20:10 - 29/03/2019

Μαθηματα πραγματικης οικονομιας στον Οικονομικο “αντρα” της χωρας ..!

Διαφημίσεις

Αναφερες οτι ..όταν κάποιος παίρνει δάνειο για να αγοράσει ή να φτιάξει σπίτι, παίρνει και το ρίσκο να το χάσει!

Και ειναι μια σωστη διατυπωση μιας πραγματικοτητας που ισχυει εδω και εκαντονταδες χρονια , υπαρχει ομως ενα θεμα , δεν εξηγησες σωστα τους λογους και ειμαι σιγουρος οτι το κανεις επειδη ανηκεις στην φατρια που ταιζεται να ειναι μαριονετα των τραπεζων !

Ειπες …Η κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις..και αυτο ειναι λαθος διατυπωση … γιατι η αγορα στeγασης δεν θα ειχε ποτε προβλημα αν οι τραπεζες εντεχνως δεν δημιουργουσαν στερηση ζωγραφιστου χαρτιου !!..

Να το πουμε λοιπον οπως ειναι ..Αυτος που τυπωνει ζωγραφιστα χαρτακια και του κοστιζουν αερα κοπανιστο …δανειζει τα γκογιμ με εναν μοναδικο στοχο …να παρει απο αυτα τις υποθηκευσης στο ποσσοστο που εχει προαποφασισει ..και αυτο ειναι απατη των τραπεζιτων και εξηγω τον τροπο !

Ως γνωστο το συστημα Φιατ λειτουργει με τον απλο τροπο …να παραγει περισσοτερο χρημα απο το χρεος !!

Ως γνωστο εδω και δεκαετιες τα ζωγραφιστα χαρτακια δεν ειναι πληρωτεαι επι την εμφανισει γιατι δεν εχουν πια αντικρυσμα σε χρυσο αλλα ειναι απλα νουμερα σε υπολογιστες !

Παμε τωρα να δουμε με ποιο τροπο οι τραπεζες παντα στοχευαν την γη των πελατων τους ..!

Υποθετικα για να ειναι ευκολο στην κατανοηση του το παραδειγμα θα χρησιμοπιουσουμε μικρα νουμερα ..!

Ο τυπογραφος ( ροθτσαιλντ ) αποφασιζει να τυπωσει και να βγαλει στην αγορα 100 ζωγραφιστα χαρτακια , ο λαος ας πουμε οτι ειναι 100 ατομα δανειζεται απο ενα χαρτακι ο καθενας και βαζει υποθηκη το ακινητο του η το σπιτι του , η τραπεζα ομως με τον δανεισμο εχει να λαμβανει προς τα πισω εναν προσυμφωνημενο τοκο ..ας πουμε οτι ειναι 5% …αρα θα πρεπει να λαβει απο ολους 105 χαρτακια το χρονο!

Αν λοιπον ο τυπογραφος , η κυβερνηση, το δντ , η οποιος αλλος καραγκιοζης αποφασισει οτι στην αγορα δεν θα βγουν τον επομενο χρονο 105 χαρτακια τυπωμενα τοτε το 5% των πελατων της τραπεζας θα εχουν αδυναμια να πληρωσουν τα 5+ χαρτακια μιας και οχι δεν ηταν ικανοι να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους , ουτε τεμπεληδες η ανεπροκοποι ηταν ουτε κακοπληρωτες κοκ ..αλλα απλα επειδη οτι και να κανουν δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ 105 ΧΑΡΤΑΚΙΑ στην αγορα !!

Τωρα με λιγη φαντασια “ανδρα” οικονομικε της Ελλαδος μπορεις να δεις τους λογους οπου οι ελληνικες τραπεζες ελαβαν ενισχυση 200+ δις με υποχρεωση να τα κυκλοφορησουν ξανα στην αγορα ειτε με την μορφη δανειων η με την μορφη επενδυσεων η αλλων στρατηγικων αποφασεων τους…αλλα οι τραπεζες τα κλειδωσαν στα κελαρια τους ..και η ελληνικη αγορα γονατισε !…Πραγμα που μπορεις να το δεις οποτε θες και να ψαξεις το γιατι εγινε αυτο το εγκλημα , ποιοι το εκαναν και σαν “ανδρας” οικονομικος που εισε να ζητησεις στην δικαιοσυνη να επεμβει !

Δεν σταματα εδω το θεμα …παει πολυ πολυ μακρια και βαριεμαι να σου αφιερωσω αλλο χρονο ..

Θα κλεισω με απλοτητα σκεψης ..αφου οι τραπεζες εχουν λαβει εξοφλητικη αποδειξη για 200+ δις κοκκινα δανεια απο το ταμειο χρηματοπιστωτικης σταθεροτητας ..ξανα λεω αποδειξη …πως εσυ και το κομμα σου το τιμιο επιτρεπεις ακομα στις τραπεζες η στις εταιριες τις εισπρακτικες να εκβιαζουν τους ανθρωπους και εντεχνα να τους οδηγουν ξανα να υπογραψουν για νεο δανειο ως δηθεν ρυθμιση του παλαιου τους δανειου ..για να γλυτωσουν τα χρεη τους; …

ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ “ΑΝΔΡΑ” ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ; Αν ολοι αποπληρωνουμε την οικονομικη κριση και τον δανεισμο απο δντ και αλλους φορεις χανοντας την συνταξη μας , με μειωση μισθου και χαρατσια φορολογικα ακομα και στην γη που νομιμα αγορασαμε …πως ειναι δυνατον να μας ζητανε πισω αυτα για τα οποια ξεχρεωθηκαν απο το ταμειο ; …

Πως ειναι δυνατον μεσα σε οικονομικη κριση να επιλεχθηκε η στρατηγικη ολες τις κρατικες εταιριες που ειχαν κερδη να τις δωσουμε στο 1 % της αξιας τους σε ξενους;

Πως ειναι δυνατον να δινεις ενα αεροδρομιο σε μια εταρια με μετοχικο κεφαλαιο δεκα χιλιαδες ευρω και μονο με αερα να εισπραξεις εν πλω; …

Ναι εχεις δικιο ειναι ρισκο να παιρνεις δανειο, ειναι ρισκο να ψηφιζεις , ειναι ρισκο να ζεις σε μια χωρα γεματη “ανδρες” , ειναι ρισκο τα παντα στην ζωη .. γιατι ειναι ολα χαος ..για ολους !

Stranger…

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Stranger
Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ 03/29/2019 @ 10:24 ΜΜ

    ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ SURVIVOR KAI POWER OF LOVE ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ…ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΛΕΞΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ…

    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ …ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΑΚΙΑ ΗΛΙΘΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ …

  2. Ακομα και να μπορεσεις να εξασφαλισεις τα χαρτακια παλι δεν γλυτωνεις ,γιατι ερχεται το κρατος αφεντης και αποφασιζει (με χιλια δυο προσχηματα) να δεκαπλασιασει τους φορους …ετσι ωστε ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ,ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ (για το καλο σου )…..Πως αλλοιως θα σε εξουσιασει και απο απλο δουλο οπως ησουν μεχρι χθες θα σε κανει εναν πειθηνιο ΣΚΛΑΒΟ ?

  3. ειναι σαν να λεμε οτι ο “αντρας” πηγε και ειπε στις τραπεζες κοιτατε υπαρχει κοσμος που δεν μπορει να ξεπληρωσει τα δανεια γιατι το συστημα ειναι ληστρικο [απο την ημερα εφαρμογης του] γιατι εσεις με αρχηγο την federal reserve KANETAI KOYMANTO [και αφου εσεις τυπωνεται τα ζωγραφιστα χαρτακια] εχεται οσα θελεται αρα δεν ειναι ο στοχος σας να εισπραξεται τα ζωγραφιστα χαρτακια πισω και μαλιστα με τοκο [αφου τετοια εχεται οσα θελεται] Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ
    ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ [ΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΨΥΧΟΙ ΕΗΒΙΑΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ] ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ[ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ] ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ [ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ] ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ…
    αυτα λεει [το παραμυθι] οτι ο “αντρας” αυτος της ελληνικης οικονομιας θα πει στα αφεντικα του πλανητη θα τους κλεισει την πορτα στα μουτρα και θα φυγει!!!!…..απειρα lol….

  4. Γιατί μετα απο 10 χρονια αναφερουνε τα χροστουμενα(δανια τραπεζον) τον κομματον και οχι απο την αρχή ? Ολα αφτα τα κομματα εδοσαν γποψιφιοτιτα και κιβερνουσαν και αλαξαν και την ονομασια του κομματος.10 χρονια ψιφισαν πολους νεους νομους για τον ελληνα πολιτη στην βουλι για τα δανια και Α κατικιας παρολου που εχουν παρει και ολα τα κομματα εδο και χρονια με το ΑΦΜ τους που επρεπε να διξουν το καλιτερο παραδιγμα στον ελληνα πολιτη εφοσον ψηφισουν αφστιρους νομους και λιτοτιτα στην βουλι για τους πολιτες .

  5. χρήστος 03/30/2019 @ 1:53 ΜΜ

    Συμφωνώ με το άρθρο σου θέλω όμως να πω κάτι σε αυτή την μαριονέτα – κίναιδο των ξένων που παριστάνει τον υπουργό υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο πού λέει και ο λαός.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*