Διαφημίσεις

Προβληματισμό προκαλεί η συμμετοχή αμερικανικού πολεμικού πλοίο σε άσκηση με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις σε περιοχή που δέσμευε παράτυπη τουρκική NAVTEX.

Πανηγυρίζει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για κοινή ναυτική άσκηση με τις ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε νοτιοδυτικά της Κύπρου και σε περιοχή που δεσμεύτηκε με παράτυπη τουρκική Navtex την περασμένη Δευτέρα. Την κοινή άσκηση, με παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκάλυψε με ανακοίνωση αλλά και με tweet του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου αλλά και το tweet συνοδεύνται και από σειρά φωτογραφιών τουρκικών πλοίων και αμερικανικής φρεγάδας να πλέουν δίπλα-δίπλα. Το γεγονός δημιουργεί σειρά ερωτημάτων αφού μαρτυρεί συμμετοχή του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ σε κατάφωρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό tweet, «στις 17 Δεκεμβρίου 2018 διεξήχθησαν θαλάσσιες ασκήσεις στα διεθνή ύδατα, στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων. Συμμετείχαν οι φρεγάδες TCG GOKCEADA και TCG GEMLIK, ένα ελικόπτερο και αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας, όπως και η πυραυλάκατος του αμερικανικού ναυτικού USS D. COOK».

Σε τέσσερις φωτογραφίες, που δημοσιεύει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το υπό αμερικανική σημαία πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε διάφορες πλεύσεις ανάμεσα στις δύο υπό τουρκική σημαία φρεγάδες.

Εμφανές είναι το θέμα που τίθεται, λόγω του γεγονότος ότι η κοινή άσκηση έγινε σε περιοχή δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσω παράτυπης Navtex, που όχι μόνο παραβίασε τις διαδικασίες έκδοσης τέτοιων ειδοποιήσεων, αλλά ταυτόχρονα παραβίαζε και τις Navtex προστασίας της περιοχής πλεύσης των πλοίων υποστήριξης της γεώτρησης της αμερικανικής ExxonMobil στο τεμάχιο 10, αλλά και άλλη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ίδια περιοχή για πολυεθνική άσκηση στην οποία κατά διαστήματα συμμετέχουν και πάλι οι ίδιες οι ΗΠΑ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο «Φ», όσο και το Philenews, είχαν δημοσιεύσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Τουρκία εξέδωσε την εν λόγω Navtex την περασμένη Κυριακή, ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε η συνάντηση της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ κας Λουτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, «δεσμεύοντας» για πολυεθνική άσκηση μεγάλη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός των τεμαχίων 5, 6, 7 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Στον τίτλο της Navtex γινόταν λόγος για «πολυεθνικές ασκήσεις ναυτικού» και στο κείμενό της επεξηγείται ότι θα συμμετέχουν «τουρκικές και συνδεδεμένες» ναυτικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για θαλάσσια περιοχή μήκους 175 χλμ και πλάτους 70 χλμ, της οποίας τα βορειότερα όρια έφταναν σε απόσταση 30 χλμ από το Ακρωτήρι και το Πισσούρι. Στα νότιά της όρια έφτανε σε απόσταση 40 χλμ από το σημείο που διεξάγεται η γεώτρηση στον στόχο «Δελφύνη-1» του τεμαχίου 10.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS D. COOK βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: philenews ,onalert.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Κύπρος: Κοινή ναυτική άσκηση ΗΠΑ – Τουρκίας σε περιοχή που δέσμευσε παράτυπη NAVTEX”
  1. Πριν λιγο καιρο ειχα γραψει:….. Διαφαινεται οτι η Ελλαδα και η Κυπρος βασιζονται τροπο τινα στην καλυψη της ετεροκλητης οσο και περιστασιακης συμμαχιας του Ισραηλ-Αιγυπτου-ΗΠΑ.Νομιζω οτι ΔΕΝ ειναι συνετο να τους εμπιστευθουμε αν δεν εκμαιευθουν δημοσιες διαβεβαιωσεις και εγγυησεις περι αυτου.Η αν η Ελλας και Κυπρος δεν ειναι αποφασισμενες να συγκρουστουν μετωπικα και ΝΙΚΗΦΟΡΑ με την Τουρκια αν κατι στραβωσει!!Πραγμα που δεν προκυπτει ομως απο πουθενα και που ειναι ομως εκ των ουκ ανευ!!!Ημεις ως συνηθως αδωμεν!!! Θυμιζω οτι οι ΗΠΑ μας πουλησαν κανονικα επι χουντας οταν και τοτε διαβεβαιωναν τον ανεγκεφαλο η (και προδοτη καλυτερα) Ιωαννιδη για ασφαλη επεμβαση στην Κυπρο. Ειδαμε τι εγινε!! Θυμιζω επισης πως οι Δυτικες δυναμεις το 1919 μας εσπρωξαν στην Μικρα Ασια και μετα εβγαλαν την ουρα τους απ εξω!!Δεν ειναι οτι θελουν να μας εξαφανισουν ως κρατικη δομη, αν και αυτο ακομα δεν αποκλειεται!! Απλα μας θελουν υποβαθμισμενους,υπνωττοντες, υποβασταζομενους, και μεχρι εκει. Αυτο το νοημα ειχε και το Ναυαρινο!! Οκ στον συμμοριτοπολεμο μας βοηθησαν!!! Ομως απαξ και παγιωθηκε το ψωραλεο κρατος μας οταν και οποτε εμπλεκεται απεναντι μας η Τουρκια στο τελος παιρνουν το μερος της προσπαθωντας να μας κοντυνουν ακομα παραπανω!!Ειναι και η εμμονη των Αγγλοσαξονων με το διαιρει (Ελλαδα-Τουρκια) και βασιλευε!!! Καμμια εκπληξη για μενα οι οντως μονοτονες διφορουμενες συνεχεις και σταθερες δηλωσεις των Αμερικανων για τα ορυκτα καυσιμα της Κυπριακης και Ελληνικης ΑΟΖ που πρεπει να μοιραστουν και μαλιστα ισομερως οχι κατ αναλογια!!! Ηδη ο Ερντογαν μαλλον τα βρηκε με τις ΗΠΑ αφου προσφατα εν αιθρια ξεφουρνισε οτι δεν αποδεχεται την ανεξαρτησια της Κριμαιας ερχομενος ετσι σε αντιπαραθεση με τους Ρωσους.Σημερα παλι Τραμπ γεια σας απο Συρια και αφηνει ελευθερο το πεδιο στον Ερντογαν!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ????

    1. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις κάθε ανοησία των Τούρκων. ΔΕΝ έγινε ποτε αυτή η άσκηση που λένε και υπάρχουν ψάρακες που καταπίνουν αμάσητο το δόλωμα!!! Ξύπνα πατριώτη και μάθε να ξεχωρίζεις τις βλακείες και τα ψέματα των Τούρκων από την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι αυτό που είπε ο Αποστολάκης και οι Τούρκοι έκαναν κο κο κο κο κο, έκανα Χρυσρό Αυγό!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *