12:32 - 05/09/2019

Τουρκικός Τύπος: Κοντά σε «θερμό» επεισόδιο Ελλάδα και Τουρκία λόγω Navtex

Διαφημίσεις

Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak προσπαθεί να «ανάψει» φωτιές στο Αιγαίο. Η τουρκική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Μην πλησιάζετε» τονίζει ότι η Ελλάδα είναι κοντά σε «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία.

H ακύρωση της τουρκικής NAVTEX από την Αθήνα φαίνεται πως ενόχλησε την Άγκυρα, η οποία προχώρησε στο γνωστό «επικοινωνιακό εργαλείο» υποβαθμίζοντας το περιστατικό, με την Yeni Safak να «επιτίθεται» κατά της ελληνικής πλευράς.

Ειδικότερα, το άρθρο αναφέρει ότι οι δύο χώρες έφτασαν «στο χείλος θερμού επεισοδίου χθες 4 Σεπτεμβρίου στην Μεσόγειο μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, λόγω της έκδοσης δύο παράλληλων NAVTEX» ενώ τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν τόλμησε να παραβιάσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα».

Η Yeni Safak αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της πως «η έκδοση δύο παράλληλων NAVTEX από το ελληνικό και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ταυτόχρονα για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί ως μέρος της ‘Γαλάζιας Πατρίδας» έχει δημιουργήσει συνθήκες για να προκληθεί θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρώτα η Τουρκία κήρυξε NAVTEX στις 29 Αυγούστου και ακολούθησε κήρυξη NAVTEX από την Ελλάδα στις 30 Αυγούστου ως απάντηση.

Ωστόσο η Τουρκία ανταπάντησε προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι πρόκειται για περιοχή της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ και ότι είναι άκυρη η ελληνική NAVTEX. Η Αθήνα δεν απάντησε σε αυτή την ανακοίνωση, ούτε και το πολεμικό ναυτικό της αντέδρασε,

Ωστόσο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα προκαλεί ακόμα περισσότερο, καθώς ισχυρίζεται ότι παρά το γεγονός ότι στις 4 Σεπτεμβρίου «ανέβηκαν» οι εντάσεις στα ελληνοτουρκικά, εντούτοις η Αθήνα δεν «τόλμησε να ξεπεράσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα».

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά είχε χαρακτηρίσει ως «άκυρη» τουρκική NAVTEX για στρατιωτικά γυμνάσια και ασκήσεις νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, εκδίδοντας δική της NAVTEX.

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Κλαίει ο Βαρδινογιάννης, που δεν θα μπορέσει ν’αυξήσει τα χρήματα που επένδυσε στις Τουρκικές γεωτρήσεις, ώστε να πάρει περισσότερα, αφού γίνουν, αν γίνουν…
    Χαχαχα
    Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει λεφτά.
    Έχασε και στον Αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναικός τότε με το κύπελλο, τότε που τελευταία στιγμή κίνησε τα νήματα της διαιτησίας, σε συνεργασία με στημένες φάσεις, ώστε να μείνει ο ΠΑΟΚ με 9 παίχτες, ενώ παράλληλα πάσχιζε να πετύχει σκοράρισμα, με εντολή στους παίχτες, στήστε φάουλ, διαιτητή δώσε πέναλτυ, διαιτητή μην δώσεις πέναλτυ στον αντίπαλο, (τζάμπα χρήμα,απέτυχε η διαφθορά κι έχασε η ομάδα του) και φάνηκε η λύσσα και μανία του κορακίου αυτού και της διεφθαρμένης αυτής οικογένειας, που με τους πολιτικούς στην Ελλάδα, τάτσι μίτσι κότσι, κάνουν τα πάντα για να βγάζουν φράγκα εις βάρος όλων μας.
    Τι νομίζουμε, ότι από την επένδυσή του αυτή, στις Τουρκικές γεωτρήσεις, οι πολιτικοί δεν το ξέρουν; Δεν βγάλαν κι αυτοί μίζα, ενώ στην τηλεόραση, στήνουν θέατρο, δήθεν συγκρούσεων με την Τουρκία;
    Γιατί άλλο να πούμε, για την Ασημακοπούλου της ΝΔ, την ζάμπλουτη οικογένεια, που χουν στα Σκόπια ένα κάρο εταιρίες ξεπλύματος μαύρου κρατικού χρήματος και γι αυτό θέλουν τα Σκόπια σταθερά, ως δήθεν Μακεδονία για να μην διαλυθεί το κρατίδιο και μη κλείσουν τα πληντύριά τους;
    Εκ των έσω γίνονται όλα…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*