Τελικά σε ποιά κοινωνία ζούμε σήμερα στην εποχή των βιοτεχνολογιών των mass medias των κοινωνικών δικτύων ποιά δυστοπία βιώνουμε αυτή του Aldous Huxley ή του μαθητή του του άλλου Βρετανού του George Orwell;
Σύμφωνα με ειδήμονα πρόκειται για έναν συγκερασμό, από τη μια υπάρχει η Χαξλευκή κοινωνία του καρότου, των απολαύσεων (όπως την περιγράφει στο βιβλίο του ένας ηδονιστικός πολιτισμός των διασκεδάσεων που κυβερνάται από τις τεχνοεπιστήμες) του καλού βαθμού του καλού μαθητή που θα έχει πρόσβαση σε μια ποσότητα μικρών προνομίων που κάποιος θ΄απεμπολεί την ελευθερία του για μικρά ναρκισιστικά προνόμια κι από την άλλη αυτή του Οργουελιανού μαστίγιου που αν δεν αποδεχθείς αυτόν τον κομφορμισμό θα βρίσκεσαι στο περιθώριο, εκτός, εξοβελισμένος.
Αυτό είναι και το διακύβευμα των ημερών με την υπόθεση εμβολίων. Η νέα κοινωνική διαστρωμάτωση καταστρώνεται με βάση υγειονομικά κριτήρια….Αλλάζει η κοινωνική σύνθεση…
Στον Όργουελ περιγράφεται μια βιολογικοποίηση του ήθους δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ο ταξικός γενετικός προκαθορισμός που επιτυγχάνεται με βιοτεχνολογικούς όρους δημιουργεί άτομα άβουλα όσο και βολεμένα που γεννιούνται εξ αρχής συμβιβασμένα με το ταξικό πεπρωμένο τους, την κάστα τους, υποταγμένα.Πρόκειται για έναν κοινωνικό Απόλυτο προορισμό προτεσταντικού τύπου στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Γεννιέσαι σεσωσμένος δεν σώζεσαι, οι Α+ είναι βιολογικά προκαθορισμένοι να ανήκουν στην ανώτερη κάστα οι Ε στην εργατική μάζα..
Αυτή η βιολογικοποίηση του ήθους έχει κι άλλη ερμηνεία..Η ηθική έχει απωλέσει την πνευματική της υπόσταση και αξιολογείται με βάση το υγειονομικοπολιτικά ορθό….
Που καθορίζει πάντα ένα Υπουργείο της Αλήθειας…..Ο Όργουελ φοβόταν την στέρηση την απόκρυψη της πληροφορίας (αλήθειας), παραχάραξη, αποπροσανατολισμό κλπ ενώ ο Huxley φοβόταν την υπερπληροφόρηση που δύναται να παθητικοποιεί το άτομο…Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται σήμερα η διπλή μεθοδολογία.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice