10:45 - 19/12/2018

To τερμάτισε ο Μπουτάρης: Κινέζικα γλυπτά τοποθετήθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Διαφημίσεις

Τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης γλυπτών του Xu Hongfei, Προέδρου της Ακαδημίας Γλυπτικής της πόλης Κουανγκτσόου (Guangzhou) της Κίνας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από την Ένωση Κινέζων Ελλάδας υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία.

Συνολικά τοποθετήθηκαν 15 γλυπτά, τα πέντε πίσω από το Βασιλικό θέατρο και τα υπόλοιπα 10 στον Προβλήτα Α΄ του Ο.Λ.Θ., τα οποία θα παραμείνουν στους χώρους έως τις 24 Δεκεμβρίου 2018.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές η έκθεση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία «διαλόγου» δύο εκ των αρχαιότερων πολιτισμών στον κόσμο, του ελληνικού και του κινεζικού, ενώ ενισχύει την πολιτιστική και καλλιτεχνική επικοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Κουανγκτσόου.

«Έχουμε δείγματα της κινεζικής τέχνης στο πιο προβεβλημένο σημείο της Θεσσαλονίκης και οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη χαρά να τα δουν από κοντά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπο να εμβαθύνουμε τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας», τόνισε αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

«Είναι χαρά μας που η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της παγκόσμιας περιοδείας αυτών υπέροχων γλυπτών. Δείχνει ότι η ομορφιά δεν έχει στερεότυπα και όρια. Η διπλωματία των πόλεων ήταν ένας θεσμός που ξεκίνησε από τη διοίκηση του δήμου με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

“Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα το γεγονός ότι ένα κομμάτι της έκθεσης φιλοξενείται στην Α΄προβλήτα, εκεί όπου συναντάται η πόλη με το λιμάνι της», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου δώσατε την ευκαιρία να σας συναντήσω στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μαζί μου τις παχουλές γυναίκες μου. Σήμερα εδώ αρχίζει ο 30ος σταθμός της περιοδείας μου. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δυτικής τέχνης και είναι μια χώρα που ονειρευόμουν να επισκεφθώ», τόνισε ο τιμώμενος γλύπτης Xu Hongfei.

Ο διεθνούς φήμης γλύπτης, Xu Hongfei, προβάλλει ανά τον κόσμο με τις εκθέσεις του τον κινεζικό πολιτισμό, καθώς και την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κουανγκτσόου (ή Καντόνας).

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 28 εκθέσεις του σε διεθνές επίπεδο, ενώ, μεταξύ άλλων, έργα του παρουσιάστηκαν το 2015 στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO, στην οποία ο Xu Hongfei υπήρξε ο τιμώμενος καλλιτέχνης.

crashonline.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

  1. Ανωνυμος 12/19/2018 @ 11:03 ΠΜ

    Μεχρι της 24 Δεκεμβριου…αν μεινουν παραπανω ….πιστευω οτι θα εχουν την ιδια τυχη με τον κοκκινο ….Αγγελο- Σατανα ….στη χωρα τους μπορουν να τα αφησουν για παντα αν θελουν …εδω ειναι η δικη μας χωρα…..Ελλαδα….φευγοντας λοιπον ας παρει μαζι του της χοντρες γυναικες του και οτι αλλο εφερε….

  2. τον κινεζο κανει τοσα χρονια τι περιμενες…

  3. Πουτσονγκ 12/19/2018 @ 12:03 ΜΜ

    ….μπορει στις δυο επομενες δεκαετιες η λεξη θεσσαλονικη να προφερεται και Σανγκαηνουπολι της Γιουνανμακεντονιανγκ του κρατους[!!!!] Τσιαινγκελλας …οι Μερντοχιδες της Κινας τους γαμισαν και αυτους σε στυλ Αβρααμκολιαριστικα και απογονικα , οποτε και τα παντα θα αλλαξουν προς ”’τυχαια”’ καταστροφη ….

  4. ζουζουλο 12/19/2018 @ 1:08 ΜΜ

    του δινω-δωρεαν- φωτο με το πεος μου και τους γεννετικους του αδενες να κανει ενα αγαλμα να χαιρετε αυτος και η παρεα του- να δουν και πως ειναι ντε!

  5. ΑΓΝΩΣΤΗ 12/19/2018 @ 2:59 ΜΜ

    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦ. “MAKELEIO”!

  6. δεν τερματισε τιποτα,απλα ειναι φαν του δρακου!!!!

  7. Γιατι θα πρεπει να μας πειραζει σωνει και καλα ; και δικοι μας καλλιτεχνες εκθετουν στην Κινα , εξ’αλλου στην Βενετια ολοκληρο τον χρονο βλεπουμε παρομοιες εκθεσεις σε ολες τις πλατειες , τι σημαινει αυτο …..οτι δεν σεβονται την παραδοση τους επιτρεποντας καλλιτεχνικες εκφρασεις αλλων λαων που κατα τα αλλα δεν προσβαλλουν καμια αισθητικη ;;
    Εκτος και αν σας αρεσει να γινετε μια Ταλιμπανια φανατικων θρησκοληπτων και λοιπων ανισορροπων που δαιμονοποιουν τα παντα και επιδιωκουν την απομονωση .
    Παρ’ολο που στον Μπουταρη ευχομαι μονον ψοφο , δεν μπορω να τον κατηγορησω για την συγκεκριμενη εκδηλωση.

  8. Πέραν του ότι είναι κακάσχημα, δεν βλέπω που είναι το κακό.

    • Ανωνυμος 12/20/2018 @ 4:14 ΜΜ

      Ειναι κακασχημα επειδη ο κινεζος καλλιτεχνης μιμειται τον Bottero , αλλα και την βενετσιανα καλλιτεχνιδα pararama(αν θυμαμαι καλα..) που ηταν η πρωτη που εξεθεσε open air τεραστια γλυπτα , χαα χα χαα … ετσι ειναι οι κινεζοι …αντιγραφουν ολα τα original εξασκωντας το ταλεντο αυτο αντι του ταλεντου του γνησιου καλλιτεχνη που ειναι σχεδον παντα Δυτικος…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*