ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Αγοράζει πολύ χρυσό η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

· Κατοχικά Νέα

Ρεκόρ αγοράς χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα

Η Κεντρική Τράπεζα λόγω των απειλών για κυρώσεις αλλά και των ανησυχιών ασφαλείας, κατευθύνθηκε στο να αυξήσει τα αποθέματα χρυσού

Εντύπωση προκαλεί πως την ώρα που οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ είναι σε ένταση, η Κεντρική Τράπεζα κατά τον μήνα Αύγουστο, έκανε την μεγαλύτερη μηνιαία αγορά χρυσού. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, η Κεντρική Τράπεζα με την αγορά 6,6 τόνων χρυσού τον Ιούλιο, έφτασε στις αρχές Αυγούστου να έχει συνολικά αποθέματα 362,5 τόνων χρυσού.

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε 23,5 τόνους, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας 15,9 τόνους, ενώ σε αυτή την περίοδο την μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως την έκανε η Κεντρική Τράπεζα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου η Κεντρική Τράπεζα αγόρασε συνολικά 109 τόνους χρυσού, ενώ στα τελευταία δύο χρόνια το ποσοστό του χρυσού που κατέχει έναντι των συνολικών αποθεμάτων , το αύξησε από 5,7% σε 19% .

Στα τέλη Αυγούστου η συνολική αξία του χρυσού που κατέχει η Κεντρική Τράπεζα, παρουσίασε μια αύξηση 7, 526 δις $ και έφτασε στην αξία των 17.970.000.000 $.

Σύμφωνα με το κείμενο του Εμρέ Ντεβετζί από την Τζουμχουριέτ, η Κεντρική Τράπεζα τα τελευταία χρόνια μετέφερε στην Τουρκία το μεγαλύτερο τμήμα του χρυσού που είχε στο εξωτερικό. Τα αποθέματα χρυσού που το τέλος του 2016 ήταν στους 116 τόνους, εντός 2 ετών και 8 μηνών έφτασαν στους 362,5 τόνους. Και η συνολική αξία των αποθεμάτων έφτασε από τα 4,3 δις $ στα 17,9 δις $.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ

Πηγές της Κεντρικής Τράπεζας περιέγραψαν πως οι ανησυχίες ασφάλειας παράλληλα με τις απειλές κυρώσεων , επέδρασαν στο να κατευθυνθεί η τράπεζα στην αύξηση των αποθεμάτων χρυσού¨.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.artigercek.com/haberler/merkez-bankasi-ndan-rekor-altin-alimi

9/10/2019

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εργασία σε ιατρικό εργαστήριο, φωτογραφία αρχείου, όχι από τη γαλλική επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΓΑΛΛΙΑ: ΧΑΚΕΡ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΨΥΓΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – Αλλαγές θερμοκρασίας έως 110°C, χωρίς απώλεια αίματος

Ηλεκτρικές γραμμές στην Ουκρανία, ενδεικτική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Ο χειμώνας πλησιάζει και οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα

Κτίριο του Καπιτωλίου στην ΟυάσιγκτονΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Πολιτικός σεισμός για τον Τραμπ – Τι αλλάζει σε Ιράν, Ουκρανία και Ευρώπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *