Διαφημίσεις

«Γάλα Βλάχας εβαπορέ, μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά παιδιά». Ένα σλόγκαν που έγραψε ξεχωριστή ιστορία.

Όμως το Γάλα Βλάχας θα συνεχίζει να μεγαλώνει γερά παιδιά αλλά από το εξωτερικό αφού μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής του στο Πλατύ Ημαθίας.

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα λόγω της παλαιότητάς της και της συνεχούς λειτουργίας της εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας – όπως επισημαίνεται – μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

Το προϊόν δεν θα λείψει από την αγορά, καθώς η ΔΕΛΤΑ βρίσκεται σε επικοινωνία για συνεργασία σε επίπεδο παραγωγής με τις δικές της προδιαγραφές με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Στη μονάδα σήμερα απασχολούνται 76 εργαζόμενοι. Για αυτούς «τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εκτός από την πλήρη αποζημίωση προβλέπεται και επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της αποζημίωσης που λαμβάνει κάθε εργαζόμενος.

Η μονάδα ανήκε στη Nestle και πωλήθηκε στη ΔΕΛΤΑ το 2005. Τότε η ΔΕΛΤΑ είχε πάρει το γάλα από τη Νestle και είχε πωλήσει στη Nestle τη ΔΕΛΤΑ Παγωτού.

Σήμερα στη μονάδα εκτός από το Γάλα Βλάχας εβαπορέ παράγονται ορισμένα βρεφικά γάλατα και private label προϊόντα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ, «το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα».

Πλέον, η εταιρία αναζητά άλλη χώρα όπου θα παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ». «Για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη. Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, όπου σήμερα παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κ.λπ.). Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ»».

tanea.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Γάλα Βλάχας: Κλείνει μετά από 45 χρόνια το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας”
  1. Ο,τι ελληνικό, κλείνει-αφανίζεται-διαλύεται στα εξ ων συνετέθη!!.
    Πραγματικά θλιβερό, εξωφρενικό, απαράδεκτο.
    Μεγάλωσα με γάλα βλάχας… έλεος δηλαδή…
    αυτό είναι ένας καθρέφτης του πόσο χάνουμε τα σημεία αναφοράς μας…

  2. Κρίμα για όσους μείνουν άνεργοι! Όσο για την ίδια την εταιρεία… ας μη γελιόμαστε γάλα μας ταΐζουν για να μάστε πάντα μωρομυαλοι!

  3. Αφού η εταιρεία αναζητά άλλη χώρα όπου θα παράγεται το προιόν της να προτείνω το Μπαγκλαντές.Μηδενικό κόστος εγκατάστασης, φτηνά εργατικά χέρια,μηδενική φορολογία,πανάθλιες συνθήκες υγιεινής. Κονομισιάσκου(βλάχικο) πάνω απ’ όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek