Διαφημίσεις

Την ιατρική βεβαίωση καθώς και μαρτυρίες μεταναστών που χρησιμοποίησαν το χαρτί για να πάρουν άσυλο, παρουσίασε δελτίο τηλεοπτικού σταθμού.

Μαρτυρίες μεταναστών που χρησιμοποίησαν ιατρική βεβαίωση για να μεταφερθούν στην ενδοχώρα από τα νησιά του Αιγαίου και να πάρουν άσυλο, παρουσίασε το δελτίο του STAR μετά τις καταγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για χιλιάδες έγγραφα που ιδιώτες γιατροί έδιναν σε πρόσφυγες χαρακτηρίζοντάς τους «ευάλωτους».

«Οι ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μεταφέρονται στο εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής, του μετατραυματικού στρες», δήλωσε την Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Δίναν δικαιολογητικά για μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα όλοι να κηρύσσονται ευάλωτοι, όλοι να μεταφέρονται στο εσωτερικό και κανένας να μην επιστρέφεται», είχε προσθέσει.

Ένα τέτοιο έγγραφο μαζί με τις μαρτυρίες παρουσιάστηκε στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, την Πέμπτη.

Αλλοδαπός μιλώντας στην κάμερα απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν πήρε άσυλο από γιατρό.

«Ναι από γιατρό. Του είπα (ότι) αν πάω πίσω στο Αφγανιστάν θα με σκοτώσουν», δήλωσε ο άνδρας.
Ανάλογη απάντηση έδωσε και δεύτερος αλλοδαπός που εξήγησε ότι με ιατρικό έγγραφο έλαβε άσυλο.

Όπως μετέδωσε ο σταθμός, γιατροί στο βόρειο Αιγαίο έδιναν πιστοποιητικά με διάγνωση για στρες και ψυχοτραυματική εμπειρία μετά από συμπτώματα αυπνίας, κατάθλιψης και τάσης αυτοκτονίας. Η ίδια διάγνωση δινόταν σε χιλιάδες περιπτώσεις.

Τι λένε οι γιατροί για τις βεβαιώσεις μετατραυματικού στρες σε μετανάστες και τις καταγγελίες Χρυσοχοΐδη
Ενστάσεις εκφράζουν οι γιατροί για τις καταγγελίες Χρυσοχοΐδη αναφορικά με τις βεβαιώσεις σε αιτούντες άσυλο για μετατραυματικό στρες.

«Με αυξημένες τις ροές, είναι τελείως ατυχές να χαρακτηρίζουμε και να δείχνουμε με το δάχτυλο ότι οι γιατροί είμαστε αυτοί που φέρουμε την ευθύνη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλίας Τσέκρης, μιλώντας στο ίδιο Μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο για το άσυλο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, το μετατραυτικό στρες αφαιρείται ως λόγος ένταξης στο σύστημα παροχής ασύλου, ενώ αυστηριοποιούνται οι όροι παροχής ασύλου.

Παράλληλα, ο νέος νόμος για το άσυλο προβλέπει ότι οποίος προκαλεί επεισόδια σε καταυλισμούς θα απελαύνεται, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει εάν αρνηθεί τη μεταφορά του σε άλλο κέντρο φιλοξενίας.

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Αυτό είναι το «χαρτί γιατρού» που έπαιρναν μετανάστες για να μεταφερθούν στην ενδοχώρα”
  1. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    Έχεις γράψει κάποτε κάτι για τον Έλληνα και το χάος και σήμερα βρηκα αυτο

    https://youtu.be/fR5XTVk11Ug

    Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά μήπως θέλουν να μας πουν κάτι τα νεοταξιτικα καθίκια

  2. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΛΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ.

  3. ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΤΡΕΛΛΟΧΑΡΤΟ, ΠΟΥ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΑ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ “ΨΥΧΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ”. ΑΡΑ… ΑΝ ΑΥΤΟΣ Η ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΝ Η ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΠΟΥ [ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ] ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ”…
    ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΧΑΠΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΥΤΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ;

  4. …300 ευρο το κοματι [χαρτι]..αμ πως…οι γιατροι δεν θα φανε τιποτις!!οι εμποροι της υγειας των λαων!!!
    ειπαμε το ερωτημα ειναι ποση ανευθυνοτητα εχουν για να κανουν κατι τετοια
    βεβαια θα μου πειτε εδω επερναν και περνουν φακελακια απο φουκαραδες ασθενεις για να κανουν το καθηκον τους
    στην ζημια που κανει στην χωρα η εκδοση ιατρικης βεβαιωσης για να χαρακτηριστει ο λεθρο “ευαλωτος” με 300 ευρο θα κωλωναν οι προσκηνητες του χρηματος γιατρουδακια του κωλου
    ΤΙ ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ??

  5. Ο γιατρός κρεμάλα και ο λαθρθο κλοτσιά και έξω από την χωρά.
    Το σύνολο σχεδόν των χορηγήσεων ασύλου πρέπει να ανακληθεί. ΤΏΡΑ!!!!!!

  6. Να φανταστώ το λιγότερο 100άρικο το χαρτάκι ε? Μην σας χαλάσουν και την μπίζνα, κρίμα είναι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *