ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Σε διαθεσιμότητα στρατηγοί στην Τουρκία με φόντο το σχέδιο «Βαριοπούλα»

· Κατοχικά Νέα

«Σεισμό» προκαλεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας η κίνηση της κυβέρνησης Ερντογάν να θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της υπόθεσης «Βαριοπούλα». Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας που εκλεγμένη κυβέρνηση θέτει σε διαθεσιμότητα στρατιωτικούς τόσο υψηλής βαθμίδας (δύο υποστράτηγους και έναν αρχιπλοίαρχο).

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση) κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν για «πραξικόπημα» και «αυταρχικότητα», ενώ από πλευράς τους οι στρατιωτικοί φέρεται να έχουν προσφύγει σε στρατιωτικό δικαστήριο για την ανάκληση της απόφασης, όπως μεταδίδει το BBC.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε τη Δευτέρα ο υποστράτηγος χωροφυλακής Χαλίλ Χελβατζίογλου με απόφαση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, και ακολούθησαν την Τετάρτη ο υποστράτηγος Γκιουρμπούζ Καγιά και ο αρχιπλοίαρχος Αμπντουλάχ Γκαβρέμογλου με απόφαση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύσσωμοι είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «Βαριοπούλα», την καταγγελλόμενη συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν τους μήνες που ακολούθησαν μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ισλαμικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το 2002.

Για την υπόθεση πρόκειται να οδηγηθούν στο εδώλιο το Δεκέμβριο περισσότεροι από 200 ύποπτοι, ανάμεσά τους πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί.

Ο υποστράτηγος Χαλίτ Χελβατζίογλου κατηγορείται συγκεκριμένα ότι είχε φακελώσει μέλη θρησκευτικών ταγμάτων.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι έχει συντάξει φακέλους με ισχυρισμούς, όπως το ότι ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί της Τουρκίας και ο ιδιοκτήτης του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogan, Αϊντίν Ντογάν, έχουν χρηματιστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Γκαβρέμογλου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο αξιωματικός που είχε το συντονισμό για την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι μέρος της προσπάθειας δημιουργίας συνθηκών ανωμαλίας ήταν και η πρόκληση έντασης με την Ελλάδα, με τρόπο που αν είναι δυνατόν να προκληθεί θερμό επεισόδιο με σκοπό να καταρριφθεί τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος από ελληνικό κι αν δεν σταθεί δυνατό αυτό, να καταρριφθεί τουρκικό αεροσκάφος από επίσης τουρκικό, αλλά να δοθεί η εντύπωση ότι καταρρίφθηκε από ελληνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σωφρονιστικό περιβάλλον, συμβολική εικόνα αρχείουFEATURED

Κόστα Ρίκα: Άνοιξε γιγαντιαία φυλακή 5.100 κρατουμένων στα πρότυπα του Μπουκέλε – Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή πολιτικής

Βιομηχανικός χώρος, εικόνα αρχείουFEATURED

Βραζιλία: Τέλος στο εξαήμερο – Η Γερουσία εγκρίνει πενθήμερη εργασία 40 ωρών χωρίς μείωση μισθού

Ριάντ Σαουδική Αραβία εικόνα αρχείουFEATURED

Αναβάλλεται η σύνοδος ΕΕ–Κόλπου στο Ριάντ: Οι επιθέσεις των Χούθι αλλάζουν τον χάρτη ασφάλειας της Μέσης Ανατολής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *