Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:40 - 18/01/2020

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία με γεώτρηση απέναντι από τη Λεμεσό

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Νότια της Κύπρου, περίπου 100 ναυτικά μίλια από τη Λεμεσό ξεκινάει γεώτρηση από σήμερα το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Το σημείο που επέλεξε να «τρύπησει» η κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ, βρίσκεται εντός του τεμαχίου 8 της Κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στην κοινοπραξία της γαλλικήςTotal και της ιταλικής ΕΝΙ.

Οι δύο εταιρείες έχουν προγραμματίσει να κάνουν γεώτρηση στο τεμάχιο 8, εντός του 2020 ή αρχές του 2021.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προχωράει σε γεώτρηση νότια της Κύπρου και μάλιστα σε περιοχή, την οποία δεν έχει εντάξει στις διεκδικήσεις της ως προέκταση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Μέρος του τεμαχίου 8, η Τουρκία το θεωρεί ως μέρος της ανύπαρκτης ΑΟΖ του ψευδοκράτους, από το οποίο δήθεν έχει πάρει άδεια για να κάνει γεωτρήσεις. Το τεμάχιο 8 εκτιμάται πως είναι ένα από τα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, για τα οποία υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Το Γιαβούζ συνοδεύεται από υποστηρικτικά πλοία ενώ στη περιοχή πλέουν και πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Η Λευκωσία μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στη νέα πρόκληση, η οποία είναι η πλέον σοβαρή, από τότε που Άγκυρα άρχισε παράνομες γεωτρήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ. Αντίδραση δεν υπήρξε ούτε από τις εταιρείες Total και ΕΝΙ.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. ονειρευτης 01/18/2020 @ 12:50 ΜΜ

    …θελετε και αντιδραση???
    δεν εχεται καταλαβει οτι οτι κανι ο βαλιγκεκας απο απεναντι το κανει εκ του ασφαλους???
    και την ψευτοαοζ εκ του ασφαλους την εκανε ..και τι ειχε τι εχασε..μαλλον κερδιζει απο τον υιο της βουλιμιας που εχει εμβολιασει τους τουρκους και τρωνε γαλαζιες πατριδες ακαταπαυστα!!!!
    ας κανει σα δω αν του βασταει..στην κυπρο παει γιατι “κειτε μακρυα’!!!![ αλλα κι εμεις παμε.. λυβιη γιατι επισεις.. κειτε μακρυα.!!!

  2. ονειρευτης 01/18/2020 @ 12:57 ΜΜ

    …και σημειωσατε Χ
    ουτε μεις ουτε αυτος εχουμε μεχρι τωρα δρομους που τεμνωνται
    παρ’αλληλο’φοβεριζομαστε για να οδηγηθουμε χαγη εκ του ασφαλους και οι δυο…απαγορευεται εκ των πραγματων η χρηση οπλων εκατερωθεν οι κινουντες τα νηματα σε ελλαδα και τουρκια χουν την ιδια εικονα ..κουστουμια φορανε και γραβατες…και καθοδηγουνται απο το ιδιο αφεντικο…
    κρατατε μικρο καλαθι σε οτι ακουγεται και ματια 14!!!

  3. ονειρευτης 01/18/2020 @ 1:10 ΜΜ

    ..ΤO …[Χ]…ΤΕΜΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ..ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ..[η αριστερη προεκταση απο το σημειο που ενονωνται οι ευθειες που το σχηματιζουν δεν θα προεκταθει να ολοκληρωσει το γραμμα]..ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*