Διαφημίσεις

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, εξήγησε τις ενέργειες που θα γίνονται αν ένα παιδί ή καθηγητής εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού στο σχολείο.

Τα πρώτα βήματα που θα ακολουθηθούν θα είναι η άμεση επικοινωνία της οικογένειας, αλλά και η απομόνωση του παιδιού σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τους άλλους μαθητές.

Συγκεκριμένα η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας: «Αν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τα παιδιά και με μάσκα».

Στη συνέχεια η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας ανέφερε: «Το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού. Εν αναμονή του αποτελέσματος για το τεστ Covid-19, το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του».

«Να μείνουν σπίτι όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο»

Η κ. Παπαευαγγέλου ζήτησε όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερωθεί το σχολείο.

«Γενική αρχή για την ασφαλή λειτουργία είναι ότι κάθε μαθητής, εκπαιδευτικός ο οποίος εμφανίζει έστω και ύποπτα συμπτώματα στο σπίτι παραμένει στο σπίτι και ενημερώνει τη σχολική μονάδα για την ασθένειά του. Συμπτώματα όπως πυρετό, ή βήχα ή δύσπνοια ή αοσμία», ανέφερε η καθηγήτρια λοιμωξιολόγιας για το ενδεχόμενο που τα συμπτώματα εμφανιστούν στο σπίτι.

Από εκεί και πέρα αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του και στη συνέχεια, πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό.

Το σχολείο και σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ.

Σε περίπτωση που βγει θετικό το τεστ, ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο μετά από 10 ημέρες.

Κεραμέως: Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα και σχολεία
Τη Δευτέρα (14/09) είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα και να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Η Νίκη Κεραμέως έλαβε μέρος στην ενημέρωση της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου για τον κορονοϊό, από όπου και ανακοίνωσε τις τελικές αποφάσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Αρχικά, η υπουργός Παιδείας έστειλε το το μήνυμα πως επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους καθηγητές και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Ανακοίνωσε ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας. Όπως ενημέρωσε η κ. Κεραμέως, η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας, πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για θέσπιση ομάδα κρούσης μεταξύ υπουργείου Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι «κρίνεται αναγκαία. Η ομάδα αυτή θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση στη διαχείριση κρουσμάτων στα σχολεία, προκειμένου να υπάρξει μια κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική».

Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει ως υπουργείο Παιδείας την ιστοσελίδα “Μαθαίνουμε Ασφαλείς”, όπου περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και γονείς σε συχνές ερωτήσεις, γενικότερα όλο το υλικό που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας στις εκπαιδευτικές δομές. Επίσης, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενημερωτικά βίντεο, που απευθύνονται ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, για να υπογραμμίσουμε τη σημασία στα μέτρα πρόληψης».

Και συνέχισε: «Πρόκειται για δυναμική διαδικασία και είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για κάθε πιθανή ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ληφθέντων μέτρων και για να διευκολύνουμε κάθε διαδικασία.

Μια νέα χρονιά ξεκινά με ιδιαιτερότητες. Οι προτεραιότητες είναι δύο: Να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την τόσο σημαντική και απαραίτητη εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους.

Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα ενδεχομένως και σχολεία. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και καθόλα προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κρουσμάτων».

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Τι θα γίνεται σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος σε μαθητή ή καθηγητή στο σχολείο”
  1. Δηλαδή κάθε φορά που θα έχει μια ίωση το παιδί θα πρέπει να κάνει τεστ?Σοβαρά μιλάμε τώρα?

    1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ

      1. Ναι αλλά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν οι καθηγητές, λέει ότι σε ύποπτο κρούσμα πρέπει να καλέσουν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ….οπότε?!Θα πάνε να πάρουν δείγμα του εκάστοτε παιδιού και δεν μπορείς εκεί να πεις όχι βάσει νόμου…

    1. Δεν είναι μόνο αυτό που είπε ο Τσίπρας. Μόλις πληροφορήθηκα ότι αντί να πάνε αυτή τη Δευτέρα τα παιδιά στο σχολείο, θα πάνε μια εβδομάδα μετά, στις 21. Τι συμβαίνει και αναβάλλουν πάλι τα μαθήματα. Παίζει κάτι;

      1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ?ΙΣΧΥΕΙ?ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (14)ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ..

  2. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΦΕΛΕΙΣ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, Ο ΛΑΟΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
    ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΣΙΟΔΡΑ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΟΣ.
    http://www.youtube.com/watch?v=wGJTLBfz5cc&feature=emb_rel_pause

  3. Πιστεύω ότι μόλις πάρουν τα παιδιά τα βιβλία σίγουρα θα εμφανιστούν κάποια κρούσματα και αναγκάστηκα τα σχολεία θα κλείσουν και θα κάνουν μάθημα μέσο internet. Τώρα αν κάποιο παιδί έχει πυρετό απλά γιατί κρύωσε θα στοχοποιηθει και θα πέσει μπουλινγκ αργότερα όταν γυρίσει από συμμαθητές,(αν ακόμα είναι ανοιχτό το σχολείο.)ΘΑ ΒΛΈΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΈΧΕΙ ΑΝΆΡΡΩΣΗ ,ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΈΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΈΧΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΩΣ ΛΕΠΡΟ.το έχω βιώσει στη δουλειά μου όταν τούς είπα ότι είχα έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε τον ιό(εγώ δεν κόλλησα),από μακριά με είχαν όλοι και με κοίταζαν περίεργα. Μάλιστα μου δώσανε δική μου καρέκλα, στυλό, γραφείο από μακριά και δε σήκωνα τηλέφωνα. Φανταστείτε ένα παιδί πώς θα βιώσει κάτι τέτοιο.

    1. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ..ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΩΣΗ Η ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

  4. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εγκέφαλο η είναι τηλεκατευθυνομενοι?
    Αν το παιδί έχει συμπτώματα θα κάτσει σπίτι άρα και οι γονείς έχουν ..
    Τι θα κάνουν θα τους κλείσουν όλους μέσα?
    Η θα τους απομονώσουν οι γαμημενοι ψευτογιατροι της πουτσας..
    Τι θα κάνουν θα παίρνουν τα παιδιά από τα σπίτια και θα τα απομονώνουν οι καταραμένοι ηλίθιοι ανεγκεφαλοι τηλεκατευθυνομενοι

    Ηλιθιότητα στο μεγαλείο της..
    Αχρειστοι.

  5. Ομορφα ψεματα…Εχουν ιδη βγαλει ηδη νομο [4862] απο τον Απριλη που καθε παιδι που θα εχει ”κορονοιο”η θα ειναι υποψηφιο κρουσμα ..θα το απομακρυνει ο ΕΟΔΥ απο το σχολειο χωρις να ενημερωνουν την οικογενεια και θα το παρουσιαζουν αυτοματα ως κρουσμα ”κορονοιου”και θα το κρατουν επι 14 μερες σε απομονωση εις τα δικα τους νοσοκομεια ,για να του κανουν πειραματα και οταν τους πεθανει / το σκοτώσουν θα πουν οτι πεθανε απο ”κορονοιο”.και το πτωμα δεν θα στο δινουν .και καπως ετσι αυτοι θα παιρνουν τον ανδροχρωμα που τους λειπει..το ναρκωτικο τους .Νομιζεται οτι ειμαι τρελη ???Στην Κοζανη εχει ιδη επιταχθει παλαιο αρχοντικο που θα φυλακιζει τα παιδια που εχουν ”κορονοιο”..Ποιος ξερει τι ειδους κολαστηριο θα ειναι αυτο…ανδροχρωματοεργαστηριο-κολαστηριο.Τα παιδια και τα ματια μας ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *