09:02 - 01/03/2020

Το παραμύθι των κλειστών δομών, και οι ανθέλληνες που βρίζουν τους νησιώτες

Διαφημίσεις

Παραμύθι αποδεικνύεται πως είναι ο ισχυρισμός ότι οι νέες δομές θα είναι κλειστές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε ΜΑΤ να διαλύσουν τις διαδηλώσεις των νησιωτών, χρησιμοποιώντας αλόγιστη βία και δακρυγόνα ληγμένα από το 1981, χωρίς να υπολογίζουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους από τα ληγμένα χημικά (καρκίνος, αναπνευστικά προβλήματα κλπ).

Η αιτιολόγηση για την βία εναντίον Ελλήνων, την όποια στηρίζουν επικοινωνιακά, και την αναπαράγουν τα κομματικά παπαγαλάκια/στέλεχη, είναι ότι οι νησιώτες αξίζουν τιμωρία, ή και ακόμα χειρότερα, αξίζουν να μείνουν αβοήθητοι τώρα που η Τουρκία αυξάνει τις ροές, με την δικαιολογία ότι «Αφού δεν ήθελαν κλειστές δομές, και ήθελαν ανοικτές, τοτε ας ανοίξουν τις αγκάλες τους».
Πολλοί βέβαια πείστηκαν, και ρατσιστικά ως ανθέλληνες βρίζουν τους νησιώτες, αποκαλώντας τους «Τουρκόσπορους» (!), όπως έκαναν τα ΜΑΤ στοχευμένα μετά από εντολές άνωθεν, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Που όμως είναι η αλήθεια? Πόσο κλειστές είναι οι «κλειστές δομές» που προανήγγειλαν και στέλνουν ΜΑΤ για να τις επιβάλλουν?

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου κλειστές αυτές οι δομές που σχεδιάζουν, και πως καμία διαφορά δεν θα έχουν από τις ανοικτές. Όπως είπε ο Κουμουτσάκος, η είσοδος και η έξοδος στις δομές, θα γίνεται ελεύθερα, ανα πάσα στιγμή, με την επίδειξη απλής κάρτας που θα τους παρασχεθεί.

Επομένως, πάλι ανοικτές θα είναι οι νέες δομές.

Επομένως, καλά έκαναν οι νησιώτες και δεν τις ήθελαν ούτε αυτές, όπως δεν θέλουν τις ήδη υπάρχουσες. Από την αρχή διαμαρτύρονταν, εδώ και χρόνια. Εκείνοι που προβλέπεται να μένουν στις δομές, είναι εκείνοι που δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άσυλο. Δηλαδή είτε δεν κατάγονται από την Συρία, είτε δεν έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων που δήλωσαν.

Αντί όμως να γίνει απέλαση, με έξοδα των κρατών προέλευσης τους, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει πρόσθετες δομές, και να πολλαπλασιαστούν οι διαμένοντες στα νησιά.
Προτάσσουν την δικαιολογία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την κατάπτυστη συμφωνία ότι αν μεταφερθούν στην ενδοχώρα, δεν θα μπορεί να γίνει απέλαση.

 Είναι όμως λύση αντί να τους απελαύνεις, τελικώς να τους συσσωρεύεις στα νησιά, αγνοώντας τα δεινά και την ταλαιπωρία που δημιουργείται στους νησιώτες και τις οικογένειες τους?
Μην ξεχνάμε ότι είναι σύνορα. Μην ξεχνάμε ότι με ένα μήνυμα στο κινητό από τις ΜΚΟ, βγαίνουν χιλιάδες στους δρόμους, και οι κάτοικοι, μην έχοντας την προστασία του στρατού, αναγκάζονται να κλειστούν στα σπίτια τους για να προστατευτούν.

Είναι ανήθικο να βρίζουν τους νησιώτες, τους ακρίτες μας , που κρατάνε Θερμοπύλες, προδομένοι ως και οι 300 του Λεωνίδα, από τους ίδιους τους πολιτικούς των Αθηναίων,  για ακόμα μια φορά.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ελάχιστοι κρατάνε Θερμοπύλες, απέναντι στις ροές εξ Ανατολών, και βρίσκονται ανθέλληνες και κομματικά όργανα, να τους βρίζουν, να τους δέρνουν  και να τους αφήνουν αβοήθητους, ως τιμωρία.

Οι νησιώτες, έδωσαν σθεναρό παρόν για την Μακεδονία. Οι Μακεδόνες όμως,  και άλλοι «Έλληνες», σε κάτι σελίδες με τίτλο Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, βρίζουν τους νησιώτες, αποκαλώντας τους «Τουρκόσπορους», «ανοίξτε τις αγκάλες σας,  και πάρτε το Νόμπελ» και διάφορα άλλα ανθελληνικά/ρατσιστικά.

Όσο για το Νόμπελ, ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δικαιολογήσει το ότι άφησε τα νησιά να αλωθούν. Οι νησιώτες δεν το ζήτησαν, και δεν το θέλουν. Οι ΜΚΟ υποδέχονται τις βάρκες για να παίρνουν επιδοτήσεις, όμως οι ανενημέρωτοι το χρεώνουν στους νησιώτες.

Οι νησιώτες διαδηλώνουν εδώ και χρόνια για την αποχώρηση των ΜΚΟ, όμως και πάλι, τα καμώματα των υπάλληλων των  ΜΚΟ (υπερτιμολογήσεις νερού, φορτιστές, κλπ που έκαναν τον πρώτο καιρό μέχρι να οργανωθεί κανάλι διανομής συσσιτίου και ηλεκτρική παροχή), οι κομματικοί στρατοί τα φορτώνουν σε όλο των πληθυσμό των νησιών.

Οι νησιώτες υποφέρουν. Οι εκτάσεις γύρω από τα υπάρχοντα camp έχουν καταπατηθεί, οι ελιές έχουν κουτσουρευτεί, το δίκτυο ύδρευσης έχει καταστραφεί (αφαιρούν τους σωλήνες για να δημιουργούν σκηνές), το νησί μυρίζει κόπρανα και υπολείμματα σφαγής ζώων σε σήψη.

Κι όμως, βρίσκονται κάποιοι από άλλα μέρη της Ελλάδας, εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα, να λένε πως στους νησιώτες αξίζει αυτό το δράμα που ζουν εκείνοι και οι οικογένειες τους.

Τελικά είναι πολλοί οι ανθέλληνες που από δειλία, βρίζουν τους νησιώτες, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα σύνορα της χώρας τους, και το καλό της Ελλάδας.

Τελικά, υπάρχουν πολλοί που σαν παιδιά, χάφτουν τα παραμύθια των «κλειστών» δομών, και ως ανθέλληνες, βρίζουν τους νησιώτες που αγωνίζονται για την εθνική μας ακεραιότητα.
p
Ξεχνάμε όμως, ότι ο Κανάρης, ήταν νησιώτης. Και σαν ακρίτας, όπως και οι σημερινοί, αγωνίστηκε για την Ελλάδα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Πολύ σωστα

  2. γκασμας 03/01/2020 @ 12:01 ΜΜ

    οι νησιωτες ηταν παντα (προοδευτικα) καθικια και οταν τρεχαν να παραλαβουν προσφυγες απο την παραλια δεν σκεφτοταν οι ηλιθιοι τι θα επακολουθουσε.τωρα ειναι αργα για δακρυα

  3. γκασμας 03/01/2020 @ 12:06 ΜΜ

    η λυση ειναι απλη -πυροβοληστε στην στερια και εμβολιστε στην θαλασσα (πεταξτε τους και κανενα σωσιβιο) αλλα ειπαμε με μητσοτακηδες τσιπρηδες και ολους τους επιλυδες και μη προδοτες μην περιμενετε τιποτε-Οταν ο βουλγαρος λεει οτι θα σας πυροβολησω αυτος δεν εχει (συνεπιες)απο τυην ευρωπαικη ενωση ισα ισα παει ολο και καλλυτερα εδω μαλακες μεινε τε με ευρωπη που ελεγε οαλλος φουστης ο καραμανης οτι θα μας φυλαξει τα συνορα,τωρα βλεπετε τι ρολο επαιξαν οι (εθναρχες),,,,,,ΑΝΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ

  4. Μπραβο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*