Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:34 - 12/11/2021

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι Ολλανδοί, όπως και οι Γερμανοί, είναι σύμμαχοι και εταίροι μας. Η Τουρκία είναι σύμμαχός μας αλλά και ο μεγαλύτερος μπελάς μας. Η Αμερική είναι (ο) σύμμαχός μας αλλά και σύμμαχος των συμμάχων μας, και εκείνη που κουρδίζει τον αλλοπρόσαλλο συμμαχικό θεατρικό μηχανισμό.

Κάποιο έκτακτο και συνάμα άτσαλο κούρδισμα έγινε αυτές τις μέρες στο σύμπλεγμα Αθήνα-Άμστερνταμ-Άγκυρα. Βέβαια, το κούρδισμα έγινε στη χώρα της ωρολογοποιίας ακριβείας, και μάλιστα στη δεύτερη έδρα του ΟΗΕ, τη Γενεύη, κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημειολογία.

Η “παράσταση” ξεκινά την 1η Νοεμβρίου. Στη Γενεύη, την ημέρα αυτή, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επισκοπεί τα έργα και τις ημέρες (των τελευταίων περίπου πέντε ετών) της Ελλάδας στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη Γενεύη έχει μεταβεί για να παρουσιάσει την ελληνική κατάσταση και να απαντήσει σε ερωτήσεις των “εξεταστών” ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Πάνος Αλεξανδρής, συμπαριστάμενος στον εκεί Πρέσβη μας, Παναγιώτη Στουρνάρα.

Ο Κουρδιστής (Κυβέρνηση των ΗΠΑ) έχει διατάξει τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του σε Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη να καταθέσει δήλωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών που να αφορά στην Ελλάδα. Ο Κουρδιστής επέλεξε να κάνει χρήση ενός δικαιώματος παρέμβασης/επιρροής που του δίνει ο κανονισμός. Θα μπορούσε να μην το κάνει. Η ενέργεια αυτή έγινε, προφανώς, επί σκοπού, στο πλαίσιο των “soft” κινήσεων της διπλωματίας.

Το πρώτο πράγμα που φέρεται να ζητά η Κυβέρνηση των ΗΠΑ από την Ελλάδα ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, με τη δήλωσή της αυτή, είναι η πραγματοποίηση εξονυχιστικής, διαφανούς, και αξιόπιστης διερεύνησης των αναφορών περί επαναπροωθήσεων στη θάλασσα (pushbacks):

The United States recommends that Greece:
1. Conduct thorough, transparent and credible investigations into reports of abuses against asylum seekers and migrants, including pushbacks at sea that endanger the lives of migrants, destruction of identity documents, and the forcible deportation of asylum seekers holding valid residency credentials.

Σε άλλο σημείο, στη δήλωσή της, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητάει από την Ελλάδα να αυξήσει τις ποινές που αφορούν σε βία κατά μελών εθνοτικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτικών ομάδων, γυναικών και μη συμβατικού γένους ατόμων, πράξεων αντισημιτισμού και άλλων εγκλημάτων μίσους:

2. Strengthen the penalties for violence targeting members of national, racial, ethnic, and religious minority groups, women and gender non-conforming persons, acts of antisemitism, and other hate crimes.

Κλείνοντας, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, συστήνει (urge – μετ’ επιτάσεως) στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το ζήτημα της αντικανονικής μετανάστευσης κατά τρόπο συμβατό με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θιγόμενων ατόμων:

We recognize irregular migration poses a significant challenge for Greece and urge it to respond in a manner consistent with respect for the human rights of the affected individuals.

https://geneva.usmission.gov/2021/11/01/u-s-statement-at-the-universal-periodic-review-of-greece-2/

Την 9η Νοεμβρίου, μια Ολλανδή, σε μια θεατράλε επίδειξη “ανεξάρτητης” δημοσιογραφίας, που θα’ λεγες ότι έφυγε σαν ελατήριο από το χέρι του Κουρδιστή, βάζει φωτιά στα μπατζάκια του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Έτσι το κατέγραψαν οι κάμερες.

Δυο μέρες μετά, την 11η Νοεμβρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος παίρνει τη σκυτάλη στην παράσταση. Σαν άλλο ελατήριο κι αυτός, για το οποίο ευθύνεται το χέρι του Κουρδιστή, μεταφέρει προς κάθε ενδιαφερόμενο το μήνυμα ότι «οι Έλληνες καταδικάζουν στον θάνατο τους πρόσφυγες, τρυπώντας τις φουσκωτές βάρκες τους». Όπως και ο Αμερικάνος, διπλωματία με τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνει όταν λέει «Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα». Και βέβαια δεν έχει άδικο όταν λέει ότι η Ελλάδα «έχει μετατραπεί σε αμερικανική στρατιωτική βάση», επ’ αφορμή της έναρξης των εργασιών υποστήριξης και εγκατάστασης μιας δύναμης περίπου 400 ανδρών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, ξέχωρα από την παραχώρηση του Λιμένα.

Από την άλλη, η Ελλάδα δεν ξέρει πού πατάει, τι τής γίνεται, με ποιους είναι, με ποιους δεν είναι, γιατί είναι μαζί με όσους είναι, πόσα δίνει, ποιοι την εκμεταλλεύονται, ποιοι της σκάβουν το λάκκο, και τι τέλος πάντων έχει αποκομίσει από όλες της τις εμπλοκές και τις εκδουλεύσεις.

Ήξερε ή δεν ήξερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που πούλαγε πατριωτικό τσαμπουκά και έκανε μαθήματα αστικής και δημοσιογραφικής ευγένειας στην Ολλανδή δημοσιογράφο, ότι οι Αμερικανοί σύμμαχοι είχαν, εμμέσως πλην σαφώς, “καταδώσει” ενώπιον του ΟΗΕ και όλων των χωρών του κόσμου την Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία της ελληνικής Κυβέρνησης; Κι αν ο Πρωθυπουργός δεν το γνώριζε διότι του το απέκρυψε το Υπουργείο Εξωτερικών (σ.σ. ο Υπουργός Εξωτερικών και η Δ/νση Δ4 του ΥΠΕΞ), η Ολλανδή δημοσιογράφος σαφέστατα και γνώριζε την ενέργεια (factum) των Αμερικανών, γιαυτό και είχε τέτοιον αέρα. Εκούσα άκουσα μετέφερε το μήνυμα τής μιας πλευράς πίεσης (Αμερική και διεθνή παράκεντρα) και έδωσε πάσα στην άλλη πλευρά πίεσης, δηλαδή στον Πρόεδρο Ερντογάν, ώστε να καμφθούν ή και να καούν εθνικές αντιστάσεις… Το θεατράλε του γεγονότος στο Μαξίμου κρύβει αλλά και αποκαλύπτει εξόχως σοβαρά ζητήματα.

Συνεπώς, αλλού είναι το ζήτημα και όχι αν ο Μητσοτάκης κατατρόπωσε την Ολλανδή. Το ζήτημα είναι τι παιχνίδια παίζονται μέσα στον ελληνικό κύκλο διακυβέρνησης της χώρας και αν εκπροσωπούνται και υποστηρίζονται καταλλήλως και επαρκώς τα ελληνικά συμφέροντα στους διεθνείς οργανισμούς. Το ζήτημα είναι επίσης τι παιχνίδια παίζει η κυβέρνηση μας με την Κυβέρνηση του Προέδρου Biden και τι άλλα παιχνίδια παίζει η Κυβέρνηση του Προέδρου Biden με την Τουρκία και την Ευρώπη παζαρεύοντας την Ελλάδα.

Εάν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας προσεβλήθη μια από την Ολλανδή δημοσιογράφο, εγώ ως Έλλην πολίτης προσεβλήθην δέκα από τη δήλωση που κατέθεσε η Αμερικανική Κυβέρνηση για την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Το χειρότερο όλων είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι για τους Αμερικανούς και τους Τούρκους, αλλά και για όλους τους σοβαρούς παίκτες του διεθνούς συστήματος (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της Αγίας Έδρας) τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι εργαλείο διπλωματίας και ο κυνισμός περισσεύει ειδικά σε αυτόν τον τομέα. Αν εμείς εδώ εξακολουθούμε να επιμένουμε να προβάλλουμε διεθνώς την εικόνα του μεγάλου ανθρωπιστή (σ.σ. διότι επισήμως, και διεθνώς, η Κυβέρνησή μας αρνείται ότι κάνει επαναπροωθήσεις στη θάλασσα), τη στιγμή που το μεταναστευτικό-προσφυγικό έχει καταστεί μόνιμος μπελάς μας με απροσδιόριστες συνέπειες, μάλλον εμείς είμαστε οι μεγαλύτεροι εχθροί του εθνοκράτους μας και των δικαιωμάτων μας. Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση του Προέδρου Τραμπ είχε αποσύρει τις ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αποκαλώντας το υποκριτικό και λέγοντας ότι διαβάλλει το Ισραήλ.

Κλείνοντας, και προκειμένου να ξεριζωθεί κάθε υπόνοια ότι σκοπός του παρόντος είναι να βληθεί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του, τους πετάω το γάντι, και το γάντι το πετάω πρωτίστως στη Βουλή των Ελλήνων (ένεκα αρμοδιότητος), και τους καλώ να διερευνήσουν τα έργα τις ημέρες της άθλιας Κυβέρνησης Τσίπρα και των παραφερναλίων της (σ.σ. θυμάστε τα «καλώς τους» τού Πειραιά και το περιβόητο «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από τις συμφωνίες»). Τους καλώ για αρχή να απαντήσουν σε εμένα και στον προσβεβλημένο ελληνικό λαό στο εξής ερώτημα, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη δήλωση των Αμερικανών στον ΟΗΕ:

Σε τι αποσκοπούσε, και υπό ποια νόμιμη εντολή, η παράθεση γεύματος εργασίας τριών ατόμων από το Συνήγορο του Πολίτη, κ. Ανδρέα Ποττάκη σε στελέχη του πολιτικού τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στις 21.8.2019, σε εστιατόριο της Αθήνας (σ.σ. Μουσείου Μπενάκη); [ΑΔΑ: 6ΟΑΟΙΜ0-ΒΛΒ]

Αν η διεθνής πολιτική και διπλωματία μας σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, όπως το άτακτο/ακανόνιστο και χρόνιο μεταναστευτικό-προσφυγικό, εκτελείται εν κρυπτώ και παραβύστω από αναρμόδιους θεσμούς και πρόσωπα, τότε δεν είμαστε μακριά από τη στιγμή που θα μας κλαίνε οι ρέγγες στη στεριά και στη θάλασσα όλους, μαζί έλληνες και μετανάστες-πρόσφυγες, σε έναν μακάβριο εξισωτισμό υπό τις πρεσβείες των Ηνωμένων Εθνών και στο βωμό των συμφερόντων των μεγάλων Εθνών.

Εν τέλει, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
https://katohika.gr/ellada/poios-kyverna-afton-ton-topo/

Γεώργιος Σαρανταυγάς,
τάχα και διεθνολόγος

Για την Αντιγραφή,
Τέντζερης

ΠΗΓΗ: lavyrinthos.wordpress.com

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*