Διαφημίσεις

Μπορεί το γεγονός της εβδομάδας στη Συρία να ήταν ο πύραυλος της συριακής αεράμυνας που έχασε το στόχο του και κατέληξε στην κατεχόμενα της Κύπρου όμως συνέβη και άλλο ένα περιστατικό ενδεχομένως μεγαλύτερου ίσως ενδιαφέροντος που συνέβη την ίδια στιγμή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν μια ξαφνική επίθεση στα δυτικά της Συρίας με στόχο τους τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα περίπου την ίδια ώρα με τον πύραυλο S-200. Αυτή είναι το πρώτο αμερικανικό χτύπημα σε αυτό το τμήμα της Συρίας, τουλάχιστον απ΄όσο ξέρουμε , εδώ και περίπου δύο χρόνια και συμβαίνει τη στιγμή που οι Αμερικανοί συνεχίζουν να αποσύρουν στρατεύματα από τα ανατολικά της χώρας.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσίευσε ένα σύντομο δελτίο τύπου στα τέλη της 30ής Ιουνίου 2019, λέγοντας ότι είχε στοχεύσει ηγέτες της Αλ Κάιντα στη Συρία ή AQ-S σε στρατόπεδο εκπαίδευσης «κοντά στην επαρχία του Χαλεπιού». Άλλες αναφοράς τοποθετούν το χτύπημα στα προάστια της πόλης του Χαλεπιού, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο δίκτυο AFP ότι οι πηγές της είχαν αναφέρει ότι έξι ανώτερα μέλη της συριακής θυγατρικής της Αλ Κάιντα, Huras Al Din, η πλειοψηφία των οποίων δεν ήταν Σύριοι, έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα μαζί με πολλούς άλλους μαχητές. Δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αυτής της επίθεσης και των ισραηλινών επιθέσεων στα νότια της Συρίας οι οποίες επίσης συνέβησαν στις 30 Ιουνίου.

Αυτή η επιχείρηση είχε στο στόχαστρο τους αρχηγούς της AQ-S, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για επιχειρήσεις εναντίον των Αμερικανών πολιτών, των συμμάχων μας αλλά και αθώους πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η CENTCOM.

Η CENTCOM πάντως δεν διευκρίνισε ποια ήταν τα στοιχεία των Αμερικανών που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη επίθεση.

Εικάζεται επίσης ότι τα F-22 Raptors τα οποία για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν στο Κατάρ, στις 27 Ιουνίου του 2019, συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Πηγή: TheDrive

onalert.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Συρία: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη χώρα τη στιγμή που ο S-200 έπεφτε στα κατεχόμενα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *