Διαφημίσεις

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω της κρίσης της τουρκικής οικονομίας»! Η προειδοποίηση αυτή δεν προέρχεται από κάποιον αντίπαλο του Προέδρου Ερντογάν, αλλά από τον στενό συνεργάτη του, καθηγητή της Νομικής Δρ. Ιζέτ Εζγκένς,ο οποίος συμβουλεύει τον Τούρκο Πρόεδρο για νομικά ζητήματα.
Του Μιχάλη Ψύλου*

Με ανάρτησή του στο twitter, ο καθηγητής Εζγκένς γράφει χαρακτηριστικά: «Η συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια «ΒΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ. Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ως κοινωνία για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω της βαριάς οικονομικής κρίσης που φαίνεται αναπόφευκτη».

Η ανάρτηση του καθηγητή Εζγκένς έχει προκαλέσει σάλο στην Γείτονα, καθώς θεωρείται ότι απηχεί τις ενδόμυχες απόψεις του Τούρκου προέδρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη. Ο γνωστός δημοσιογράφος Μουράτ Γετκίν λέει ότι «ο Ερντογάν επιτρέπει την ελεύθερη πτώση της λίρας για να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να βρει τρόπο να φιμώσει την αντιπολίτευση».
«Έκαψε» 2,5 δις. Δολάρια σε λίγες ημέρες

Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της αξίας της. Η Κεντρική Τράπεζα έχει «κάψει» τις τελευταίες 15 ημέρες 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τη λίρα, χωρίς αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, οι πραγματικοί μισθοί πέφτουν και το κόστος ζωής αυξάνεται. Ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης που υπολόγισε ότι το κόστος ζωής στη μητρόπολη αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 50% τον περασμένο χρόνο. Για παράδειγμα, ένας μέσος καταναλωτής πρέπει να ξοδεύει περίπου το 15% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματός του, για να γεμίσει μία φορά το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του. Ο Ερντογάν εμμένει όμως στην αποτυχημένη πολιτική του και αύριο αναμένεται η Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώσει νέα μείωση των επιτοκίων από 15% σε 14%.
Πρόωρες εκλογές και στο βάθος …ΔΝΤ

Ο γνωστός Τούρκος καθηγητής Οικονομικών, Κορκούτ Μπορατάβ εκτιμά ότι «αν συνεχιστεί η μείωση των επιτοκίων, η κατάσταση θα βγει εντελώς εκτός ελέγχου». Όπως τονίζει, «υπάρχουν σημάδια διάλυσης στην εξουσία. Η οικονομία έχει φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο που αν η κυβέρνηση μπορέσει να δημιουργήσει μια πολύ μικρή περίοδο οικονομικής ανάσας, θα πάει σε πρόωρες εκλογές».

Υπενθυμίζοντας ότι το μερίδιο των μισθωτών στην εθνική καθαρή προστιθέμενη αξία μειώθηκε κατά 6,2 μονάδες από 45,3% σε 39,1% την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με επίσημα, ο καθηγητής Μπορατάβ, προσθέτει: «Υπάρχει μια άνευ προηγουμένου κατάρρευση στην οικονομική ιστορία της Τουρκίας. Η κυβέρνηση έσυρε τη χώρα σε κοινωνική εξαθλίωση. Είτε αλλάξει η κυβέρνηση είτε όχι, το 2022, η Τουρκία έχει καταδικαστεί σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει λιτότητα και πρόγραμμα του ΔΝΤ».

*Από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Η Τουρκία οδεύει προς «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»”
  1. κοιτα οι φασιστες οπως οι φασιστες στην ελλαδα πολα κολπα κατεργαζοντε, με αλλα λογια δεν προκειτε ποτε να κοιρηξει κατασταση εκτακτης αναγκησ επιδη θα πιναει ο κοσμος αλλα επειδη θα φοβατε να πέσει βιαια

    ειναι ενα μεσω που σκεφτοντε οταν κινδινευουν να χασουν οι φασιστες την εξουσια και δεν ξερουν αν αυτο που ερχετε κινηται απειλητικα εναντιον τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek