 ετών– ενδέχεται να οφείλονταν σε μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Ωστόσο, χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία προτού συνδεθεί ο θάνατος του παιδιού με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ ο δεύτερος θάνατος, ενός άνδρα πάνω από 60 ετών, θεωρείται πως είναι απίθανο να οφειλόταν στον εμβολιασμό του, κατά την ίδια πηγή.

Παρά τις σοβαρές, αν και πολύ σπάνιες, παρενέργειες του εμβολίου αυτού, το συμβούλιο εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη της αξιοποίησής του είναι πολύ σημαντικότερα από τους κινδύνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*