23:11 - 27/01/2019

Αλλαγή ονομασίας και της ελληνικής Μακεδονίας ζητά ο Dimitrov.

Διαφημίσεις

Του Νίκου Μελέτη

Ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αυτό της παραίτησης από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία» όχι μόνο από την ΠΓΔΜ αλλά και από την Ελλάδα, επέλεξε να ανοίξει ο Nikola Dimitrov στην έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας.

Ο κ. Dimitrov, ο οποίος σε αντίθεση με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά έχει δώσει τουλάχιστον δύο συνεντεύξεις από την ημέρα που συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 ουσιαστικά επαναφέρει όσα είχε συμπεριλάβει στην πρότασή του το 2005 ο Matthew Nimetz, σύμφωνα με την οποία ούτε η Ελλάδα θα έχει δικαίωμα χρήσης του όρου «Μακεδονία», ενώ θα πρέπει να συμφωνηθεί κάποιος προσδιορισμός (π.χ. «Ελληνική Μακεδονία») ώστε να μην έχει κανένα από τα δυο μέρη δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».

Η πρόταση του κ. Nimetz η οποία μάλιστα προέβλεπε τότε και σχεδόν καθαρή διπλή ονομασία (με διατήρηση του συνταγματικού ονόματος για εσωτερική χρήση) είχε απορριφθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε τα εξής:

«Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε…

…Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Ουσιαστικά ο κ. Dimitrov ζητά να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επι ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.α., θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση).

Η βασική αρχή της ελληνικής πολιτικής στο Σκοπιανό ήταν η εξεύρεση συνθέτης ονομασίας για την ΠΓΔΜ με προσδιορισμό στο «Μακεδονία» που θα καθιστά διακριτό το μέρος από το όλον της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας και όχι φυσικά η μετονομασία με επιθετικό η άλλο προσδιορισμό της ελληνικής Μακεδονίας.

Η δήλωση αυτή του κ. Dimitrov είναι σε πλήρη σύμπνοια με την γνωστή δήλωση του Zoran Zaev ότι «δεν διεκδικεί αποκλειστική κληρονομιά του Μεγάλου Αλέξανδρου», κάτι που λίγες ημέρες πριν «συμπωματικά» είχε αναφέρει και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός («…Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου..») προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις, καθώς η δήλωσή του υπονοούσε ότι και η σλαβική σημερινή ΠΓΔΜ έχει τουλάχιστον ισότιμο μερίδιο στην πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας. Μια παραδοχή στην οποία εδράζεται και αναπτύσσεται ο μακεδονισμός και ο αλυτρωτισμός στο γειτονικό κράτος.

Εφόσον οι συνομιλίες που τυπικά αρχίζουν την Τετάρτη στην Νέα Υόρκη με τις συναντήσεις του Μ. Nimetz με τους κ. Βασιλάκη και Naumovski και πιθανόν θα συνεχισθούν με συνάντηση κορυφής Τσίπρα-Zaev στο Νταβός στις 24 ή 25 Ιανουαρίου, προχωρήσουν, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ζητήματα όπως αυτό της παραίτησης και των δυο πλευρών από το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων. Κάτι που είναι προφανές ότι θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ίσως και πολύ πιο έντονες από την ίδια την συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην σύνθετη ονομασίας, καθώς η διαδικασία θα οδηγήσει πρακτικά στην μετονομασία και της ελληνικής Μακεδονίας, παρά το γεγονός ότι εκ μέρους της Ελλάδας δεν υφίσταται αλυτρωτισμός και τελικά θα υπάρξει αναγνώριση «μακεδονικής ταυτότητας» στην ΠΓΔΜ, μέσω της γεωγραφικής διάστασης.

Πηγή: Liberal

weeknewshagen



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (18)

  1. Χωρίς πάτο το βαρέλι…

  2. Πέτρος Μ. 01/27/2019 @ 11:22 ΜΜ

    Μακεδονία του μεγάλου Αλεξάνδρου.

  3. Αν πραγματικά αυτό κατάλαβες από την φράση του σκοπιανεζου Υπεξ. τότε υπάρχει πρόβλημα.
    Άλλο ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, τραβηγμένο και ξεχυλωμενο στα μέτρα του συντάκτη για να προκαλέσει το επιθυμητό γι αυτόν συμπέρασμα. Εάν ο στόχος είναι να προσθέσει ένταση αποπροσανατολιζοντας τότε κάτι πάει να κάνει

    • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 01/28/2019 @ 1:40 ΠΜ

      Και εκτός όσων λες το άρθρο αυτό είναι από το 2017 (μάλλον Δεκέμβριο ή αρχές Ιανουαρίου 2018) γιατί μιλάει για συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ 24-25 Ιανουαρίου 2018 στο Νταβός. Καμία σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν 8-9 μήνες μετά!

    • Ανωνυμος 01/28/2019 @ 4:15 ΠΜ

      …και για πες… εσυ το σαινι τι καταλαβες ; για φωτισε μας λιγο..

      • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 02/01/2019 @ 6:27 ΜΜ

        Το ότι το άρθρο είναι του 2017 πριν τις Πρέσπες, δεν σου λέει κάτι;;;;; Μήπως τωρα κατάλαβες κάτι;;;;

  4. Ανωνυμος 01/27/2019 @ 11:47 ΜΜ

    Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι .

  5. Γιωργος 01/27/2019 @ 11:49 ΜΜ

    Ξεκινησαν τα οργανα.εκει που μας χρωστουσαν μας ζητανε και το βοδι.
    Αν δεν πανε ισοβια οι 153 προδοτες θα μεινουμε στην ιστορια ως ο πιο ξεφτιλισμενος ο πιο ηλιθιος λαος.

  6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 01/28/2019 @ 12:51 ΠΜ

    ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ Κ@Λ@. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ.
    ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΓΔΒ [ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΑΣΚΑΣ];;; ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ.
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;; ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ’ ΕΞΗΣ….
    ΛΕΜΕ ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΒΙΕΤΝΑΜ. ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΙΡΕΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΚΡΑΤΗ ΑΜΦΟΤΕΡΑ….
    ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΛΑΒΩΣΩ…. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΔΕ ΝΟΤΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕ ΙΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ;
    ΑΝ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΡΕΤΑΝΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

  7. Μακεδνός 01/28/2019 @ 12:58 ΠΜ

    Υπέρ του αυτοπροσδιορισμού δεν μας έχουνε ζαλίσει τον έρωτα; Λοιπόν: Γνήσια Μακεδονία. Original Macedonia!

  8. na tin onomasoume DIMITROFSKA

  9. Στο τέλος θα τους στείλουμε ότι στρατό έχουμε και δεν έχουμε και δε θα μείνει κανένας “Σκοπιανός Πολιτικός” ζωντανός. Μετά τον πόλεμο θα είναι ευκαιρία να τους ελληνοποιήσουμε, να πάρουμε τα εδάφη και να τα κάνουμε Ελλάδα. Θα γίνουν Έλληνες της νέας εποχής! Θα μάθουν ελληνικά και όλα καλά. Άλλωστε σαν μια μικρή πόλη της Ελλάδος είναι όλο κι όλο τα σκόπια, σε μια μέρα τους καταστρέφουμε έτσι για πλάκα! Ως και γενοκτονία θα μπορούσαμε να τους κάνουμε, να μη μείνει κανένας σκοπιανός ζωντανός, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Ας ακολουθήσουμε την τακτική του Μέγα Αλέξανδρου που λένε κι αυτοί ότι θαυμάζουν! Τους κατακτούμε και τους Ελληνοποιούμε στο τσάκ μπάμ. Ευκαιρία είναι να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά τα σκόπια από την ιστορία και να χαρεί κι ο απλός ο κόσμος εκεί που ζητάει να γίνει Έλληνας ενώ δεν είναι είναι. Θα αυξήσουμε έτσι αυτόματα και τον πληθυσμό της Ελλάδος. Πόλεμος και Ελληνοποίησή τους ΤΩΡΑ!

    • Αριστοφάνης 01/28/2019 @ 12:12 ΜΜ

      Θεέ του πολέμου,
      διώξε το συριζα πρώτα και μετά πάμε για τα περεταίρω, αλλά τα μάτια 14… είναι πολλά μούτρα εκεί έξω που θα υποστηρίξουν “μειωνότητες” και θα επιβάλουν εσωτερικές σφαγές και εμφυλίους για ακόμα μιά φορά. Α και κάτι άλλο, οι Έλληνες όχι μόνο δεν φημιζόμαστε για ομοψυχία και αλληλοβοήθεια, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει κάθε δείκτη που έχει να κάνει με την ευφυία… Κλείσαμε δε και τα εργοστάσια που παράγουν σφαίρες και αγοράζουμε από την “ευρώπη”. Θυμήσου Θεέ του πολέμου μέσα στον περασμένο αιώνα κάτι γκράδες που μας πούλησαν στη μέση της μάχης, ήταν Γαλλικοί και Βέλγικοι… και οι Γερμανοί σίγουροι για το τί θα γινόταν ήδη έκλειναν συμφωνίες με τους Τούρκους εις βάρος μας πάντα.
      Τίποτα δεν είναι εύκολο και έχουμε πολλά χρόνια “αγύμναστοι”…

  10. Εδω η απαντηση 01/28/2019 @ 5:49 ΠΜ

    Γιατι ο GEORGE SOROS ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ;.ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΎΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ  ( τροφη για σκεψη)..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΕΝΤΈΤΑ . ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ .ΕΠΙΤΡΕΨΕΜΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ… ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΜΠΟΣΙΚΑ..Η ΜΝΗΣΙΚΑΚΊΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΎΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ  ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ…
    Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ..Η ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΑΟΡΑΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ/ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ … ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ..Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ..Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΊΛΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΕΤΗΡΊΔΕΣ..ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ .ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ  ΓΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΎΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ και δεν εννοώ μονο την γη της Παλαιστίνης)..ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ .ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΕΣ ΕΒΡΑΊΟΙ ….ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ..ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΊΣΙΝΓΚΕΡ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝΝΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ ..ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ..ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ..ΕΠΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ,ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ;
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ ….ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΕΕΕΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΌΜΑΣΤΕ ΕΊΜΑΣΤΕ ΓΚΟΙΜ.. .ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΜΙΤΣ ..ΔΙΙΤΙ Ο ΚΥΡΙΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ .ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ..ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ …ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ..ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ..Ο ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝΝΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ .ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ 

  11. Απόστολος Απολλόδωρος 01/28/2019 @ 9:08 ΠΜ

    Ο ισχυρισμος οτι οι Μακεδονες ειναι μονο Ελληνες αυτοαναιρειτε καθοτι βασικα Μακεδονες υπηρξαν και επι Βυζαντιου μεσα σε ενα πλαισιο οπου δεν υπηρχαν Ελληνες καθως δεν υπηρχε Ελληνικη συνειδηση αλλα Ελληνοφωνοι ανεξαρτητα με την καταγωγη και την εθνικοτητα τους. Το εγω της υλης προσρουει σε αυτο που οριζει ο Χρονος της υλης και για αυτο το θεμα δεν θα μπορουσε ποτε να λυθει προς οφελος του νεοσυστατου νεοελληνικου εθνους με βαση τα δεδομενα της ιστοριας ετσι οπως εχουν διαμορφωθει.

    Οι νεοελληνες ειναι μια μιξη φυλων που συγγενευει με τους Βαλκανιους γειτονες, που ηταν επισης Βυζαντινοι και αυτοι τα γνωριζουν αυτα και εδω περα βασικα ειναι που τελειωνει ο χρονος του εγω της αρχαιοκαπηλιας και ξεκιναμε να συζηταμε για την πνευματικη διασταση του θεματος, καθως σε διαφορετικη περιπτωση το εγω της πλανης θα σας τελειωσει.

    Θα πρεπει βασικα να εξεταστει επι της ουσιας το θεμα της πνευματικης κληρονομιας, που μαλιστα σχετιζεται με τον γενετικο προγραμματισμο των Ελληνων και το ολο θεμα περι κληρονομιας λογω υλικης καταγωγης και των παπαδων δηλαδη που παριστανουν τους απογονους του Μ.Αλεξανδρου κλπ παει περιπατο.

    Αυτο προβλεπει ο Χρονος και ο Σορος και αυτο θα γινει αντιλυπτο καθως ειναι θεμα Χρονου και αν η επιλογη σας ειναι να ταυτισετε το εγω σας με το εγω της υλης θα χασετε. Οχι ομως εγω καθως δεν συμβιβαζομαι με το ψευδος που μας εφερε μαλιστα μεχρι εδω.

    Αν πραγματικα εισαστε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ απογονοι του Μ. Αλεξανδρου τοτε ειναι αδυνατον να χασετε γιατι και παλι αυτο προβλεπει ο Χρονος – καρμα και αυτο οπως σας εχω εξηγησει λεπτομερως δεν εχει σχεση με την ταυτιση του εγω με τα ειδωλα των αρχαιων αλλα με τις επιλογες του γενετικου κωδικα των Ελληνων που σχετιζετε με την αντιληψη τους για τα επουρανια και με τον προγραμματισμο της Ελληνικης συνειδησης = γενετικος κωδικας απο τους αρχαιους Serpent Masters = Σοφους που σχετιζεται ασφαλως με τους νομους των θεων.

  12. Απόστολος Απολλόδωρος 01/28/2019 @ 9:27 ΠΜ

    Αυτο που λεω ειναι οτι βασικα αυτο που σας κανει Ελληνες ειναι η συνειδηση σας και οχι η καταγωγη σας και το ιδιο ισχυει και για αυτους, καθως η συνειδηση τους αλλα και η ονομασια τους που ειναι αναγνωρισμενη και απο την Ελλαδα πλεον συνιστα οτι συνδεεται με την αρχαια Μακεδονια, περα απο τις επιλογες του εγω της υλης και τις προσμιξεις των φυλων και για αυτο μεσα σε αυτο το πλαισιο θα πρεπει να συμβιβαστειτε με αυτο το αδιεξοδο της υλης, που συνιστα ακριβως αυτο που συνιστα και η ακρα αριστερα, που ειναι ξεκαθαρο αλλωστε οτι εκφραζει την υλιστικη πολωση.

    Θα πρεπει λοιπον να συμβιβαστειτε με αυτη την νεα πραγματικοτητα και να δειτε τι κανετε απο εδω + και περα καθως μαλιστα ολα τα επιχειρηματα που παραγει το εγω της υλης, που προβλεπουν και την υλικη κληρονομια κλπ οδοηγουν σε ενα χωροχρονικο αδιεξοδο που καταληγει εδω + που βρισκομαστε.

    Θα μπορουσαν να ειναι απογονοι των αρχαιων μεσογειακων λαων και να σχετιζονται με τους αρχαιους Μακεδονες? Ασφαλως και οι φυλετικες και πολιτισμικες προσμιξεις δεν αλλαζουν κατι ως προς τα δεδομενα και τα συμπερασματα μαλιστα της επιστημης και εκει οπου μαλιστα οι αρχαιοι Μακεδονες ηταν μια φυλετικη και πολιτισμικη μιξη και για αυτο μαλλον τους θεωρουσαν Βαρβαρους τα υπολοιπα Ελληνικα βασιλεια.

    Το εγω της υλης και η ολη λογικη του παλαιοεθνικισμου επι της ουσιας εχει καταρρευσει εδω και παρα πολυ καιρο. Απλα εσεις δεν το βελεπετε και συνεχιζετε να ταιζετε το εγω του θηριου νομιζοντας οτι μαχεστε μαλιστα εναντιον του και για αυτο φτασατε μεχρι εδω περα με κλοτσιδια.

  13. Απόστολος Απολλόδωρος 01/28/2019 @ 9:45 ΠΜ

    Τωρα που φτασατε μεχρι εδω και το τοιχος καλως εχει σφραγισει θα πρεπει να δειτε πως θα φτιαξετε πολιτισμο απο εδω + και περα και οχι απλα να καπηλευεστε τον πολιτισμο τριτων.

    Ξεκιναμε λοιπον απο τα βασικα.

    Εισαστε ανθρωποι?

    Ορισμενοι δεν εισαστε και αλλοι μπορει να εισαστε και το ιδιο ισχυει και για αυτους. Κλειδωσε +

    Εισαστε Ελληνες?

    Ναι εισαστε ολοι Ελληνες ακομα και αν ο γεντικος σας κωδικας ειναι χαλασμενος και ακομα και αν δεν υπαρχει πολιτισμικη και φυλετικη συνεχεια, οπως συμβαινει δηλαδη και το ιδιο ισχυει και για αυτους που δηλωνουν Μακεδονες. Κλειδωσε +

    Ο Μεγας Αλεξανδρος εχει Ελληνικη πολιτισμικη ταυτοτητα? Ναι αυτο ειναι ξεκαθαρο. Κλειδωσε. +

    Θα μπορουσατε εσεις να εισαστε απογονοι των αρχαιων Μακεδονων που συγκρουστηκαν μαλιστα με τα υπολοιπα Ελληνικα βασιλεια, που τους θεωρουσαν Βαρβαρους γιατι ηταν μια φυλετικη μιξη? Ασφαλως και το ιδιο ισχυει και για αυτους. Κλειδωσε +

    Οτι ισχυει για εσας ισχυει και για αυτους 11 και για αυτο θα πρεπει να αρχισετε να συμβιβαζεστε με την πραγματικοτητα αλλιως θα σας τελειωσει το εγω του θηριου.

    Ο Χρονος δεν κανει λαθος.

  14. ΒασιληςΔ. 01/28/2019 @ 3:31 ΜΜ

    Απλα τα πραγματα.Αλβανια ,Βαρδασκα,προσαρτιζονται στην Ελλαδα.Ελληνοποιηση σε βαθος χρονου των κατοικων τους ωστε να αποκτησουν και Ελληνικη Εθνικη Συνειδηση.Αφου ,βεβαια, φτιαξουμε το μπουρδελισταν που ζουμε με οτι συνεπαγεται αυτο ;)…Αυτα βεβαια σε ενα παραλληλο συμπαν η΄ μια αλλη Ζωη…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*