12:08 - 05/12/2021

Sertraline – χρήσεις, κίνδυνοι για την υγεία και παρενέργειες

Διαφημίσεις

Η σερτραλίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, της διαταραχής πανικού, των αγχωδών διαταραχών και της μετατραυματικής διαταραχής (PTSD). Χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της προεμμηνορροϊκής δυσφορικής διαταραχής (PMDD), όπως εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, φούσκωμα και ευαισθησία στο στήθος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία πονοκεφάλων και σεξουαλικών προβλημάτων.

Η σερτραλίνη είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο που ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI). Αυτό το φάρμακο δρα αυξάνοντας τις ποσότητες σεροτονίνης, η οποία είναι μια φυσική ουσία στον εγκέφαλο που βοηθά στη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας.

Η σερτραλίνη πωλείται στα φαρμακεία με την εμπορική ονομασία Zoloft. Κυκλοφορεί ως δισκίο από το στόμα και ως συμπύκνωμα. Συνήθως λαμβάνεται μία φορά την ημέρα κάθε πρωί ή βράδυ.

Η σερτραλίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από τους ακόλουθους:

Άτομα με αλλεργία στη σερτραλίνη
Άτομα που λαμβάνουν πιμοζίδη
Άτομα που λαμβάνουν δισουλφιράμη
Άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία με ένεση μπλε του μεθυλενίου
Άτομα που χρησιμοποίησαν αναστολέα μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟ) τις τελευταίες 14 ημέρες, όπως ισοκαρβοξαζίδη, λινεζολίδη, έγχυση μπλε μεθυλενίου, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγκιλίνη ή τρανυλκυπρομίνη

Συμβουλευτείτε έναν ιατρό πριν πάρετε σερτραλίνη, ειδικά αν είχατε ποτέ:

καρδιακό πρόβλημα, υψηλή αρτηριακή πίεση ή εγκεφαλικό επεισόδιο
ηπατική ή νεφρική νόσο
επιληπτική κρίση
προβλήματα αιμορραγίας
διπολική διαταραχή
χαμηλά επίπεδα νατρίου

Γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες της σερτραλίνης

Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες της σερτραλίνης περιλαμβάνουν:

Ταραχή
Αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης υπνηλίας και της αϋπνίας
Αυξημένη εφίδρωση
Ναυτία, απώλεια όρεξης, διάρροια και δυσπεψία
Σεξουαλικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης σεξουαλικής ορμής και της αποτυχίας εκσπερμάτισης
Κούραση και κόπωση
Τρέμουλο ή τρέμουλο

Η σερτραλίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως:

Ανώμαλη αύξηση της μυϊκής κίνησης ή διέγερση
Επιθετικότητα
Έντονη έμμηνος ρύση
Συχνότερη ούρηση
Αιμορραγία από τη μύτη
Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και αλλαγή βάρους
Διαρροή ούρων

Η σερτραλίνη μπορεί επίσης να αυξήσει τις αυτοκτονικές σκέψεις ή τη συμπεριφορά. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σύνδρομο σεροτονίνης, το οποίο είναι απειλητικό για τη ζωή. Άλλες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες της σερτραλίνης περιλαμβάνουν νέα ή χειρότερη κατάθλιψη, άγχος ή κρίσεις πανικού, δυσκολία στον ύπνο, αύξηση της δραστηριότητας ή ομιλία περισσότερο από το συνηθισμένο, σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, μη φυσιολογική αιμορραγία, επιληπτικές κρίσεις ή σπασμούς, μανιακά επεισόδια, αλλαγές στο βάρος ή την όρεξη, χαμηλά επίπεδα νατρίου, πόνο στα μάτια, αλλαγές στην όραση και πρήξιμο ή ερυθρότητα μέσα ή γύρω από τα μάτια.
Συστήματα του σώματος που μπορεί να υποστούν βλάβη από τη σερτραλίνη

Τα συστήματα του σώματος που βλάπτονται από τη σερτραλίνη περιλαμβάνουν το νευρικό, το καρδιαγγειακό, το πεπτικό, το μεταβολικό και το σύστημα των σωμάτων.
Τρόφιμα ή θρεπτικά συστατικά που έχουν παρόμοιες επιδράσεις με τη σερτραλίνη

Τα ακόλουθα είδη διατροφής και βότανα είναι φυσικά αντικαταθλιπτικά:

Αβοκάντο
Μπρόκολο
Σπόροι Chia
Λινάρι
Βρώμη χωρίς γλουτένη
Πράσινα
Κάνναβη
Κινόα
Γλυκοπατάτες
Καρύδια

Θεραπείες, σχέδια διαχείρισης για τις παρενέργειες της σερτραλίνης

Τα παρακάτω είναι φυσικές θεραπείες για την κόπωση, μία από τις συνήθεις παρενέργειες της σερτραλίνης:

Έλαιο μέντας: Εφαρμόστε δύο σταγόνες έλαιο μέντας σε ένα χαρτομάντιλο ή μαντήλι. Το, αναπνεύστε το βαθιά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο σταγόνες από το έλαιο και τέσσερις σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου στο νερό του μπάνιου και στη συνέχεια να μουλιάσετε σε αυτό.
Ξαπλώστε: Ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε τα πόδια σας σε υψηλότερο επίπεδο από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας μαξιλάρια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κούραση, προωθώντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Στην εποχη μας υπαρχουν πολλες νεοι μεθοδοι θεραπειας , γνωριστε τα παλμικα προιοντα του δικτυου θεραπειας και προστασιας , το νεο μονοπατι υγειας που μπορει να μας θεραπευσει με απολυτα φυσικο τροπο

Συμπληρωστε την φορμα για να ειστε μερος αυτης της καταπληκτικης διαδικασιας ιασης ! Θα δωσετε την ευκαιρια στον εαυτο σας να βοηθηθει αλλα θα βοηθησετε και αλλους συνανθρωπους μας να νικησουν τα χρονια προβληματα τους




Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*