Διαφημίσεις

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανά νέα κρούσματα του κορονοϊού, αφότου ο ιός έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα.

Σε έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, το πρώτο κρούσμα του οποίου επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, προχωρούν οι αρχές της χώρας.

Να σημειωθεί πως, χθες Πέμπτη, ακόμη δύο κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε τρια.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος, συνέστησε ψυχραιμία και εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Τα τρία πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τρία στο σύνολό τους είναι τα επίσημα κρούσματα στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε, σήμερα ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το πρώτο κρούσμα είναι μια 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία διαγνώσθηκε την Τετάρτη αποτελώντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας.

Το δεύτερο κρούσμα είναι ο ανήλικος γιος της 38χρονης, ο οποίος νοσηλεύεται επίσης στο ΑΧΕΠΑ ενώ δόθηκε εντολή να κλείσει για τις επόμενες 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Το τρίτο κρούσμα είναι μία άλλη γυναίκα στην Αθήνα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα μετά από ταξίδι στην Ιταλία και μετέβη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου υπεβλήθη στις σχετικές εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από τον κορονοϊό.

Έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης η γυναίκα διακομίσθηκε στο «Αττικόν» όπου και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ενώ καλή κρίνεται η κατάσταση της υγείας της γυναίκας.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση για το κρούσμα στην Αθήνα εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αφού ακολούθησε το σχετικό πρωτόκολλο, προχώρησε σε σύσκεψη με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Κλειστό το Κολλέγιο Αθηνών και Ψυχικού

Κλειστό θα μείνει σήμερα Παρασκευή, το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού λόγω πιθανής επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, μετά απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία:

.Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών
.Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
.Νηπιαγωγείο ΙΜ Καρράς=

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη καθώς «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κοροναϊο», όπως σημειώνεται.

Πριν την απόφαση, δημοσιεύματα ήθελαν τα δύο παιδιά της 40χρονης γυναίκας που είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα, να φοιτούν στο Κολλέγιο.

Το Κολλέγιο ακόμη να είχε στείλει μήνυμα που ανέφερε τα εξής:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι

Την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Πάτρας, λόγω του κορονοϊού, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σήμερα, Πέμπτη.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας και η συνάντηση με τους φαρμακοβιομήχανους

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο πρώτο επίσημο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, ήδη από την Τετάρτη, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Μάλιστα, προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα.

Χθες Πέμπτη ο υπουργός Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Β. Κικίλιας τόνισε πως: «Σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού της χώρας και Προέδρου της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάλεσα σήμερα εκτάκτως τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά».

Με τη σειρά του, ο κ. Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), δήλωσε ότι η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή και πως αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση, ξεκαθαρίζοντας πως η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά.

Πώς να προστατευτείτε από τον κορονοϊό

Με δεδομένο το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, επανέρχεται το ζήτημα της πρόληψης και προστασίας για να μην νοσήσετε και να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού COVID-19.

Οι ειδικές οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και συμβουλές για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι εκπαιδευτικοί ή τα σώματα ασφαλείας.

Πιο αναλυτικά:

Τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι.

Απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από άλλους ανθρώπους και ιδιαίτερα όσους βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.

Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.

Τι να κάνετε αν έχετε υποψία ή ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κορονοϊού

Σημαντικές συστάσεις έχει δώσει ο ΕΟΔΥ και για όσους έχουν ήπια ή πιο σοβαρά συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα:

Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια. Εν συνεχεία, θα πρέπει να δηλώσετε επιδημιολογικό ιστορικό για το αν ταξιδέψατε στην Κίνα ή έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που να βρισκόταν στην Κίνα, τα οποία έχουν εκδηλώσει αναπνευστικά συμπτώματα.

Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει στην Κίνα, ο ΕΟΔΥ συστήνει να μείνετε στο σπίτι σας μέχρι να αναρρώσετε, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό

Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής νόσου.

Τα συμπτώματα του κορονοϊού

Τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι παρεμφερή με εκείνα που έχει ένα κοινό κρυολόγημα ή μια γρίπη. Δηλαδή:

.Καταρροή
.Πονόλαιμο
.Πυρετό
.Βήχα

Σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα που θα εκδηλωθούν ενδεχομένως να είναι πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως:

1.Πνευμονία
2.Δύσπνοια

Ποια είναι τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας έχει οριστεί συγκεκριμένα νοσοκομεία σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας.

.1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
.2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
.3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
Και επίσης:

.5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
.6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
.7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *