ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η ρατσιστική φωτογραφία για το βασιλικό μωρό Άρτσι από παραγωγό του BBC

· Κατοχικά Νέα

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC, Ντάνι Μπέικερ προκάλεσε την οργή των Βρετανών, με ένα ιδιαίτερα ατυχές tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Μπέικερ δημοσίευσε συγκεκριμένα μία ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός ζευγαριού, που κρατούν ανάμεσά τους έναν μικρό χιμπατζή. Στη λεζάντα έγραψε: «Το βασιλικό μωρό φεύγει από το νοσοκομείο».

Ευθύς εξαρχής το εν λόγω tweet για το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να το κατεβάσει πολύ γρήγορα απολογούμενος: «Ζητώ συγγνώμη αν η σατιρική φωτογραφία για τον μικρό αναστάτωσε ορισμένους. Δεν το σκέφτηκα ποτέ (το ρατσιστικό περιεχόμενο), γιατί δεν έχω αρρωστημένο νου. Από τη στιγμή που μου επεσήμαναν τους πιθανούς συνειρμούς, κατέβηκε. Και αυτό ήταν.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την δημόσια συγγνώμη του, προχώρησε στην διαγραφή της ανάρτησης ενώ ζήτησε να σταματήσουν και τα «ομαδικά υβριστικά tweets» εναντίον του.

Ζητούν την παραίτησή του

Αν και εξέφρασε την συγγνώμη του καθώς και διέγραψε από τον λογαριασμό του το tweet, οι υπόλοιποι χρήστες του Twitter δεν μπορούν να το ξεχάσουν τόσο εύκολα.

Πολλοί χρήστες συνέχισαν να αναρτούν post στα οποία επέκριναν τον ραδιοφωνικό παραγωγό του BBC για το σχόλιό του αναφορικά με τον νεογέννητο Άρτσι, με το πιο αιχμηρό σχόλιο να δηλώνει: «Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός. Το βασιλικό μωρό είναι μόλις δύο ημερών και ήδη τρολάρεται από τον Ντάνι Μπέικερ που τον συνέκρινε με χιμπατζή… και ύστερα ο Μπέικερ ισχυρίζεται πως δεν είναι ρατσιστής.»

Η καλύτερη απάντηση στο ατυχές συμβάν δόθηκε όμως, από το ίδιο το βασιλικό ζεύγος Χάρι και Μέγκαν, με την τελευταία τους ανάρτηση στο Instagram.

Εκτός του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, στη φωτογραφία φαίνεται η βασίλισσα Ελισάβετ πλάι στην μητέρα της Μέγκαν, Μάρκλ Ντόρια, να κοιτούν με στοργή τον μικρό Άρτσι, περνώντας συμβολικά το μήνυμα ότι ο ρατσισμός δεν χωράει στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.

in.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Tech

HELIX: Το νέο σύστημα της Secret Service ενώνει κάμερες, αναγνώριση προσώπου και πινακίδες σε μία οθόνη

Tech

Οι «ανιχνευτές κατασκοπείας» απέτυχαν να βρουν το 59% των κρυφών συσκευών – Η αγορά των καμερών που μοιάζουν με φορτιστές και ρολόγια

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ; Η «αίθουσα χορού» έκρυβε από κάτω στρατιωτικό συγκρότημα και καταφύγιο

3 απαντήσεις στο “Η ρατσιστική φωτογραφία για το βασιλικό μωρό Άρτσι από παραγωγό του BBC”

  1. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    Όταν ο πρίγκιπας χαρι που έκανε βόλτες με την σβάστικα τοτε τι ηταν

  2. Εαν εσεις νομιζετε οτι η μαυροασορουλα ηταν εγκυος τοτε εχετε οξεια μαλακινση .Το μωρο περασε απο πολλα DNA SCREENING ..ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΊ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΙΘΙΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΌ ΖΩΟΛΟΓΙΚΌ ΚΗΠΟ

    • Και για οποιους αμφιβαλλουν ας κοιταξουν τις φωτογραφιες της νεγρετας , το πρωι με κοιλια εγκυμοσυνης , και το απογευμα χωρις κοιλια , με τα ιδια ρουχα φυσικα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά