Διαφημίσεις

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σύμης από τις ανεξέλεγκτες αφίξεις μεταναστών, περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπακαλοδούκας… «περιφέρονται ελεύθεροι. Δεν έχει γίνει καταγραφή. 80-100 βρίσκονται στο Αστυνομικό τμήμα και οι υπόλοιποι 500 περιφέρονται, έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο του σχολείου. Όπου θέλουν κάνουν την ανάγκη τους, όπου θέλουν κοιμούνται».

Ο δήμαρχος Σύμης επέκρινε και τη στάση του Λιμενικού, λέγοντας αρχικά «σαν τουρίστες ήρθαν, σαν τουρίστες πιστεύω να φύγουν». «Έρχονται με φουσκωτές βάρκες ανενόχλητοι. Το Λιμενικό κάνει τον ταξιτζή. Αν βγουν σε κάποια παραλία μη προσβάσιμη, τότε τους παίρνει από εκεί και τους φέρνει στην πόλη».

Ο κ. Παπακαλοδούκας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά σαν «ο θάνατος σου η ζωή μου», με τις μεταφορές μεταναστών από το ένα στο άλλο. «Δεν είναι λύση να φορτώνουμε τα άλλα νησιά, πρέπει να πάνε αλλού, η ροή δεν θα σταματήσει». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, μόνο στη Σύμη τους τελευταίους 4 μήνες «έχουν περάσει 1.700-1.800».

«Δεν μπορεί να μείνουν σε ένα νησί 5 μίλια από την Τουρκία, χωρίς αστυνομία, χωρίς πυροσβεστική, χωρίς ΜΑΤ αν βάλουν μια φωτιά, χωρίς. Έχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια. Πού ζούμε; Η Σύμη νιώθει μόνη της και απροστατεύτη» κατέληξε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Δήμαρχος Πεντέλης: Δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε 300 ανήλικους μετανάστες στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Την έντονη διαφωνία της με την στέγαση μεταναστών και προσφύγων σε πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ» διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Όπως είπε, το κτήριο αυτό είναι μέσα στον κεντρικό ιστό της Πεντέλης, είναι 150μ. από σχολεία» προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να ενημερωνόμαστε τελευταίοι».

«Οι φήμες λένε ότι θα είναι 200-300 άτομα ανήλικοι. Είναι παιδιά που θα ενηλικιωθούν. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ενσωμάτωση» συμπληρωσε η κυρία Κεχαγιά.

«Είναι εντελώς μέσα στην πόλη. Είναι σαν να τους φέρνουν σε μια πλατεία. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει 300 παιδιά που η κοινωνία δεν μπορεί να εντάξει» πρόσθεσε η δήμαρχος Πεντέλης και αναρωτήθηκε αν στο κτήριο θα πληρούνται θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Την απόφαση για την παραχώρηση του «Αμαλία Φλέμινγκ» έλαβε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ Η ΣΥΜΗ! ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: «ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ»”
  1. Πάρτε ο’τι ψηφίσατε φιλελεδες και αριστεροί της Σύμης , και τα σκέλια θα σας ανοίξουν σύντομα και μάλιστα στην μέση του δρόμου , εκεί που αφοδεύουν…
    Ζήτω η δημοκρατία η ισότητα και η ελευθερία ! Κάτω ο φασισμός η μισαλοδοξια και ο ρατσισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *