ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ινδία: 49 νεκροί σε 24 ώρες από καύσωνα

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλήττεται από καύσωνα, έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Τα θύματα προέρχονταν όλα από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Βιτζάι Κούμαρ, υπεύθυνο της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, αναφέρθηκαν 49 θάνατοι σε τρεις περιφέρειες. «Υπήρξε μια ξαφνική εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου. Άνθρωποι που έπασχαν από θερμοπληξία μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι σήμερα το πρωί ενώ νοσηλεύονταν» ανέφερε.

Άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών. Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρώτος υπουργός του Μπιχάρ, ο Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από καύσωνα. Στο Ρατζαστάν ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Το 2017 επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η Νότια Ασία, όπου ζει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ανυπόφορη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα, εάν δεν γίνει κάτι για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή. Το 2015 από τον καύσωνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι στην Ινδία και το Πακιστάν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

naftemporiki.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Λευκός Οίκος ενόψει της συνόδου ΗΠΑ ΚίναςFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ: Ξεκινά η κρίσιμη σύνοδος με τον Ντόναλντ Τραμπ

Υδάτινοι πόροι και ενεργειακή κρίση στη ΜολδαβίαFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Μολδαβία: 60 ημέρες κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ενέργεια και νερό

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *