14:50 - 01/10/2020

Πρεπει να θυμισω οτι οι Ελληνες εχουμε δυο ημερολογια ..!

Διαφημίσεις

Ειναι γνωστο σε οσους μου εχουν μιλησει προσωπικα οτι ποτε δεν αναλυω (δεν πρεπει) τα αλληγορικα η τα μηνυματα για το “αυριο” ..!

Αρα αυτη την στιγμη το μονο που μπορω να κανω , μιας και φιλια ομαδα επιμενει οτι εχει δικιο , μιας και οσο το κοιτας το “γλυκαινεις” …ειναι να θυμισω οτι στην Ελλαδα εχουμε δυο ημερολογια ..οπου πολλοι της Εκκλησιας ..παλιοι αλλα και νεοι ειχαν το συνηθεια να ομιλουν….!!!!!!!

Stranger…

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

  1. Οι Έλληνες έχουν δύο ημερολόγια αλλά μετά τη Σύνοδο Κολυμβαρίου, την ένωση της συνόδου Κιούση (Γ.Ο.Χ) νυν Καλλινίκου με τους ουνίτες κυπριανίτες, τις θρησκευτικές κοινότητες που ακολούθησαν μετά δεν έχουν καμία διαφορά “οικουμενίζουν” όλοι με όλα.

    • Ένας Άλλος 10/04/2020 @ 2:25 ΜΜ

      Λίγο Υπομονή ακόμη αδελφή εν Χριστώ Μαρία, και όπως θα μιλήσει ο Θεός σε όλους μας και εσύ θα πάρεις το μήνυμα του τι θέλει Ο Θεός και από εσένα και από τον καθένα μας, πού μας θέλει και πως μας θέλει, αλλά και για το σχόλιο που με περίσσιο θάρρος αλλά και άγνοια έγραψες . Και για να γίνει σαφής η απάντηση, αυτό που ανέμειξες τη Ψευτιά (Κολυμπάρι) με την Αλήθεια και τη Αποστολική Οδό. Όταν το ψέμα αναμειγνύεται με την Αλήθεια, τότε αυτό είναι χειρότερο ψέμα και από το ψέμα. Αυτό το γράφω για σένα, με πλήρη συμπάθεια σε σένα γιατί έτσι κλείνεις τη καρδιά σου στην Αλήθεια. (για όλους έχει το σχέδιό του Ο Πανάγαθος Θεός) Οι Απόστολοι μη ξεχνάμε ότι τρίφτηκαν μέσα στο κόσμο και είδαν και έπαθαν για να κηρύξουν ΜΕΤΑΝΟΙΑ, το πρώτο που πρέπει να εξετάσουμε και εμείς, αλλά εμείς κάνουμε όλα τα υπόλοιπα και αυτό το αφήνουμε για το τέλος…Και ο Τίμιος Σταυρός βρέθηκε στον “πρώην” σκουπιδότοπο των Ιεροσολύμων, και εκεί τώρα Προσκυνάς όταν πας στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού… Και για να είμαστε στο Θέμα του άρθρου, ευχαριστούμε τον αρθρογράφο φίλο και στη στόχευση του άρθρου, ότι Ναι αγαπητέ Κε Νίκο, και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός με το Παλαιό γεννήθηκε εμβαπτίσθηκε, μόνασε, και μας ξεστράβωσε Χάριτι Θεού…και οι προφητείες για όλους είναι αλλά ο Θεός είναι ο κατάγων και ανάγων… Δεν λέμε ότι το Νέο ημερολόγιο δεν έχει Αγίους ή είναι Άχαρο, δηλαδή δεν έχει Χάρη Θεού ή Αγιασμό, αλλά ότι είναι “υπόδικο μπροστά στο Θεό” και ειδικά οι Οικουμενισταί… Όπως και να το κάνεις, είναι αυτό: Ο Θεός με το Παλαιό “Αναπαύεται” και με το Νέο “Ανέχεται”. Και συγγνώμη σε όλους. Καλή εβδομάδα σε όλους!

  2. τι σχεση εχει ο ελεγχος που αναβασες με τα ημερολογια?
    ηθελες κατι ψαγμενο ετσι για το κλικ ε?
    α ναι ξερω ξερω θα με πεις τρολ τωρα.

  3. το ενδεικτικο επανω στην φοτο ποιανου ειναι,του πουτιν?!

  4. Φώτης Βακάκης 10/01/2020 @ 5:41 ΜΜ

    Ναι, υπάρχει το παλαιο (ορθοδοξο) και το Νεο (παπικο) ή σχισματικο, που ακολουθουν οι περισσοτεροι στην Ελλαδα. Στην Ρωσια, Σερβια, Αγιον Ορος και Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, ακολουθουν το Πατριο (παλαιο). Εγω ακολουθω το παλαιο, εδω και 23 χρονια.
    Οσο για το “ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ” που λεει ο Αγιος Κοσμας Ο Αιτωλος, εαν ισχυει για την Κωνσταντινουπολη οτι θα γινει δικη μας οταν θα εχουμε 2 καλοκαιρια και 2 Πασχαλιες, η δευτερη Πασχαλια νοηται ο Ευαγγελισμος της Θεοτοκου, που με βαση το παλαιο ημερολογιο, θα πρεπει να πεσει Μ.Σαββατο ή Κυριακη του Πασχα. Η επομενη χρονια που θα συμβει, ειναι το 2029…….

  5. Ιωαννης 10/01/2020 @ 7:52 ΜΜ

    αυριο 19.9.2020 με παλαιο ημερολόγιο ….. 1 2 2 = 1 4 = 5 ….αληθεια τα 4 – 5αρια στην αναρτηση τι να σημαίνουν???και το 19 – 19 …???

  6. Μαρια δεν ειναι ειναι μονο η συνοδο του Καλλινικου….Εκτος απο αυτο οτι τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι. Δε παει να πει οτι επειδη μια μεριδα απο το ορθοδοξο εορτολογιο επεπεσε σε σφαλμα οτι δεν υπαρχουν εστω κι οι εξοσυνοδικοι χριστιανοι που αγωνιζονται . Η αλλες συνοδοι.Οχι καλη μου φιλη δεν οικουμενιζουμε οι ορθοδοξοι ζηλωτες της πιστης. Οσοι υγιεις Χριστιανοι υπαρχουν δεν θελουν καμια σχεση με τον οικουμενισμο ουτε με παπικοσατανολατρες. Να προσεχεις τι λες γιατι αφηνεις λογια στον αερα που θιγουν…οικουμενιζουν ολοι με ολα… εγω 15 χρονια με το πατριο εορτολογιο κι εκκλησιαστικες σχεσεις μονο με ζηλωτες αγιορειτες ασκητες ,δεν ειδα κανεναν να οικουμενιζει…Προφανως εισαι ανενημερωτη, κ η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας. Υπαρχουν ανθρωποι αυτη τη στιγμη που κανουν τοσο δυνατο αντιοικουμενιστικο αγωνα που ουτε στον υπνο τους δε θα εβλεπαν καπιοι.Στερηθηκαν τις συνταξεις τους ,απομονωθηκαν κι αγωνιζονται. Και καθε μερα προσευχονται για ολους μας.Ζουν για να κανουν ελεημοσυνες απο το εργοχειρο τους κι νουθετουν κι αφυπνιζουν τους Χριστιανους να απεχουν απο τον οικουμενισμο . Μη γραφεις πραγματα για τα οποια δεν ερευνησες.

  7. Το θεμα της συνοδου για εναν πιστο θα το συναντησει ως προς που θα εκκλησιαστει.Δηλαδη με ποια συνοδο θα ειναι ο παπας της εκκλησιας.Οι αγιορειτες παπαδες για παραδειγμα ειναι πιο ανεξαρτητοι στο θεμα αυτο. Αλλα εξω απο το αγιο ορος πηγαινω σε εκκλησιες του Μακαριου.Αλλα για εκκλησιαστικα καθηκοντα.Πνευματικο εχω αγιορειτη. Αλλα ολα αυτα περι συνοδων ειναι ενα απο τα προβληματα του διαιρει κι βασιλευε..

  8. Δεν γνωρίζω τι αφορά η ανάρτηση του Stranger. Αυτό όμως που περίμενα είναι ο τίτλος. Γιατί το σχολιάζω τώρα; Απλά γιατί έπρεπε να περιμένω ως το: Πρεπει να θυμισω οτι οι Ελληνες εχουμε δυο ημερολογια ..! και όχι τις προηγούμενες αναρτήσεις.

    Σεισμός 4,4 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο κοντά στο Άγιο Όρος

    Νέος σεισμός στο Άγιο Όρος – Χουλιάρας: Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, όχι με ανησυχία

    https://youtu.be/jqZVDwPwwF4

    Γρηγοριανό 26-27/09/2020 ↔ 13-14/09/2020 Ιουλιανό

    http://www.sansimera.gr/articles/562

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*