17:31 - 26/05/2021

Γαλλία: καμπάνια ενάντια στη Pfizer

Pfizer
Διαφημίσεις

Γαλλία: καμπάνια ενάντια στη Pfizer

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία μια μυστηριώδης καμπάνια ενάντια στη Pfizer. Αρκετοί Γάλλοι influencers αναφέρουν πως δέχθηκαν προσφορά από μυστήρια εταιρεία-φάντασμα προκειμένου να κακολογήσουν δημοσίως τα εμβόλια της Pfizer.

Αναφέρουν πως ένα πρακτορείο, το οποίο ισχυρίζεται ότι εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει επικοινωνήσει μαζί τους μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προσφέροντας μια «συνεργασία». Ο Léo Grasset, ο οποίος έχει 1,17 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, έγραψε ότι του υποσχέθηκαν “κολοσσιαίο ποσό” από μία εταιρεία που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη. Ωστόσο, ερευνώντας τη διεύθυνση της έδρας αυτής της εταιρείας, διαπίστωσε πως δεν υπήρχε.

Είπε ότι τα προφίλ LinkedIn των “φερόμενων υπαλλήλων” του οργανισμού που κατάφερε να βρει, αργότερα εξαφανίστηκαν. Τόνισε επίσης πως όλα αυτά τα προφίλ δήλωναν ότι εργάζονται στη Ρωσία.

Οι οδηγίες που του έδωσαν από το πρακτορείο

Ο Léo Grasset αναφέρει πως στο email που δέχθηκε υπήρχαν οδηγίες για της δημοσιεύσεις που του ζητήθηκαν να αναρτήσει. Ανάμεσα σε άλλα, οι οδηγίες ανέφεραν να μη γίνει η χρήση των λέξεων “διαφήμιση” και “χορηγία”.

“Παρουσίασε το υλικό ως δική σου ανεξάρτητη προβολή”, ανέφερε το μήνυμα.

Του ζητήθηκε επίσης να διαδώσει ψευδείς πληροφορίες στους ακόλουθούς του, ότι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των εμβολιασμένων από την Pfizer είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από ό, τι μεταξύ εκείνων που έλαβαν AstraZeneca!

 

Προσέφεραν ποσά και σε υγειονομικούς

Αρκετοί άλλοι Γάλλοι infuencers, οι οποίοι απασχολούνται στον τομέα της υγείας και της επιστήμης, δήλωσαν ότι είχαν δεχτεί παρόμοια προσφορά.

Ο Et Ça Se Dit Médecin, ασκούμενος σε νοσοκομείο, με περισσότερους από 85.000 ακόλουθους του Instagram, είπε στο γαλλικό BFMTV ότι του προσφέρθηκε ποσό αξίας 2.050€ για να προσθέσει μια ιστορία 30 δευτερολέπτων στον λογαριασμό του.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran είπε στο BFMTV σχολή μακιγιάζ Θεσσαλονίκη: “Δεν γνωρίζουμε την πηγή προέλευσης αυτής της προσφοράς. Είτε προέρχεται από τη Γαλλία είτε από το εξωτερικό, θα πρέπει να διερευνηθεί. Είναι επικίνδυνη παραπληροφόρηση”

Το εμβόλιο Pfizer

Το εμβόλιο Pfizer δύο δόσεων (πλήρες όνομα Pfizer-BioNTech) είναι το πιο συχνά χορηγούμενο εμβόλιο στη Γαλλία. Παράγεται από τις εταιρείες της Αμερικής Pfizer και της BioNTech της Γερμανίας.

Το AstraZeneca, επίσης ένα εμβόλιο δύο δόσεων που χρησιμοποιείται στη Γαλλία, κατασκευάζεται από βρετανική-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία.

Τον Απρίλιο, μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι τα ρωσικά και τα κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν συστηματικά να σπείρουν τη δυσπιστία του κοινού στα εμβόλια Western Covid – ισχυρισμός που απορρίφθηκε στη Μόσχα.  

Πηγή: Gemmaco



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*