Διαφημίσεις

Υπό κράτηση τέθηκε χθες το βράδυ ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ιράν, Ρομπ Μακέρ, στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα το Σάββατο στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Tasnim», ο Βρετανός διπλωμάτης προσήχθη για «οργάνωση και συμμετοχή» των κινητοποιήσεων, μπροστά από το πανεπιστήμιο «Αμίρ Καμπίρ».

Λίγο αργότερα, βέβαια, οι ιρανικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο, δίχως να του απαγγείλουν κατηγορίες.

«Ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος παραβρέθηκε στη διαδήλωση και συμμετείχε στην οργάνωσή της, τέθηκε υπό κράτηση για μερικές ώρες» γνωστοποίησε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Τόνισε δε, ότι ο διπλωμάτης θα κληθεί για εξηγήσεις την Κυριακή στο κτίριο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η σύλληψη του πρέσβη στην Τεχεράνη, χωρίς αιτία και εξήγηση, αποτελεί εξόφθαλμη παραβίαση του διεθνούς δίκαιου» ανακοίνωσε, από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των ανώτατων αρχών της χώρας, μετά την παραδοχή των ισχυρών Φρουρών της Επανάστασης ότι κατέρριψαν ένα επιβατηγό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες.

Το Ιράν δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός του κατέρριψε εξαιτίας ενός «ολέθριου λάθους» ένα ουκρανικό αεροσκάφος σκοτώνοντας και τους 176 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό, λέγοντας ότι η αεράμυνά του εκτόξευσε πύραυλο κατά λάθος ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή μετά τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

Επί ημέρες το Ιράν αρνούνταν ότι είχε καταρρίψει το αεροσκάφος, αν και ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε σήμερα πως είχε ενημερώσει τις αρχές για το ακούσιο πυραυλικό πλήγμα την ημέρα που συνέβη.

Ξένες κυβερνήσεις καταδίκασαν την ενέργεια του Ιράν, με την Ουκρανία να απαιτεί αποζημιώσεις και αξιωματούχο των ΗΠΑ να χαρακτηρίζει την κατάρριψη παράτολμη ενέργεια, αν και η Βρετανία δήλωσε πως η παραδοχή της Τεχεράνης είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και κάλεσε σε αποκλιμάκωση των εντάσεων.

athanasios12



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ταραχές στο Ιράν: Οι Ιρανοί συνέλαβαν τον Βρετανό πρέσβη για υποκίνηση διαδηλώσεων”
  1. Παληά τους τέχνη-κόσκινο, των Εγγλεζακίων, να δημιουργούν ταραχές και εμφύλιους σε ξένα κράτη. Κάτι ξέρουμε κι εμείς απ’ αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *