10:29 - 05/04/2019

«Μαύρες επιχειρήσεις»: Από φήμη στο Facebook ξεκίνησαν τα πρωτοφανή επεισόδια με πρόσφυγες στα Διαβατά

Διαφημίσεις

Από μια φήμη που διακίνηθηκε από ανώνυμους μέσω Facebook ότι ομάδες προσφύγων θα μετακινηθούν στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και ότι θα υπάρξει άνοιγμα των συνόρων ξεκίνησε η συγκέντρωση εκατοντάδων προσφύγων έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια που ακολούθησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να τους εμποδίσουν ήταν πρωτοφανούς αγριότητας και καταδεικνύουν πως επρόκειτο για δοκική «μαύρων επιχειρήσεων» αφού όλα ξεκίνησαν με την απλή διάδοση φημών μέσω social media.

Δείχνει μάλιστα το γεγονός αυτό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να ελεγχθούν και αποτελούν «δούρειο ίππο».

Οι εμπνευστές αυτής της κινητοποίησης την ονόμασαν, σύμφωνα με την Καθημερινή, «καραβάνι της ελπίδας».

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ ζημιές υπέστη το τζάμι αυτοκινήτου τηλεοπτικού σταθμού με αστυνομικούς να προσαγάγουν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας Κούρδος και ο άλλος από το Ιράκ.

Διανυκτέρευσαν έξω από τα Διαβατά

Παρά τα επεισόδια περίπου 600 πρόσφυγες από διάφορα camp της χώρας, σύμφωνα με το voria.gr, διανυκτέρευσαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών και εκτιμάται ότι και σήμερα θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν νέα πορεία προς τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μην ξεφεύγετε από το όριο της νομιμότητας

Την ίδια ώρα άλλες πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Οι ίδιες πηγές καλούσαν τους πρόσφυγες «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας». Επίσης, κάνουν λόγο για «επιπόλαιη συμπεριφορά των υποκινητών, που υποβάλλει χωρίς λόγο ανθρώπους που είναι ήδη ταλαιπωρημένοι σε νέες άσκοπες περιπέτειες».

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Πρακτωρ 04/05/2019 @ 10:46 ΠΜ

    Καλημέρα αδέλφια

    Άσκηση Ηνίοχος και για τους μετανάστες?????

    Καλή δύναμη
    Προσευχή και προσοχή !!

  2. Ανωνυμος 04/05/2019 @ 11:55 ΠΜ

    Απ οπου και να το πιασεις….το ολο θεμα ειναι …υποπτο.!!!! Θα περιμενω να δω το εργο….

  3. Ο αναμάρτητος 04/06/2019 @ 2:50 ΠΜ

    Και γιατί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση δεν στρέφεται νομικά κατά του φείς- μπουκ ώστε να τους γ@μίσουμε το ταμ- τιριρι ;

    • Ο αναμάρτητος 04/06/2019 @ 2:57 ΠΜ

      Πού είναι άραγε τώρα εδώ η ευαισθησία των Μ.Κ.Ο. οργανώσεων;
      Ποιός θα οργανώσει την ενέργεια εναντίον εκείνου του (τέως) δημοφιλούς μέσου μέσω του οποίου διοχεύθηκαν φήμες οι οποίες προκάλεσαν υλικές μα & αποθετικές ζημίες σε έναν δραστήριο- υπερκινητικό λαό,
      σε μία τόσο εμπορική χώρα,
      ένα τόπο βρε αδΕΛφέ τον οποίο κατοικούν τόσοι & τόσοι,
      εκατομμύρια άνθρωποι;
      Ποιός; ;
      Γιατί το σάϊτ του οβριού που παντού είναι ανοιχτομάτικο σε ό,τι μας αφορά τώρα – εδώ σιώπησε ή κοινώς την έκανε γαργάρα ;
      Γιατί δεν δίνουμε έναν οριστικό χτύπο στο έτσι κι αλλιώς παραζαλισμένο τον τΕΛευταίο καιρό κεφάλι του ιδρυτού του από τις συνεχείς υποτιμήσεις στα χρηματιστήρια ώστε να τον αποτΕΛειώσουμε μιά για πάντα;

      ” Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφς ;”

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*