Διαφημίσεις

Η ελίτ του πλούτου μπορεί να εξελιχθεί σταδιακά σε ένα τελείως ξεχωριστό ανθρώπινο είδος, εκμεταλλευόμενη τις εξελίξεις στην βιοτεχνολογία και την ρομποτική, σύμφωνα με τον Αμερικανό μελλοντολόγο Paul Saffo, αγαπημένο παιδί της Silicon Valley στην California -της κοιλάδας που βρίσκεται στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θα μπορούσαν άραγε οι πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου ετούτου να εξελιχθούν σε κυβερνο-ανθρώπους (cyborgs); Στο μέλλον, λοιπόν, οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπτύσσουν τα δικά τους σωματικά όργανα με αντικατάσταση των προβληματικών, να παίρνουν φάρμακα «κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους» και, χάρη στη γενετική, να αποφεύγουν τις κληρονομικές ασθένειες ή ακόμη και να βελτιώνουν

τα γονίδιά τους. Αυτό πιστεύει ο Dr. Saffo, σύμφωνα με δηλώσεις του στους “London Times”. Ο μελλοντολόγος -πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου του Μέλλοντος και νυν καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Stanford, καθώς επίσης σύμβουλος του Forum του Davos και πολλών μεγάλων εταιρειών- προβλέπει έναν κόσμο που θα αποτελεί αμάλγαμα τεχνολογίας και βιολογίας. Βέβαια, για να συντελεστεί αυτή η μεταβολή θα περάσουν δεκαετίες, όμως πολύ πιο σύντομα αναμένεται να έρθει η ώρα των ρομπότ, τα οποία θα γίνουν απανταχού παρόντα, κάνοντας τις αγγαρείες και τις βαριές δουλειές, ενώ τα αυτοκίνητα-ρομπότ θα έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν… μόνα τους, απαλλάσσοντας τους ανθρώπους από το βάσανο της οδήγησης. Ο Saffo, όμως, προειδοποιεί ότι οι όποιες δραματικές βελτιώσεις συμβούν στο μέλλον, θα αποτελέσουν “κοινωνικό δυναμίτη”, καθώς θα είναι διαθέσιμες μόνο για τους πλούσιους, πράγμα που θα οδηγήσει σταδιακά όχι μόνο σε ένα νέο ταξικό χάσμα, αλλά θα έχει και εξελικτικές συνέπειες, με τους σούπερ-πλούσιους να μετατρέπονται σε ένα νέο ξεχωριστό είδος ανθρώπων, αφήνοντας πίσω τους, ταξικά και εξελικτικά, τους φτωχούς με την μεσαία τάξη να μετεωρίζεται στο μεταίχμιο στους δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο ίδιος μάλιστα κάνει λόγω ακόμη και για αύξηση του μέσου όρου ζωής για την «ευνοούμενη» φυλή. Ο Saffo προβλέπει επίσης πως οι επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία θα προκαλέσουν διεθνή αναταραχή, υποβάθμιση του ρόλου του έθνους-κράτους και μια διαρκή σύγκρουση ανάμεσα στα δύο βασικά “στρατόπεδα”: τους απαισιόδοξους “δρυίδες” (που τάσσονται υπέρ του ελέγχου της τεχνολογίας και της επιστροφής σε ένα πιο ανθρώπινο παρελθόν) και τους αισιόδοξους τεχνοκράτες-μηχανικούς (που τάσσονται υπέρ της συνεχούς τεχνολογικής προόδου). Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υποστηρίζει μια ενδιάμεση λύση, που θα συμβιβάζει αυτές τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *