14:57 - 28/07/2020

Διαδοχικά Ραντεβού με τον Θάνατο στο Βασίλειο της Υποκρισίας

Διαφημίσεις

Ένα νέο κορίτσι που ζει με τους γονείς της και την αδελφή της στα Τρίκαλα, ετών 16-17, περιφέρεται έξω στις 03οο το πρωί. Έχει σχέση με νεαρό αλλοδαπό και βγαίνει ραντεβού με άγνωστο 27χρονο μέσα στα μεσάνυχτα που είχε γνωρίσει στο ισταγκραμ. Περπατάει μόνη στις 03οο τα ξημερώματα.

Κατά τα άλλα όλοι ψάχνουν να βρουν τι συνέβη και βρέθηκε νεκρό το πρωί το κορίτσι.

Στην Βάρδα άλλο ένα 16χρονο παιδί είχε ραντεβού με τον θάνατο. Λαοθάλασσα στην εξόδιο. Ακόμα και πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής. Πόνος, δάκρυα και ευχές. Ευχές να μην ξανασυμβεί. Και από την επομένη της εξοδίου, άντε την επομένη το πρωί, οι γονείς είναι μόνοι με τον πόνο τους, με το δράμα τους.

Και όλοι οι υπόλοιποι αφού έκαναν το χρέος τους, έδωσαν εκ βάθους καρδίας ευχές για υπομονή και κουράγιο (λες και είναι ένας περαστικός πόνος στην μέση) αλλά και για να μην ξανασυμβεί και αφού οι φιλοσοφίες έδωσαν και πήραν, έφυγαν όλοι για τα σπίτια τους.

Και την επομένη τι θυμούνται;

Όλοι αυτοί; Όλοι εσείς; Με τις συμβουλές και το ύφος παντογνώστη; Τι σας έμεινε; Και πολύ περισσότερο τι κάνατε για να σωθούν ζωές;

Είναι απίστευτος ο όγκος ευχών στο φ/β σε γενέθλια, είναι απίστευτος ο όγκος ευχών με κάθε ανάρτηση θρησκευτολογικου περιεχομένου, είναι απίστευτος ο όγκος ευχών προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή ασήμαντα ή και σημαντικά γεγονότα.

Είμαστε ευχούληδες. Ζούμε για να ευχόμαστε. Είμαστε κυριολεκτικά το Βασίλειο των ΕΥΧΩΝ. Είμαστε το βασίλειο της Υποκρισίας. Δίπλα μας και γύρω μας πεθαίνουν άνθρωποι και αδιαφορούμε εντελώς αλλά από ευχές δίνουμε και παίρνουμε όσο και όσες μπορούμε με κάθε ευκαιρία.

Από την επόμενη το πρωί νέα παιδιά με το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο γεμάτο με καφέδες τρέχουν ιλιγγιωδώς να προλάβουν τις παραγγελίες. Αυτοί που παραγγέλλουν, αυτοί που τους φτιάχνουν, οι αστυνομικοί, οι της Δημοτικής Αρχής και ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ απλοί θεατές, χωρίς να μιλάμε, χωρίς να κάνουμε κάτι. Γιατί απλά δεν μας ενδιαφέρει. Ούτε υπηρεσιακά ούτε ουσιαστικά. Αλλά με τον επόμενο Θάνατο θα είναι όλοι εκεί για να δώσουν ευχές. Ευχές να μην ξανασυμβεί.

Αλλά κάποια στιγμή θα είναι το δικό σου παΐδι και τότε να δω τι θα σου προσφέρουν οι ευχές.

Οι τελευταίοι δύο δήμαρχοι στην Βουπρασία και την Βάρδα είναι Δυο γιατροί και ΕΡΩΤΩ: τι ακριβώς έκαναν να αποτραπούν τα τροχαία με θύματα νέα παιδιά; Ποιες ενέργειες εξέφρασαν και υλοποίησαν προς προστασία της ζωής και της ασφάλειας των νέων παιδιών; Ποιο ενδιαφέρον εξέφρασαν και έδειξαν για την ΑΞΙΑ και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ζωής;

ΚΑΝΕΝΑ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Όμως στις εξόδιους πάνε για να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο τους και φυσικά κάποιοι θα πουν: να αυτός είναι άνθρωπος. Εξασφαλίστηκαν οι ψήφοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η εντύπωση κερδήθηκε. Χάνεται όμως η ζωή και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το καταλαβαίνουν.

Βεβαίως η δικαιολογία (εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής) είναι έτοιμη: είναι δουλειά της αστυνομίας.

Και της Δημοτικής Αρχής αν πρώτη υποχρέωση δεν είναι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ τότε ποια είναι; Οι απευθείας αναθέσεις; Η συμπλήρωση χαρτιών και η διεκπεραίωση διοικητικών εκκρεμοτήτων;

Αν δεν είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ πρώτος και κύριος στόχος τότε κάτι δεν πάει καλά.

Με Σεβασμό
Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Πτυχιούχος ΑΠΘ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

Συγγραφέας



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Απόλλων Έρως 07/28/2020 @ 3:38 ΜΜ

    Και εδω γιατροι που που ευθυνονται για τα τροχαια “ατυχηματα”. Περιεργα πραγματα.

  2. Και γιατι φταίνε οι γιατροί;; Η οικογένεια που ειναι; Δεν εχει ευθύνες για το οτι το παιδί τους κυκλοφορεί ξημερώματα με άγνωστο;;;; Εκτος αν εννοεις να υπαρχει απαγόρευση κυκλοφορίας κλπ κλπ Φτάνει πια με την αστυνόμευση και τις απαγορεύσεις… ας κάνουν τα παιδια τους υπεύθυνα και να φροντίσουν να έχουν σχέσεις εμπιστοσύνης … δεν γίνεσαι γονιός επειδη έτυχε!!! Θα επρεπε να υπαρχει σχολείο για γονείς ….

  3. ο τρελός του χωριού 07/29/2020 @ 10:56 ΠΜ

    Κύριε Θεοφάνη Τσαπικούνη εσείς δείχνετε το δάσος αλλά τελικά κάποιοι είναι καταδικασμένοι να βλέπουν το δένδρο! Από ότι είπατε το νόημα που προέκυψε είναι ότι δεν φταίνε οι γιατροί για τα τροχαία, δεν φταίει ο Δήμος για τους αλλοδαπούς και τους θανάτους που προκύπτουν, αλλά η οικογένειες ο σκύλος μου κι γάτα της γειτονίας! Άδικος κόπος να προσπαθείς να κάνεις τη μαϊμού άνθρωπο και τον ανεγκέφαλο να αποκτήσει εγκέφαλο!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*