Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:19 - 10/09/2020

Ληγμένοι οί cruise SCALP-EG, τρέχουν νά ανανεώσουν τήν στερεά γόμωση, θά προλάβουν;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ληγμένοι οί cruise SCALP-EG, τρέχουν νά ανανεώσουν τήν στερεά γόμωση, θά προλάβουν;

Έπρεπε να φτάσουμε «ένα βήμα» πριν τον πόλεμο ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει  να προχωρήσει στη συντήρηση των στρατηγικών βλημάτων SCALP EG των Mirage, τα οποία έχουν λήξει όλα και πλέον δεν υπάρχει ούτε ένα λειτουργικό στο ελληνικό οπλοστάσιο! 

Η ενεργοποίηση, μέσω προγράμματος συντήρησης, των ελληνικών υποστρατηγικών βλημάτων Scalp EG εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή με καθυστέρηση πέντε ετών.

Τα 92 βλήματα είχαν αρχίσει να λήγουν από τον Σεπτέμβριο του 2018 και οι πέντε παρτίδες (ανάλογα με την χρονολογία παραλαβής) έληξαν πρόσφατα. 

Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι τα στερεά καύσιμα που βρίσκονται ουσιαστικά «ενσωματωμένα» μέσα στον κινητήρα γίνονται ασταθή μετά από μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Οι κινητήρες αυτοί, όπως έγινε στους πυραύλους anti-ship ΑΜ-39 Exocet της ΠΑ, αφαιρούνται και καίγονται όταν δεν αντικαθίστανται γιατί διαφορετικά είναι επικίνδυνοι.

Μεταφέρονται και εκτοξεύονται από τα Mirage 2000-5 Mk2 και αποτελούν το μοναδικό, μέχρι στιγμής, αεροπορικό όπλο στο οποίο υπερέχει η ΠΑ σε αποστολές κατά χερσαίων στόχων, λόγω ακτίνας δράσης (άνω των 500 χλμ, έναντι των 270 χλμ. των τουρκικών AGM-84K SLAM).

Πρόκειται για το πρόγραμμα με τίτλο: Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Επέκταση Ημερολογιακών Ορίων Ζωής των Επιχειρησιακών Πυραύλων SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας». 

Σημειώνεται ότι αυτά τα σημαντικά υποπρογράμματα αφορούν στην αναβάθμιση της δύναμης πυρός, καθώς και τη διατήρηση της ικανότητας αυτοπροστασίας μονάδων κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι εξωφρενικό πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα άφησε τόσα χρόνια «γυμνή» την άμυνα της Έλλαδας μη συντηρώντας ούτε τα βασικά όπλα της, κάτι που δεν μπορεί παρά δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο αυτό ήταν τυχαίο η ηθελημένο.

Αυτή την εγκατάλειψη των Ενόπλων Δυνάμεων την πληρώνουμε τώρα που η Τουρκία σουλατσάρει ανενόχλητη και κάνει έρευνες σχεδόν ένα μήνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Δυστυχώς όλα τα εξοπλιστικά που ακούγονται τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου και της συντήρησης των SCALP δεν πρόκειται να είναι έτοιμα όσο διαρκεί η παρούσα κρίση με τους Τούρκους, κάτι που σημαίνει πως θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για άλλη μία φορά, «γυμνοί».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (12)

  1. Αλέξανδρος 09/10/2020 @ 2:25 ΜΜ

    Γιατί απίστευτο? Μήπως δεν το είχαν ανακοινώσει ότι θα τα άφηναν όλα στον αέρα?

    • ΠάνοςΓέριμου 09/10/2020 @ 6:02 ΜΜ

      Αλέξανδρε νομίζω σέ καλύπτουν οί κατωτέρω απαντήσεις, η σκέψη σού είναι σωστή καί πασιφανής!

  2. Γιώργος Μαριόλης 09/10/2020 @ 3:12 ΜΜ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με αυτή τη δημοσίευση… Μπορεί να είναι αληθινή η πληροφορία αυτή, όταν μάλιστα γράφεται ότι ασχολήθηκε και η Βουλή των Ελλήνων. Το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι πιθανόν να μην την γνωρίζουν την πληροφορία αυτή οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι την γνωρίζουν, εσύ γιατί τους την επιβεβαιώνεις ;;; Και το χειρότερο, η δημοσίευση αυτή γίνεται όταν είμαστε στο παρά ένα, όχι στο παρά πέντε, για Πόλεμο με την Τουρκία.
    Θερμή παράκληση προς όλους τους φίλους των ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ: Μην γράφετε τέτοιες πληροφορίες στο διαδίκτυο… Το πιο σωστό είναι, εάν κάποιος έχει σοβαρά στοιχεία για παρόμοια θέματα να τα παραδώσει ΑΜΕΣΑ στον αρμόδιο Εισαγγελέα και φυσικά αυτό πρέπει να γίνει χωρίς δημοσιότητες. Είναι γεγονός ότι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικοί που μας κυβερνούν εδώ και 25 χρόνια περίπου, όχι μόνο δεν έχουν αγοράσει ούτε μια σφαίρα, αλλά δεν έχουν αναβαθμίσει τα παλιά οπλικά μας συστήματα. Αυτό βέβαια είναι γνωστό αλλά και πολύ γενικό. Αλλά από αυτό το γενικό και αόριστο μέχρι να τους λέμε και που πονάμε και μάλιστα με λεπτομέρειες, έχει τεράστια διαφορά… Να ξέρετε ότι οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν παρακολουθούν μόνο τα Ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και όλο το διαδίκτυο… ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στο τι λέμε στο διαδίκτυο…

    • Κατοχικά Νέα 09/10/2020 @ 3:26 ΜΜ

      Δεν ειναι δυνατον να πιστευεις οτι οι Τουρκοι η οποιος εχθρος στην Ελλαδα του σημερα , με ηγεσιες που ειναι σε μονιμη συνεργασια και οχι σε κοντρα ποτε ..οτι χρειαονται εμας να πουμε μια πληροφορια ..καταραχας οι πληροφοριες αυτες υπαρχουν σε ολο το ιντερνετ δεν ειναι ενα αποκαλυπτικο αρθρο που δημοσιευουμε πρωτοι την “αληθεια” ..εμεις ψαχνουμε ποια ειναι η αληθεια σε ολα τα αρθρα ! Δεν ειμαστε ειδησεις ολα ερχονται εδω για να συμφωνησουμε μαζι τι ειναι η αληθεια και τι ειναι το ψεμα ..! Πες το ψεματα εσυ λοιπον αν εχεις καποια γνωση … αλλα ξανα λεω ..δεν ειναι αρθραο που δηλωνει κατι που δεν γνωριζουν ολοι !

      • ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ, “ΕΜΕΙΣ”… ΤΑ “ΤΖΟΥΦΙΑ”- ΤΟΥΣ ΤΖΟΥΦΙΟΥΣ! ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟ;!!

        • ΠάνοςΓέριμου 09/10/2020 @ 10:29 ΜΜ

          Περσέα, είπες τό αυτονόητον που δυστυχώς πολλοί τό λησμονάνε…. Ό Θεός Βοηθός, τώρα κινούνται πρός Καστελόριζο.

          • ΠΕΡΣΕΑΣ ΛΙΓΔΗΣ 09/11/2020 @ 5:39 ΠΜ

            ΠΑΝΟ ΦΙΛΕ ΝΑΙ, Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΗ-ΣΑΡΑΚΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ, ΒΑΣΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΙΔΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΓΗ-ΝΟΥ- ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ. ΗΜΑΡΤΟΝ

  3. ΠάνοςΓέριμου 09/10/2020 @ 6:00 ΜΜ

    Γιώργο ήδη μέ κάλυψε η απάντηση τών Κατοχικών. Πρίν δημοσιεύσουμε κάτι καί εγώ προσωπικά ζυγίζω τά υπέρ καί τά κατά άν πρέπει νά δημοσιευτεί. Ήδη κάνει τόν γύρον τού διαδικτύου καί αποφάσισα νά τό δημοσιεύσω γιά νά εγείρω είς γνώσιν αγανάκτασης τού Ελληνικού Λαού τό θέμα. Όταν ήδη είναι γνωστόν καί δή από τήν SuperCia όπου γνωρίζει καλύτερα απ’ εμάς τί διαθέτουμε είς τό οπλοστάσιον μάς, τότε πρέπει νά σπέρνουμε τήν είδηση διότι η ίδια η είδηση διογκώνεται σέ πίεση κατά τής πολιτικής καί στρατιωτικής σκηνής. Η σκέψη σού ήταν σωστή καί έντιμη αλλά καί εμείς διά νά τό δημοσιεύσουμε επαναλαμβάνω τό ζυγίζουμε. Γνωρίζω πράγματα διαφόρων θεμάτων τά οποία δέν τά δημοσιεύω ποτέ καί είναι σημαντικότερα από πράγματα οπού φαίνονται σημαντικότερα. Επίσης, όπως γράφουν καί τά Κατοχικά άμα γνωρίζουν κάποια πράγματα δι’ ημάς οί Τούρκοι πρέπει νά τό γνωρίζει καί ό Ελληνικός Λαός, όχι μόνον οί Τούρκοι. Έν κατακλείδι, θά σού αποκαλύψω ότι ήδη εργάζονται πυρετωδώς Γάλλοι διά νά ενσωματώσουν καινούργιες γομώσεις. Προσοχή όμως όπως έγραψα καί σέ παλαιότερον άρθρον, νά μήν μάς δίνει ό οιοσδήποτε όπλα καί πυρομαχικά οπού νά μήν ανταποκρίνονται είς τίς προδιαγραφές οπού υποτίθεται έχουν, όπως συνέβη είς τήν Μικρασσιατική Καταστροφή όταν τά βλήμματα πυροβόλων είχαν μέσα άμμον αντί θραύσματα από σίδηρον καί όταν έσκαζε τό βλήμμα όταν ό στρατιώτης ήταν κάπως πειό πέρα δέν πάθαινε τίποτε εκτός εάν είχε οπτική επαφή οπόταν καί τυφλονώταν. Πήγαιναν οί Έλληνες εφ’ όπλου λόγχοις καί αντί νά εύρουν σκοτωμένους εύρισκαν ζωντανούς καί τυφλούς.

  4. τετοια θεματα καλο ειναι να μην βγαινουν το τι ξερουν οι τουρκοι ασ το αφησουμε …. η αναρτηση θυμιζει νυχτα ιμιων που ολα τα καναλια ηταν σε ζωντανη συνδεση με τον ναυσταθμο σαλαμινασ και ελεγαν τωρα αναχωρει η ταδε φρεγατα και η ταδε πυραυλακατοσ

    • ΠάνοςΓέριμου 09/10/2020 @ 10:28 ΜΜ

      τζιη τζιή, έγινε σούσουρον, είναι καλόν νά γνωρίζει ό ελληνικός λαός τά κακώς έχοντα διά νά πεισμώνει μέ σύνεση καί ίσως κάποιος κινήσει τόν δάκτυλον τού.

  5. Γιώργος Μαριόλης 09/10/2020 @ 8:22 ΜΜ

    Νικόλα και Πάνο…
    Αυτά που έγραψα τα πήρατε πολύ αρνητικά… δεν κατηγόρησα κανέναν για να γράψετε όλα αυτά… Σίγουρα Νικόλα δεν περιμένουν εμάς να τους το πούμε, συμφωνώ… άλλωστε στα γραφόμενά μου όπως είδατε δεν αμφισβητώ το δημοσίευμα… ενδεχομένως να ξέρω περισσότερα για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν μπορώ να τα πω δημόσια. Απλά είπα να μην το επιβεβαιώνουμε και μάλιστα τέτοιες ώρες… . Σίγουρα Πάνο πρέπει να τα μάθει ο Ελληνικός λαός αυτά και πολλά άλλα, αλλά όχι τώρα που είμαστε στο παρά ένα για Πόλεμο… αργότερα αυτά και φυσικά πρώτα, το ξαναλέω, στον Εισαγγελέα. Αλλά μιας και είπες Πάνο για αναγόμωση που γίνεται τώρα και είναι ευχάριστο αυτό… Θα σας πω και εγώ τώρα ότι, για τα ανταλλακτικά των Μιράζ, ενώ όπως γράφεται ότι έχει κολλήσει το θέμα στο ΣτΕ εδώ και μήνες και τρέχουν τώρα να το ξεμπλοκάρουν και έτσι είναι, τα ανταλλακτικά έχουν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό και έρχονται…. δεν μπορώ να πω περισσότερα. Να είστε όλοι καλά και καλή Δύναμη.

  6. ΠάνοςΓέριμου 09/10/2020 @ 10:27 ΜΜ

    Γιώργο, καλή δύναμη επίσης, δέν πήραμε αρνητικά αυτά που είπες. Απλά πιστεύουμε ότι όσοι ενημερώνονται τακτικά μέ τήν αλήθεια είτε αρνητική είτε θετική κάνουν ψυχικά αντισώματα. Διότι όταν κάτι είναι αρνητικόν τό πείσμα πείσσει περισσότερον. Όπως καί νά έχει Ό Θεός Βοηθός καί νά έχουμε τόν νούν μάς, σύνεση, αυτή η μαγική λέξη….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*