Διαφημίσεις

Εμπειρογνώμονες από τη NASA και άλλες αμερικανικές και ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν έναν αστεροειδή ο οποίος θα κινείται απειλητικά προς τη Γη. Όχι, δεν πρόκειται για άλλο ένα remake της αμερικανικής ταινίας «Αρμαγεδδών» του Χόλιγουντ, αλλά πρόκειται για σχέδια προσομοίωσης με σκοπό την ορθή προετοιμασία για ένα τέτοιο σενάριο κρίσης.

Ο Αμερικανός επικεφαλής της Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και διαστήματος (NASA) Jim Bridenstine υπογράμμισε ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας είναι ο κίνδυνος σύγκρουσης μετεωριτών.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος σε διάσκεψη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσιγκτον, όπου μίλησε για πολλά θέματα .

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας είναι ο κίνδυνος σύγκρουσης με μετεωρίτη», υπογράμμισε ο Bridenstine: «Η γενιά μας μπορεί να γίνει μάρτυρας ενός τέτοιου γεγονότος», είπε.

https://twitter.com/RT_com/status/1122534689842114560

Η Διεθνής Ακαδημία Αστροναυτικής ξεκινά συνέδριο την επόμενη εβδομάδα, για την «Πλανητική Άμυνα της NASA» σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και επιστημονικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), για το σενάριο του πώς θα χειριστούν την «επίθεση» ενός αστεροειδούς που θα έχει πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

Η ομάδα ελπίζει να ανακαλύψει τις καλύτερες στρατηγικές αντιμετώπισης της απειλής, ξεκινώντας από τη στιγμή που θα ανιχνευθεί ένας δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής από τους διεθνείς αστρονόμους.

Οι εμπειρογνώμονες θα εργαστούν για το ακόλουθο σενάριο:

«Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν αστεροειδή στις 26 Μαρτίου, 2019 και του έδωσαν το όνομα «2019 PDC. Πολύ λίγα είναι γνωστά για τις φυσικές ιδιότητες του αστεροειδή, αλλά οι ειδικοί καθόρισαν το μέγεθος του σε 100 έως 300 μέτρα, χαρακτηρίζοντας τον ως «δυνητικά επικίνδυνο αστεροειδή».

Αρχικά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός και η NASA παρακολουθούν τις «τα συστήματα πρόβλεψης που αξιολογούν τον αστεροειδή ο οποίος έχει 1-στις-50.000 πιθανότητες να χτυπήσει τη Γη και ίσως είναι πιθανό να χτυπήσει το πλανήτη μας στις 29 Απριλίου, 2027. Παρόλα αυτά οι επιστήμονες μετά την παρακολούθηση του αστεροειδή για ένα μήνα όμως, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες του αντικειμένου αυτού να πλήξει τη Γη έχουν αυξηθεί δραματικά σε 1 προς 100».

Για άλλη μια φορά, πρόκειται για φανταστικό σενάριο πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι επιστήμονες.

Η NASA ανακοίνωσε ότι η άσκηση δεν θα είναι σκηνοθετημένη. Ο στόχος είναι να διερευνηθεί πώς μπορούν να ανταποκριθούν όλες οι σχετικές υπηρεσίες και οι πολίτες σε μια επικείμενη επίθεση αστεροειδούς. Ο διαστημικός οργανισμός έχει ήδη συμμετάσχει σε έξι παρόμοιες ασκήσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι Ρώσοι από την άλλη μεριά, σύμφωνα με δημοσιεύματα διαθέτουν διηπειρωτικούς πυραύλους για να προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν σε περίπτωση «εισβολής» επικίνδυνους αστεροειδείς.

Την πληροφορία αυτή ανέφερε πριν δύο χρόνια ο Σάμπιτ Σαϊτγκαράγιεφ, Ρώσος ερευνητής ο οποίος εργάζεται στο ρωσικό ινστιτούτο πυραύλων Makeyev OKB.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό, η Μόσχα διαθέτει αριθμό από διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους , οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταστρέψουν διαστημικούς βράχους με διάμετρο 20-50 μέτρα και πορεία προς τον πλανήτη μας.

Μάλιστα, η πρώτη δοκιμή μπορεί να γίνει το 2036, με στόχο τον αστεροειδή 99942 Άποφις.

Βέβαια, οι αστεροειδείς τέτοιου μεγέθους δεν μπορούν να συγκριθούν με τα τεράστια ουράνια αντικείμενα που έχουν κατά καιρούς «επισκεφθεί» τη Γη όπως αυτό που, σύμφωνα με την επικρατούσα θεωρία, προκάλεσε τον αφανισμό των δεινοσαύρων.

Όμως όλα αυτά τα σενάρια όμως μας προετοιμάζουν για πιθανή «επίσκεψη» αστεροειδούς κάποια στιγμή στο μέλλον όπως ..φαίνεται χωρίς να μας ανακοινώνουν πολλά-πολλά προς το παρόν.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Τι δεν μας λένε; – Η NASA υλοποιεί πλάνα αντιμετώπισης επικείμενων επιθέσεων αστεροειδών στην γη – Οι Ρώσοι κατέχουν την καλύτερη λύση”
  1. οι δεινοσαυροι εξαφανιστικαν απο συγκρουση αστεροειδος με την γη οσο εγω ειμαι βελοσυραπτορας
    και οσο εγω εχω πεταξει μονος μου εκτος ατμοσφαιρας αλλο τοσο μας λενε την αληθεια οι ειδικοι
    παντος αν ερευνησουμε το μακρυ παρελθον θα δουμε [χωρις να περιμενουμε τους ειδικους] οτι η γη εχει χτυπηθη στο παρελθον [απο σοβαρο χτυπημα μετεωρητη] απο μηδεν εως καθολου…τοσο συχνα…
    βεβαια εγω δεν ειμαι ειδικος για να γινω πιστευτος
    αλλωστε δεν με νοιζει να γινω
    μου αρκει [χωρις να θελω να επιρεασω κανεναν] που το πιστευω εγω

  2. εχω την λύση έτοιμη.
    Οι χριστιανοί να αρχίσουν το Σταυροκοπημα.
    Οι μουσουλμάνοι στα τέσσερα μαζι με ινδουιστες και λοιπές προσκυνούσες κάστες και σέκτες. Οι βουδιστές τάοιστες και λοιποί ιστές ( εξαιρούνται οι κομμουνιστές αυτοί ειναι ηλίθιοι εξ ορισμού. Αυτους θα τους σώσει ο τιτάνας Αλέξης )σε στάση λωτού.
    Οι υπόλοιποι που δεν ειναι ανοί, ιστες, και άλλες συναφείς κατηγορίες Άθεοι κλπ πιάστε μια ωραία ξαπλώστρα με μια ωραία γυναίκα δίπλα, η άντρα για τις κυριες, ξυροκαρπια ενα ποτακι και ζήστε τη στιγμή.
    Αυτοί πληρώνονται για να λένε μαλακιες στα συνέδρια και να παραμυθιάζουν τα ζόμπι που κατοικούν τον πλανήτη για να ειναι μόνιμα χεσμενα, και να περιμένουν την κυβέρνηση να τους σώσει. Πάντα θα υπάρχει ένας δράκος για το πόπολο.
    Α καλα που το θυμήθηκα. Οι μαλακες φέισμπουκοι μη ξεχάσετε να κάνετε λαικ !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek